Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katenka2 ja už nič nesledujem nemám nato nervy sme štát u jebnutych. Nedám sa ockovat a môžu sa i poj… nepustia ma do restiky? A čo si myslia že sa z toho poserem? Tak to teda určite. Dnes som čítala že Lengvarsky povedal že stíhajú dohladavat kontakty čo boli s pozitívnymi tak som mi odpísala že som zvedavá či budú stíhať dohladavat kontakty aj po odchode pápeža. Ja nemám nič proti jeho návšteve ale nemôžeš nič a zgrupovat 350 tisíc ľudí? Jak hovorím štát u jebnutych
@helga9 a dnes mi hovorila suseda že tu na východe v nejakej dedine ležia s covidom doma a v nemocke a všetci boli zaockovani,len neviem to presne tlmočiť,kde presne a koľko....takze to očkovanie nechráni aj moja suseda ide na kontrolu na onkológiu a veľmi zle sa po troch mesiacoch po očkovaní zlé cíti a bojí sa či rakovinu po 10 rokov neprebudilo.
Ahojte ,no to očkovanie je asi nekonečná téma.Kazdy sa na to pozeráme inak,ja som zaockovana a neviem o nikom z okolia,kto by mal nejaké problémy.Ale báť sa očkovania,to akože naozaj? Pri našej diagnóze? Preboha, čo môže byť horšie ako to,čo nás postretlo.Tolko k tomu.
@sabova3 áno názory sú rozdielne. Ja si hovorím iná kurva ma nezabila / zatiaľ/ nejaká chrípočka ma nedostane / berte to s rezervou v úvodzovkách/. Ja nemám nič proti ľuďom čo sa dali zaočkovať na základe ich slobodnej vôle tak čakám aj opačný efekt. Zatiaľ som sa nestretla s negatívnou reakciou od nikoho na margo toho že nie som zaockovana.
@sabova3 to,že nemáš v okolí nikoho komu očkovanie uškodilo neznamená,že sa to nedeje.
Príklad môj syn po očkovaní stratil úplne imunitu,migrény hlavy, únava,neter zápal srdcového svalu a trasie ňou ako parkinson, kamarátky jej syn už nevládzem dvihnúť činky v posilke,je slabí ako čaj a tiež bolesti hlavy,sesternica bolesti nôh a nevyspytateľná únava.
Však aj odborníci hovoria, že sa ešte nevie vyhodnotiť účinok a negatívny dosah až z dlhodobého hľadiska tak 5 rokov.
A čo mojej tety švagor , ktorému zlyhali po očkovaní ladviny a už nie je medzi nami...pitvou dokázané.
A prečo moji očkovaní susedia dostali ťažký Covid,keď sa hovorí,že ak očkovaní dostane vírus,tak len slabo a nie ťažký priebeh.
A tak nie čudo, že sa nad tým zamýšľam,ale tiež hovorím nech je to na slobodnom rozhodovaní.
Inak očkovacia lotéria pre zaockovanych že si chránia zdravie je tiež na diskusiu,lebo mi onko pacienti si tiež chránime zdravie,berieme ťažké liečby a chodíme na kontroly a pre nás nie je ani dostupná liečba,ktorá je všade aj v takom Rumunsku.
Kamošky dcéra prišla z Holandska keď sa dozvedela ,že mamke e mts.dali pár dní života a dcéra ju postavila na nohy,drahou liečbou , ktorú jej platila a žena už chodí a bola má dvakrát navštíviť....takže aj na mts.je liečba,ale nám ju neschvália.Tak čo myslíte je správne vyhodiť milióny na očkovaciu lotériu,keď naše zdravotníctvo nemá ani na liečbu detí a musia sa robiť zbierky a zbierať pre nich vrchnaciky?
Ešte dodám, že všade v iných štátov odškodnenie z neziaducich účinkov vakcín existuje...u nás nie.
Aj na Sukl uvádzajú z ktorej vakcíny koľko umrelo.
A skade ja viem ako moje telo zareaguje na vakcinu?A pri ktorej vakcíne skončíme,teraz idú dávať tretiu nám onkologickým pacientom a starým ľuďom,tak koľko ich bude,však vírus mutuje a tá prvá druhá už neúčinkuje ak vobec účinkovala?, keďže sú v nemocnici aj očkovaní,to hovorí sestrička ktorá robí na Covide.
Ahojte dievcata, aj ja respektujem kazdeho osobne rozhodnutie, ja napriklad ako viete som zaockovana Astrou vo februari 1.davkou, na jar druhou a nic som nepocitila, takisto ako aj moj partner, mal Phizer, nic mu nebolo, vsetky kamosky co tu mam v Uk su zaockovane, ani jedna nemala nic ziadne ucinky nastastie, jedna je dokonca silna cukrovkarka picha si inzulin a je obeznejsia a nic ,normal fungovala, tu u nas v Uk sa automaticky vsetci dali zaockovat a nikto ani okom nemihol..kazdy je iny, ponukam vam pohlad na to trosku inak zase..pred 6dnami som sa vratila z Italy od braska, on aj jeho priatelka s dcerou vsetci mali covid ked som tam bola...podotykam, kazdy myslel ze je prechladnuty, odletela som s negativ testom domov a vecer mi pisali ze oni positiv, byvali sme spolu v dome vsetci,...takze su v karantene, ja negativ stale, zvlastne nie? Mozno ma vakcina ozaj ochranila...
@jankastraza ahoj Janka veľmi ma teší,že máš dobrú skúsenosť,môj syn už takú nemá ako vieš rovnakou dávkou očkovany a už je doma pozitívny od svojho študenta, chodil ku mne ešte nevedel,myslel,že sa napil studené a preto hrdlo a kašeľ...zajtra idem na testovanie ako som na Tom,lebo musel hlasit s ktorými bol v styku,tak dúfam,že budem ok,lebo chodím na rehabku a na druhý týždeň príde brat,tak chcem ísť domov a má mi priniesť darčeky už na Vianoce a mne vitamíny.
On není očkovany ani rusko nenosí ani jeho zákazníci,tak sa smeje, že asi má dobrú imunitu.
Som rada, že si napísala svoj poznatok.
Žienky prosím neviete o niečom ako tielko, do ktorého by sa dali vkladať epitezy? Aby sa nemusela nosiť podprsenka. Ďakujem.
@ira25 ahoj Inka, no to ma velmi mrzi, ze syn sa takto chudak od studenta nakazil,ale treba to vsetko brat s kludom, je zdravy, silny chlap,to prejde, poznam ludi, ktori su chori, maju vazne zdrav.problemy a covid zvladli normalne ako chripku, vylezali a bolo ok..
To je super, ze pride brat, sa konecne mozete vidiet castejsie, akurat pocuvam nam v spravach ,government ide zrusit pre ockovanych testovanie ked cestujeme, no dakujem pekne po lete teraz ked vsetci kvasime doma kvoli detom a skolskej dochadzke 🤣to bolo vsetko vopred naplanovane, vsetko je to politika! Vieme, ale sem to nepatri viem..
Drzkaj sa Inka 💗
@lula94 ahoj,Asdu - George na Slovensku mate? Ja tam kupujem bolerkove podprdy po mastektomii a aj M&S robia ale drahsie ,sjus pozriet online ak nemate blizko obchod..💗
Môj zamestnanec dostal do rána horúčky ide na test tak som zvedavá je plne očkovaný. Teraz to ťažko lebo zas zúri aj klasická chrípka.
@helga9 no teda, potom daj vediet, ze co...
@jankastraza ďakujem aj ty sa držkaj aj tvoja rodinka.
Ak budem mať dobré výsledky z ultrazvuku a z onkológii,tak mám ísť s bratom s ním do GB,na Vianoce zas naspäť s rodinou....no ale čo chcem tým povedať,že do Oxfordu je to hodina cesty tak možno by sme dali kávu ☕,no tiež to záleží ako bude to u vás,vraj sa pripravuje Lowdan.
@helga9 aj moja kolegyna z kancla je doma chora, dnes ide na test. bola v sobotu na svatbe, teraz mame ist dalsej kolegyni na svatbu. no neviem, či je to bezpečne ...
staršia dcera ma zasa kamošku z triedy v karantene, aj ta ide dnes na test, ak bude pozitivna, ide do karanteny aj moja dcera. nejako sa nam to tu zhoršuje ... sakra
@ira25 jezis samozrejme, to musis brat ako samozrejmost, aj volno si zoberem kvoli tebe,to by bolo perfektne, budem cakat a das vediet, nic sa tu nechysta... to iba parlament oznamoval moznosti a v pripade najhorsieho scenara,kedy sa to zacne zvrhovat s pacientami v nemocniciach co pochybujem,tak plan je 2tt,ale to neurobia uz teraz je tu masaker po lockdownoch a chyba im vyse 100 tisicky soferov tak obchody zivaju prazdnotou,take co su z dovozu ,nemozu si to uz dovolit

@helga9 tak to veru u nas takto nefunguje ☹
Ale mam otazocku, pre hocikoho, kto by vedel odpovedat. Isla som na kontrolu na onkologiu tu v TT, co mi este vo februari kazala tamojsia lekarka. Jednalo sa o ten zhubny kožny vyrastok, co mi vybrali. Okrem toho, ze neskutocne vela ludi, ma sestricka odbila, ze kedze nemam dokoncenu vakcinaciu /co teda nemam a mat nebudem/, musim si priniest aspon cerstvy negativny antigenovy test. Tak som posmyrila tuna v TT labaky, co tieto testy robia. Nasla som len sukromne - ag-test 15€, PCR test 55€. Ani zmienka o tom, zeby sa nejake testy v suvislosti s lek.prehliadkami, alebo osetreniami preplacali, alebo boli aspon za 5€. Dievcence, viete niektora ako to vlastne teraz funguje? Ved ak pred kazdou kontrolou u lekara budem musiet zaplatit minimalne tych 15€, tak to z dochodku veru neutiahem ☹
Skusala som hladat aj na stranke ministerstva, ale bud som blba, alebo tym machlaninam nerozumiem. Nic mudre som nezistila...😢