icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
21. sep 2021

@ira25 je to s pH-8,5. Tvrdí sa že rakovina žije v kyslom prostredí tak treba navodiť zásadité

nori21
21. sep 2021

@helga9 Ty akú piješ ak môžem sa spýtať

ira25
21. sep 2021

@nori21 tu sa tiež pripnem 📌

helga9
21. sep 2021

@nori21 v DM drogeriekupujem vypadol mi teraz názov

ira25
21. sep 2021

@helga9 Sulinka?

helga9
21. sep 2021

@ira25 nie je to zahraničná voda ved snáď ma napadne teraz nemám doma tak neviem pozrieť

ira25
21. sep 2021

@helga9 ok

danna123
21. sep 2021

@helga9 aj som si to myslela lebo mi brali aj uzlinu pod pazuchu a tá strana boli aj ti ďakujem ♥️

ivetapar
21. sep 2021

@ira25 ďakujem... 25 oziarov mám mať...☹️ Dnes som mala mať poslednú chemo mi nedali.. mám ale biele aj červené krvinky... Tak čakám... Dali inj...

ira25
21. sep 2021

@ivetapar a piridoxin berieš?
Neviem aku injekciu,zrejme zarzio na biele krvinky...budú trochu bolieť kostí.
Držkaj sa spýtaj sa tu dievčat čo brali chemo.
Viacej ti poradia,ale už si to vlastne zvládla.

lucmirka124
22. sep 2021

Zienky som doma,, zotavovat budem este dlho ale z najhosieho som vonku🍀 liecba chemo nateraz skoncila, kedze telo nieje sposobile pokracovat. Drzkajte sa, ja som rada, ze som to rozchodila, a dakujem bohu ze mozem byt este s dcerou,, vyratali ze mi chybala jedna normalna davka chemo, no nebudeme riskovat, ze mi zas skolabuju pluca. Prajem vam vsetkym len to najkrasie na svete a veeeela zdravia a sil..

katenka2
22. sep 2021

@lucmirka124 Lucka, pekne Ti dakujeme a tiez zelame hlavne ustalene a zlepsene zdravie a vela, vela sil a radosti s dcerkou. Aj ked budes mat teraz asi vela "dohanania" a budes chciet byt stale s rodinou, obcas sa ozvi, ako sa Ti dari. Drzim palce!!! 🍀🍀🍀

sticker
ira25
23. sep 2021

@helga9 takže ak treba navodiť zasadite,tak môžem spraviť javorový sirup so sódou bicarbonou....toto užíva moja onko suseda a či?

helga9
23. sep 2021

@ira25 fuuu tak toto som nepočula či je dobré. Najlepšia je vraj tepla citrónová voda ja to pijem na lačno a cez deň potom normálnu vodu teda nie teplu s citrónom

ira25
23. sep 2021

@helga9 takže citrónová voda navodí zasadite prostredie a čo tá voda z DM

helga9
24. sep 2021

@ira25 bola som v DM teraz mali vola sa Royal ta ma pH 9,3

ira25
24. sep 2021

Dievčatá teplé obklady na prsník sa môže?

ivetapar
25. sep 2021

@ira25 a prečo... Bolí?

ira25
25. sep 2021

@ivetapar o ani nehovor ako...neviem či len pri ožiaroch sa nesmie nič teplé, horúce,alebo celkovo, že teplo podporí množenie rak.buniek v tomto nemám jasno.

ada2007
26. sep 2021

Dievčatá ako sa stravujete počas liečby? Mne veľmi nechutí jesť a keď tak mám dosť chuť na sladké, teda sem tam...Chodím na radioterapiu,chemoterapiu som nemala,päť ožiarov ma ešte čaká,dali mi 18, prsník mám zatiaľ trochu opalený, kázali mi zatiaľ len púdrovať, nemám si to ničím natierať ziadnymi masťami ,pokožku mám takú suchšiu,aj vy ste to také mali? Som dosť unavená, môže to byť s tych ožiarov?Potom by mala nasledovať hormonálna liečba s Tamoxifen tabletkami, ako ste to zvládali? Mali ste niektorá podobný postup liečby? Ďakujem vám.

helga9
26. sep 2021

@ada2007 ahoj dobre pudruj ja som sa po oziari hneď v kabinke zasypala a doma aspoň 10 krát za deň aby furt koža bola pokrytá púdrom. Ja som používala pred oziarom aj radiocare. Keď skončíš oziare používaj krém linola kúpiš v lekárni. Dvakrát denne natieraj 2 týždne. Ja som nemala nič po oziaroch kustik kľúčnej kosti som trošičku červený inak nič. Po oziaroch som tiež dostala tamoxifen beriem ho vyše roka a pól resp. po výpadku tamoxifenu v lete minuly rok mám zitazonium .

hracka123
3. okt 2021

Baby ste tu voľáko tu ticho🤓🤓🤓

sabova3
3. okt 2021

@hracka123 Čauko. To keď je ticho ,tak to znamená,že sme všetky ok a v pohode. Dúfam.

helga9
4. okt 2021

Čaute babyyyy ja som tuuuu.

lyonesska
4. okt 2021

Chcela by som sa spýtať,či máte niektorá implantáty a chodili ste na oziare,čo to s nimi urobilo,či sa nezdeformovali,ako ste to celé znášali,myslím či to nebolelo

helga9
4. okt 2021

@lyonesska fuuuu no ja si veru za tie pomaly 3 roky čo som tu na fóre veru nepamätám žeby tu nejaká baba bola. Väčšinou implose až po ukončení liečby.

tanicka2311
8. okt 2021

Ahojte. Mam zvýšené pečeňové testy, bola som aj na kontrolnom CT tam mám popisanu ťažkú steatozu. Môže ti súvisieť s tamoxifenom? Užívam lagosu to mi zatiaľ nepomáha.

helga9
8. okt 2021

@tanicka2311 skôr nesúvisí nakoľko tamox napr znižuje hladinu cholesterolu ktorý súvisí so steatozou. Ja som mávala vyšší cholesterol 5 je norma a ja cele roky 7,5 a steatoza. Po roku užívania tamox že cholesterol 5 a steatoza nikde skoro som odpadla. Skus pestrec buď semiačka alebo olej lagosu ber ďalej a treba aj stravu zmeniť.

nori21
8. okt 2021

@tanicka2311 ja som tiež mala od liečby,ťažko to šlo dolu,beriem tamox,lagosu ale sem tam tú lagosu nahradím essentiale forte,mesiac som brala essentiale a hodnoty sa zlepšili.Lagosu beriem ďalej lebo Gmt hodnota je ešte zvýšenám

ada2007
8. okt 2021

@tanicka2311 po akom čase užívania tamoxifenu ti vyšli zvýšené pečeňové testy? Ja beriem tamoxifen zatiaľ len týždeň, tak či mám radšej užívať preventívne niečo na pečeň...? Baby ešte sa vás chcem spýtať, ako ste mávali menzes počas užívania tamoxifenu? Mám za pár dní dostať tak či dostanem ...gynekológovi idem až o dva týždne..Kedy ste vy boli prvý krát počas liečby u gynekológa? onkologička mi kázala 2x ročne chodiť na gynekologické prehliadky,tak som zvedavá čo mi povie zasa gynekológ...