Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
dievcence, je tu nejako ticho, tak sa idem aspon chvaaaalit! S uvolnenym implantatov v hrdniku, aj silnou artrozou v kolenach /a zda sa, ze nielen tam, lebo sa v noci budim na bolesti ramien aj bedroveho klubu/ som aj tento rok zvladla vycistit riny /odkvapy/ aj na garazi, aj na dome. Co teda predpoklada, vyliezt na strechu po rebriku, pozametat vodorovne casti strechy, lopatkou vybrat hrooooomadu bordelu, ihlicia, listov, bobul a co ja viem coho este, z rin do vedier, pospustat dolu muzovi atd, atd. nebudem vas unavovat celym postupom. Kazdy rok si hovorim, asi to uz naposledy zvladam, ale! 😅... No, nie som ja sikovnica?! Aj cela zahrada je uz zazimovana a nepytala som pomoc od nikoho /nech sa zbytocne nesklamem 😂/
Juj! vsetky vas mooooc pozdravujem 😘
@tanicka2311 teraz sú pečeňové testy ok ale pečeň a slezina veľké
Má niektora so zien prosím po mastektómiu zrasty? Ako sa Vám prejavujú? Ďakujem.
Prípadne či by ste vedeli poradiť nejaký prostriedok na ich ošetrenie. Ďakujem
Dievčataaaaa. Ta de ste? Mám málo času ale popíšte čo ste kde ste či chodíte do práce.😁
@lula94 ajoj ja som mala obojstrannu mastektomiu pred 2rokmi, ale ziadne problemy, co su to zrasty? Sorry netusim co to je
@helga9 ahoooj ,mame tu burku fuuj snezi fuka,Black Friday tyzden bol v robote zazitok 😅tisice ludi hlava na hlave, nikoho ziadny covid nezaujima, vy tam ako ?teraz co mate lockdown 2tt?porazilo by ma
@jankastraza Janulka ja sa k tomu čo sa tu deje radšej nevyjadrujem sme štát u jebnutých. Čo už. U Vás nakupujú hej? Tu máme sedieť doma.
@helga9 Helka je mi to luto, hrozne, ono asi aj tu zacnu opakovat po Eu krajinach ale asi az po Vianociach kvoli economike..uz nech je jar a vsetko dufam utichne, tak rada by som ta s dievcatami videla 💓
@jankastraza kvôli hlbokej rane sa urobili vnútorné jazvy akoby
@lula94 rozumiem to mi je luto, skus sa opytat na Amazonkach na fb stranke tam je vela vela zien urcite hadam poradia
@helga9 Ahoj Heli, a ostatne dievcata. Ja som si uz vcera vzala vnuka na spanie, nech si rodicia v klude otapetuju a navesaju vianocne svetielka, po ktorych maly tak tuzi. A aby sme len coronou nezili, zo zbytkov hranolov sme urobili takychto peknych snehuliakov, coby ich rodinku - tato, mama, Pato a ich kocur Moon /teda...ten fotonapad mi poslala sestra, aby som sa nechvalila napadom, ktory nie je moj/. Maly si ich taky stastny vliekol domov.... a aspon som na ine myslienky prisla 😉
@katenka2 Katka su krasni ,ste sikovni, zlate velmi
@jankastraza DAKUJEME Janicka 😘
@danna123 ahoj.. ja som operaciu mala januar 2020, potom 4x chemo, 25x oziar a zasa 4x chemo, teraz uz rok tamoxifen.. kontrolne USG prsnikov mam po pol roku (bola som pred prazdninami, teraz som si "vybavila" na december, lebo inak oficialne davaju terminy na USG az na februar).. USG brucha mam po dlhsej dobe, lebo mna moja dr. posiela na kontrolne MRI.. onko kontroly mam kazde 3 mesiace, rovnako aj gyn..
@bubo780 ..."No, to upratovanie.. Rano povysavam, pozmyvam, utriem prach - a vecer vsade same chumace prachu poletuju.. Mne sa to snad niekde rozmnozuje, alebo co.. 🤣😂"... - aj nam dievca, aj nam 😖.! Ale prides do veku /ako napriklad ja/ a zdravotny stav nie je tiez bohvieco a tak si poviem, kaslem na to! Nehovorim, ze zrovna hnijeme v spine /hoci keby na manzelovi zalezalo-74r., uz by nas daaaavno spina zozrala 😲/, ale prach, okna....prf, poznam ovela viac zaujimavejsich veci, co potesia mna a v konecnom dosledku aj inych a tak som trochu pomenila priority 😉

@lula94 ja mam zvýšené pečeňové testy. Bola som na CT a MT. Uzavreli to ako stukovatela pečeň a mam držať diétu, čo mi veľmi nejde. Užívam aj lagosu.