icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
7. jan 2022

Píšte dodávajte mi pozitívnu energiu,ste zlaté,že na mňa myslíte....mám vás rada

ira25
7. jan 2022

@ira25 okuliare ostali doma,tak divne píšem

helga9
7. jan 2022

@ira25 jasné že na teba myslíme veď si naša 😁

katenka2
7. jan 2022

@ira25 Irenka, ked mas silu aj chut pisat, je to s Tebou dobre 😍👍. Rychlo sa daj do poriadku, uz aj zato, aby si zas mohla spat na svojej posteli, lebo tie spitalske postele... no ved vsetky vieme 😂.Pokojnu noc bez horucok a bolesti zelame! 🌜🍀😴

jankastraza
7. jan 2022

@ira25 jeej tesim sa Irenka, uz bude iba lepsie,infuzky a atb ti pomozu

ira25
7. jan 2022

Zajtra vyšetrenie pľúc,tá držte 🙏🙏🙏🙏

ira25
7. jan 2022

No cítim sa na geriatrii 90 ročná,zacievkovana s pampetskami...že až nebudem odpadavat tak dajú preč.

ira25
7. jan 2022

Takže tu na Covide každej dajú až majú pokoj...teplotu konečne nemám aj saturacia z 73 išla vďaka kyslíku hore.
No keď nie sú horúčky je jasnejšia myseľ

ira25
7. jan 2022

Najhoršie dievčatá,že som nakazila syna

katenka2
7. jan 2022

@ira25 opravdu? To sa mi ani veriť nechce. A ako to on znáša? Tiež horší priebeh 😨?

katenka2
7. jan 2022

@ira25 a prosím ťa, ktorú prekliatu mutaciu to máte? Či ani panboh nevie? Ale syn snáď do nemocnici nemusí, nie je to take vážne, pravda? Nuž Irenka, naozaj držím palce, aj ked ten rok zle začal, snáď už bude postupne len lepšie a lepšie ✊

ira25
8. jan 2022

@katenka2 však ti nepovedia,ale čuch a chuť som nestratila...dnes syn ide na Pcr test,tak sa modlím,aby tobol planý poplach a je to z únavy

katenka2
8. jan 2022

@ira25 bre ránko Irenka, aku si mala noc?

lucmirka124
8. jan 2022

@ira25 dobre rano, drzkajte sa mi, hlavne ze uz dychate kyslik, zosilniete,hlavne odychujte, dychajte,za 2-3 dni sa telo iste bude citit lepsie, boli horucky v noci?dufam, ze syn bude negativny,🍀🍀✊

matasaska
8. jan 2022

@ira25 skoré zotavenie želám, už to bude iba lepšie, verím 😘

ira25
8. jan 2022

Nespala som,ja nikde na novom mieste nespím...teploty nemám.
Nedovolia mi vstať
Ďakujem dievčatá 🙏❤️🍀

katenka2
8. jan 2022

@ira25 a ešte máš napojenú nejakú infúziu, alebo kyslík?

ira25
8. jan 2022

@katenka2 áno infúziu a do žily plno ATB a iné aj tablety,keď sa idem umyť,tak vypnú kyslík a saturacia prudko klesne

ira25
8. jan 2022

@katenka2 tak bez kyslíku to nejde

katenka2
8. jan 2022

@ira25 tak zato nesmies vstavat. To som chcela vediet, lebo ked uz budes odpojena a bude sa dat, tak rozhodne sa ber na nohy. Pohyb je velmi potrebny, aj kvoli plucam, aj kvoli svalom a nedajboh prelezaninam. Inak, pisem ti, co urcite vies sama 🙂. Syn sa zatial neozval, ci uz ma vysledky testu?

lucmirka124
8. jan 2022

@ira25 pani irenka to sa spravi, tiez som tak bola, ked ma odpojili, zas som mala 70, ono to pojde postupne nazad.musite chciet, verit, bola som stasne slaba ked som dosla so saturaciou 73 na urgent, som teplotovala po nociach,na wc nezvladla, osprchovat sa nevladala, som to proste nedala, so vsetkym mi sestricky pomohli, aj vraveli, ze rychlo chcem zas fungovat,po 10 dnoch som sa zvladala sama osprchovat a ist na Wcko.Vsetko chce cas,,
Ten vyzioterapeut chlapcisko ( poznam ho uz asi 5 rokov - nikdy som ho nemusela-strasne prisny na moj vkus) a viete co?? Vdaka za neho,, dvihal ma nutil, a potom mi povedal, zena ja viem ze ste slaba smutna, vystavena, diagnoz mate na rozdavanie ale musite chodit ked citite, ze to date aspon po izbe hore dolu, po chodbe, atak, trenovala som, presla 10 m, sadla nastolicku, zas sa postavila zas presla, a potom zapojila na kyslik znovu,,, po par dnoch som prisla nato ze potom co pochodim, prejdem, cvicime,, tak ked som bola dajme tomu 45 min odpojena z kyslika a potom sa zas napojila saturacia uz bola aj 86-89, proste slo to hore, cvicenim, dychanim, zosilnenim. Podla mna ked vam zaucinkuju ATB a budete sa citit kus lepsie budete vladat prechadzat aspon po izbe, atd. Ten fyzio vravel ze cvicia s ludmi dychat kt nevladzu po covide ,ktovie ako to funguje v inych nemocniciach. Na tom RTG ste boli, viete nieco?na vizite vam co vraveli lekar?
S jedenim ste natom ako? Zjete aspon co to?

ira25
8. jan 2022

@katenka2 nie,ja som vystihla keď tu neboli vesmírne bytosti a som sa prešla,ja si aspoň sadnem sem tam.
Nie vraj ak pozitívny príde skoro ak nie tak sa neponáhľajú.

ira25
8. jan 2022

@lucmirka124 ďakujem naliala si mi silu....ozaj tu si tykame prosím Lucka aj teba.
Áno polievku ,ráno pol rožka.... zlaté že ho prekročili už len natrieť.
Hrozne tu ľudia kričia od bolestí.
Neviem ako návštevy, počula som, že idem na návštevu k manzeloviu,asi zlí stav

ira25
8. jan 2022

Áno syn je pozitívny 😰

lucmirka124
8. jan 2022

@ira25 neviem kolko ma syn rokov,? ale istotne bude dobre,ma horucky vysoke?musis sa snazit jest aspon kazde 2-3 h kusok, a pit, pit,na kysliku sa ti uz dobre dycha? Nemas tazobu na hrudniku? Dobre bude🍀🍀🍀zvladnes to, Urcite bude kazdym dnom lepsie🍀

katenka2
8. jan 2022

@ira25 dokeku, to ma mrzí. Bola som presvedčená, že to nedostane 😔. Hnusná robota, hnusná choroba! Snáď nebude mať ťažký priebeh. Ja by som tu tvoju obvodačku...! Toto nemuselo byt, keby ťa podľa návodu hned nahlásila na tie monoklonalne látky a volala ti sanitku! Načo tam je???
Tak presne ako Lucka píše ( snažím sa jej rady dobre si zapamätať, bo sú rozumné), jesť, popíjať tekutiny, koľko sa dá sa hýbať a netrápit sa okolnosťami, ktoré nemôžeš zmeniť. Drž sa a píš ako doteraz 😉👍

ira25
8. jan 2022

@lucmirka124 🙏🙏🙏❤️❤️❤️🍀🍀🍀

ira25
8. jan 2022

@katenka2 ďakujem ❤️. Len akurát s kyslíkom len na posteli...inak som zjedla večeru...len som popytala druhé to moje tofu Čína...a mne onko zakázala sóju v každej podobe.
Sun 40 a vyzerá, že lepšie bude na Tom

helga9
8. jan 2022

@ira25 musíš zosilnieť neboj syn je mladý zvládne to

ira25
8. jan 2022

@helga9 no tie záchvaty dusiace má ničia