icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

matasaska
5. apr 2022

@50marcelka ahoj,mne to ťahanie svalstva či šliach prešlo cca po 6tich týždňoch...no dodnes mám znecitliveny/akoby strpnuty triceps a pazuchu..operovana som bola v januári.

daniela232
9. apr 2022

Baby prosím poraďte, mám 5 cyklus chemo,tie prve 4 boli cervene , nežiadúce účinky nevoľnosť a pod,teraz neskutočna bolesť klby svaly kríze, áno viem vravela mi dr.mam si dat niečo od bolesti,no lieky nezaberajú, chvíľami sa ani nepostavim na nohy,ak ste mali niektorá podobný problém poraďte čo vám pomahalo? Aspoň trocha úľavu 🙏🙏

helga9
9. apr 2022

@daniela232 no zrejme mas teraz bielu chemo docetaxel baby tu pisali tieto potiaže čo opisujes. Aky liek od bolesti si si dala?

daniela232
9. apr 2022

@helga9 ano tu bielu mam ,no keďže momentalne riesim zapal zuba,a mam predpisane atb a flektor od bolesti tak včera som si dala na noc jeden ale tak veru nic moc ta noc😔

nori21
9. apr 2022

@daniela232 ahoj,ja som to tiež mala,ja som skúšala nurofen a novalgin,ale pokiaľ budes mať bielu chemo to len trošku uľaví,potom to prejde.

helga9
9. apr 2022

@daniela232 zápal zubu môžeš mať z chema a na zápal ani lieky dlho neucinkuju. Ale určitě si od bolesti daj naco sa budeš zbytocne trápit

daniela232
9. apr 2022

@nori21
@helga9 ďakujem Vám ❤️

lula94
12. apr 2022

V "našom prípade" bolesti pod pazuchou 2 roky po operácii. Pravidelne užívanie Mangostanu šťavy, magnézium na kŕče, reichi....

helga9
12. apr 2022

@lula94 úplná normálka nervy sa už nezotavia úplne nikdy

daniela232
14. apr 2022

Ešte jedna otazka, nemali ste niektora problémy zo zubom,resp.trhali niekomu zub počas chemo?

katenka2
14. apr 2022

@daniela232 ojoj, veru ano, a moj zubar to ani nechcel urobit, poslal ma k zubarom na onkologiu. A nakoniec to dopadlo tak, ze mi polovicu hornych zubov vytrhali.... dnes si myslim, ze zbytocne. Ale to nemusi byt Tvoj pripad, drzim palce, nech mas odvaznejsieho a dobrehu zubara 🙏

daniela232
14. apr 2022

@katenka2
ďakujem,toto veru zbytočne neni,len tiež sa nechcu do toho púšťať 😔

hracka123
15. apr 2022

Dievčatá krásne Veľkonočné sviatky Vám prajem😍😍😍

nori21
15. apr 2022

Pekné sviatky prajem.

ira25
15. apr 2022

Krásne sviatky a veľa zdravia všetkým ❤️

tinadzeladin
16. apr 2022

@helga9 ahoj,kde ti robili rekonstrukciu ? Dakujem

helga9
16. apr 2022

@tinadzeladin ahoj dr. Gajdoš Košice-Šaca

katenka2
16. apr 2022

tak sa opozdene k tym zelaniam pokojnych sviatkov jari pripajam aj ja touto milou basnickou, co som dostala 😍
Želám vám dom plný pohody,
koberce mokré od vody,
v predsieni štebot kúpačov,
v kuchyni vôňu koláčov,
zelenej vetvičky liečivú moc,
želám vám veselú Veľkú Noc.
🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣
🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇

helga9
18. apr 2022

Dievčatá veľa vodyyyy prajem 😂😂😂

mazi1
Autor odpoveď zmazal
marus313
18. apr 2022

Ahojte. Idem si k Vám po radu ci ste niektorá nemali toto.
Mam karcinóm prsníka. Operáciu som mala v auguste pričom mi bolo odstránené ložisko a 3 uzliny. Všetko je ôk len teraz neviem ci som si to nejak prerazila alebo mi to prechladol pri umývaní okien ale tie jazvy ma neskutočne bolia ani nie z vonka ale to zošite vnútra. A prsník mam vačší ako ten zdravý taky zdureny, pevný alebo ako by som to napísala. Dva dni som si to natierala s octankou a nahrievala trochu to povolilo. V piatok idem na onkológiu (beriem ešte bioliecbu) mam čakať a povedať to Dr. Alebo mam ísť zajtra ku gynekológovi. Nemali ste niektorá aj takéto niečo?

helga9
18. apr 2022

@marus313 ahoj radšej zajtra choď môže to byt zápal alebo seróm asi antibiotiká ti možno dá

tinadzeladin
18. apr 2022

@helga9 dakujem😇

helga9
19. apr 2022

@tinadzeladin bola si u dr?

biankaaa12
21. apr 2022

Chcem sa vás spýtať. Som týždeň po 2. chemo- paklitaxel ma začali príšerne bolieť nohy a ruky- kĺby a svaly. Ta bolesť je neskutočná nemôžem ani chodiť. Analgetiká zaberajú veľmi slabo. Ak ste to mali koľko vám to trvalo a co ste brali?

helga9
21. apr 2022

@biankaaa12 ahoj pytaj si od onko lieky

biankaaa12
21. apr 2022

@helga9 mam lieky dal mi flector ale nič moc. Trpím neskutočne.

lucmirka124
21. apr 2022

@biankaaa12 ahojko, skus novalgin, ponom sa mi ako tak ulavilo, ale mna plna davka paklitaxelu zlozila na 2 tyzd. Potom mi to nakuskovali kazdy tyzden mensiu davku, ten novalgin, a ocino moj mi dal Dorsiflex, ponom tiez bolo kus lepsie, inak klasika od bolesti nic😢😢 joj mrzi ma ze to takto s tebou😢 tiez som trpela jak slon 2 tyzdne

biankaaa12
21. apr 2022

@lucmirka124 ďakujem. Novalgin mi tiež nezaberá ani flector ani ibuprofen. Ja som zúfalá. Chcela som volať dnes doktorovi ale nerobili. Tak až v pondelok, nech mi dá niečo silnejšie

helga9
21. apr 2022

@biankaaa12 chod na pohotovost nevidím dovod preco by si mala trpiet