Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá,riešila niektorá z vás zlé pečeňové testy?
Mne ani po roku brania Lagosy sa nezlepšili,naopak ešte sa zhoršili.
@lulu1217 neviem či veľmi zlé,ale dr vraví,že zase o polovičku išli hore
Mne tá Lagosa nepomáha ani trochu a to je už rok čo ju beriem .
Tiež som si chcela kúpiť essenciale ale je to na baze nielen prestreca,ale aj sójového oleja a ja sa mám podľa onkologičky sóje a všetko čo s ňou súvisí vyhýbať.
Dievčatá, pestrec zvyšuje hladinu estrogénu, nedoporučuje sa pri hormonálne pozitívnom KP.🙏
Ktorá z vás ste si kupovali plavky po mastektomii, viete poradiť stránku z ktorej ste objednávali?
@biankaaa12 Ja poznám túto stránku, ale ja som od nich plavky ešte neobjednávala, len podprsenku. https://www.timo.cz/sk/205-proteticke-plavky-pr...
@tinadzeladin natierala si sa aj radiocare kremom ? Ak ano kedy si zacala? Pred ozarovanim ci az ked si zacala chodit na ozarovanie.
Ak nájdem štúdiu, pošlem viac.
Aj ja beriem lagosu štyri roky aj tamoxifen,ešte mi nikto nespomínal vplyv na estrogén,aj keď má nejaký tak berieme aj tamoxifen,ktorý by to mal znížiť.
@nori21 no píšu,že Tamoxifen znižuje cholesterol,ale zvyšuje trigliceridy a u mňa to sedí.
A koľko krát denne berieš Lagosu?
Takže asi boli väčšie hodnoty,lebo inak by Dr.nenasadila Lagosu.
Ja má zvýšené tri hodnoty a o dosť,ale nieže by hodnoty klesali,ale stále sú vyššie napriek liečbe.
Tak som ho prestala brať a prešla som na artičoky na odporúčanie obvodného lekára.
Dobrý večer mám takú otazku aj Vám začali po prvej chemoterapii tesne pred druhou padať vlasy? Mamine žiaľ áno takže dnes sa úplne ostrihala ....

@zuzap33 hmmm, no OUSA ma moznost vysetrenia PET/CT priamo u nich v nemocnici... tak asi to doktorka nepoklada za potrebne. Ved vies, ze je velmi tazko "radit" lekarovi, hlavne ked som laik a sama tomu nerozumiem. Bude ako bude, mne by k stastiu stacilo, aby liecba zabrala 🙏