icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

tinadzeladin
27. mar 2023

@michaelanova ahoj.12 bielych som znášala úplne v pohode..jeden den som polezala, potom som uz isla do roboty...robím kadernícku...cervené boli hnusné, to som aj ja po nich lezala asi 3 dni...biele sú uz v pohode...vlasy mi zacali rást az asi mesiac po ukoncení liecby...

michaelanova
28. mar 2023

@tinadzeladin dakujem krasne, modlim sa, nech to je ok, abysom mohla s deckami fungovat🙏

tinadzeladin
28. mar 2023

@michaelanova verím ze budeš🙏 do druhého dna polezíš, a potom bude dobre...

tinadzeladin
28. mar 2023

@helga9 ahoj ..prosím ta dr Gajdos robí rekonstrukcie prsníka iba v Košiciach? Tam treba íst aj na konzultáciu? Dakujem

helga9
29. mar 2023

@tinadzeladin ahoj pokiaľ ja viem tak len tam

michaelanova
3. apr 2023

@katenka2 ahoj, katus, ako sa mas, ako pokracuje liecba? Pozdravujem❤️

ankov
3. apr 2023

Dievčatá používali ste niektorá nejaké sérum alebo iný produkt na rast rias a obočia? Máte nejaké osvedčené? Ďakujem

daniela232
3. apr 2023

@ankov https://www.devini.cz/serum-na-rasy/?order=-price z tejto stránky som objednala, stálo 80€🤦mala som pocit že rastie z hodinu na hodinu,ale myslím že rovnaké by narastlo aj bez toho len pomalsie,hustota a dlzka sa nezmenila ,bola rovnaka ako pred chemo

ankov
3. apr 2023

@daniela232 dakujem pozriem

ada2007
3. apr 2023

Dievčatá, tie čo cvičíte a užívate tamoxifen, dávate si aj nejaký proteín po cvičení? Začala som sa trochu viac hýbať, lebo nejako som po roku užívania tamoxifenu pribrala, tak len tak zľahka, domáce cvicenie a chôdza na bežiacom páse. Nikde som nič nenašla, či sa môže, alebo nemôže...viem že vitamíny B by sa nemali brať, ešte sa chcem spýtať aký kolagén užívate na chrupavky , ktorý môžeme užívať a máte dobré skúsenosti,že vám pomohol ?

helga9
4. apr 2023

@ada2007 ahoj používam český vild nord kolagén mám aj s vitamínom C aj s proteínom

ada2007
4. apr 2023

@helga9 kde prosím kupuješ? Užívaš dlhšie, vidíš aj nejaké výsledky? A ešte jedna otázočka, to obsahuje aj proteín? Ďakujem

helga9
4. apr 2023

@ada2007 to je český kolagén priamo od nich- daj do Google vild nord kolagén cz- akurát na konci objednavky napis doručenie na SK. Áno je to kolagén s proteínom. Ja užívam kolagén dávno

katenka2
4. apr 2023

@michaelanova Ahoj Miška! No mam sa ako... ako na hupacke, ci skor horskej drahe. Jeden den to vypada uz fajn a ja mam pocit, ze sa to k lepsiemu obracia. Potom hnusnaaaaa noc, este aj desive sny tu 1,5 hod.co som dokazala "spat" a potom blby den. Zas dnes zle od zaludka a unavena... ako teda po prebdenej noci. Aj som si popoludni lahla, ale figu, zase som nezaspala. Vcera som sa dovolala vysledkov CT, aj tie su take, vseliake. V plucach a kostiah toho vela nepribudlo, zato v peceni dost. Ale testy samozrejme OK. Uz si namyslam, ci na onkologii nemam menovkynu a neposielaju jej vysledky krvi 😀
Myšička, Tebe aj vsetkym ostatnym dievcatam, prajem pokojne sviatky, bez problemov a bolesti a konecne tu JAR! 🌷🌞🐝

michaelanova
5. apr 2023

@katenka2 katus, tak to ma mrzi, pevne verim, ze sa to podari liecbou zastabilizovat, so mno chodi na chemo pani s mts na peceni, davaju jej bio liecbu, ze ich ma o vyse polovicu mensie. Verim tomu, ze aj Tvoja liecba zaberie.🙏🙏🙏Prajem Ti krasne sviatky plne oddychu a kludu a hlavne uz aj trochu teplucka a slniecka na dobru naladu❤️💐

katenka2
5. apr 2023
michaelanova
10. apr 2023

Ahojte, dievcence, prajem vam vsetkym krasne a pokojne sviatky, vela zdravicka🐇❤️idem sa poradit, aky mate nazor na ten Sulforan? Premyslala som, ze by som si ho po chemo kupila, teraz pocas liecby nechcem moc experimentovat, beriem len C a imunoglukan. Prajem krasny dnik v kruhu rodiny❤️🐇

ira25
10. apr 2023

@michaelanova ok pokiaľ neberieš hormonálnu liečbu

michaelanova
10. apr 2023

@ira25 budem brat, mala som horm poznador, vtedy sa to nesmie?

ira25
10. apr 2023

@michaelanova môžeš,ale keď budeš brať Tamoxifen,alebo iný hormón,tak sa nedoporučuje .

michaelanova
10. apr 2023

@ira25 aha, to som nevedela, dakujem pekne, ja budem mat nejaku liecbu potom, co mi onko hovorila

lussy9
10. apr 2023

@

mirkab79
11. apr 2023

Ahojte, som po RT, chemo som nemala, onkologička mi dnes povedala že sa dohodli mi silno odporučiť tie injekcie na blokádu vaječníkov ona to volá kastrácia. Na onko info som našla že ženy ktoré majú tamoxifen, nemali chemo a je nízke riziko návratu sa tieto injekcie neodporúčajú. Ona argumentuje že mám iba 44, menzes ešte budem mať a moja teta mala karcinóm po 50ke tak sa mám rozhodnúť sama, viem že tie injekcie sú hnus a ešte každý mesiac čo by ste mi odporučili? Dávajú to všetkým paušálne čo ešte majú menzes? Neviem či to budem zvládať 😟

nori21
11. apr 2023

@mirkab79 Ahoj,no ja chodím štvrtý rok na injekcie,dá sa to vydržať,ja som mala inú liečbu ako ty ale mám 42 r. beriem aj tamoxifen.

mirkab79
11. apr 2023

@nori21 ahoj ďakujem za odpoveď, ja som teraz čítala v Anglicku robili štúdiu žien ktoré brali buď tamox alebo zoladex alebo oboje myslím že 10 rokov trvala a výsledky ukázali že tie čo brali oboje nemali nižšie riziko návratu ako tie čo brali iba tamoxifen alebo zoladex to je dosť závažné zistenie ak je to pravda neviem či u nás sa to dáva ako na páse veď pacient znesie nie .

nelaja
11. apr 2023

@mirkab79 Ahoj, ja som bola operovana 42 rocna, nemala som chemo, nador bol A luminal, tri roky som brala tamoxifen, menzes mi nezastavovali, môj onkolog to s niekym dokonca aj konzultoval. Po troch rokoch som bola na operacii zenskych veci, tamoxifen mi sposoboval problemy s maternicou, tak som si ju po dohode s gyn. a onkologom dala vyoperovat aj s vajecnikmi, takze som pred rokom 45 rocna vhupla do uplneho prechodu. Takze nie je to pravidlo, ta chemicka kastracia. Od prechodu mi potom bol tamoxifen vymeneny za anastrozol, uzivam ho cca rok.

michaelanova
12. apr 2023

Baby, uzivate niektora pestrec? Resp. ste uzivali pocas liecby? Pecenove testy mam ok, ale som 2 tyzden nafuknuta, picha ma pravo aj vlavo pod rebrami, onko vravela, ze to uz chemo zatazuje pecen, ze nech si teda pestrec, ale triezvo. Co vy na to? Dakujem🙏

katenka2
12. apr 2023

@michaelanova Miška, ja ho užívam často a na pečeň, keď som raz mala zvýšené hodnoty ( po 3 ATB podľa sebe) predpisala original lieky na pečeň a vravela, že to bežne predpisujú

nelaja
12. apr 2023

@michaelanova ja uzivam, robim si take kury raz za cas, ze tri tyzdne v kuse a potom prestavka, lyzicku malu rano a vecer

ira25
13. apr 2023

@michaelanova áno beriem onkologička mi predpisuje Lagosu čo je pestrec,ale nepomáha mi vôbec a čítala som od viacerých lekárov ,že sa nedoporučuje u žien ktoré majú rakovinu na podklade hormonálneho ochorenia,lebo pestrec zvyšuje estrogeny.Ja som začala mať problém s pečeňou po nasadení Tamoxifenu a áno chemo okrem iných orgánov zaťažuje aj pečeň.