Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@maria123 Aj ja som ich mala vždy v norme, aj teraz ich mám v norme, len málinko vyššie ako obyčajne. Ale asi to nie je to najpodstatnejšie, moja teta ich mala v norme a mala metastatické štádium a jedna známa má permanentne zvýšené a zobrazovacie metódy ukazujú, že je všetko v poriadku, takže spoliehať sa na to nedá absolútne.
Dievčatá tie čo užívate tamoxifen, dnes na kontrole mi dr povedal,že je dlhodobý výpadok tamoxifenu ,tak mi dal náhradu Zitazonium, užívate ho niektorá? Bola niektorá z vás tiež tak, že z mesiaca na mesiac prešla z iného lieku na iný? Ako sa cítite pri užívaní Zitazonium, tak ako pri tamoxifene?
Ďakujem za každú skúsenosť.
Baby, nemali ste pri paklitaxeli bolest brucha?ja som vzdy do 2 dni bolava, nafuknuta a boli ma pravy bok. V januari den pred chemo som mala sono brucha, kedze ma vredy tiez dlhodobo brucho bolelo, to bolo ok. Onko vravi, ze zrejme pecen je zatazena z chemosky uz. Samozrejme, ze mam obavy, ale onko tvrdi, ze tam nic nebude. Nemali ste to tiez niektora, popr. co pomohlo? Ja som skusala pancreolan a espumisan, ale nic, hlavne ten bok ma trapi, picha, stipe. Dakujem pekne❤️
@michaelanova No a berieš na tú pečeň Lagosu? Ja som to brala pri chemo 3 tbl denne, mám inú dg.
@aurelia2000 neberiem nic, pecenove testy mam praveze v poriadku. Neviem, ci to teda pobolieva pecen, mozno je to z chrbtice, ladviny? Netusim, mna aj strasne nafukuje, tal neviem, ci mi creva netlacia
Dobré ránko, dievčatá. Prosím vás, vypadávali niektorej z vás mihalnice po ožarovaní? Ja som mesiac po ukončení a začali mi dosť padať.

@mirkab79 ja nalačno,už sa stalo že som nebola nalačno a vtedy boli zvýšené