Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá ktoré ste mali ožarovanie ako dlho ste mali červenú pokožku po poslednom ožarovaní? Ja som skončila v utorok 16.5. natieram si to podľa pokynov lekárky kalciovou masťou a mám si tam ešte prikladať obklad z repíka. Ale stále to mam citlivé a červené, a mám pocit, ze mi to moc nepomáha 😞
ahojte, tie čo ste boli po rádioterapii pri mori na dovolenke riešili ste nejaké plavky s UV filtrom alebo napr. tričko či ste mali iba normálne plavky a snažili sa nevystavovať priamemu slnku? ja budem 3,5 mesiaca po skončení radio ale neboli sme sto rokov na dovolenke tak konečne tento rok nám to vyšlo. Ďakujem za všetky odporúčania.
Ahojte,je tu niekto čo užíva iba tamoxifen? Ako máte menzes? Ja som deväť mesiacov nemala a teraz mi prišlo špinenie, slabé krvácanie, tak som sa zľakla... Gynekológ mi už robil aj hormonálny profil dva mesiace dozadu,že vaječníky už neplnia svoju úlohu, len toto ma tak zaskočilo teraz po takom dlhom čase to špinenie. Ďakujem vám.
@helga9 zatiaľ to mám len také slabé, takže nemusím hned zajtra ísť k lekárovi? Normálne sa bojím...Stačí až keď mi to skončí? Ako dlho si nemala menzes a potom ti to prišlo? Odvtedy si to nemala už vôbec? Máš ešte všetko aj vaječníky aj maternicu? Beriem atb na priedušky a dutiny tak či to nemám aj kvôli tomu....

@helga9 tak treba 💪 Už som ti vravela, že v tomto si mojím vzorom 🙂