icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

tdaniela
31. máj 2023

@ankov jaj 🙈🤣🤣🤣🤣 vydržala som v pohode ... Teraz akurát ho mám tiež už druhý krát 🙂 len ten druhý deň tá zeleninová šťava ta bola otrasná pre mňa 🤣... A ten chlieb čo sa k tomu je 🤮 1. Deň som zjedla 5 chlebíkov, 2. Deň 3 chlebíky, 3. Deň 1,5 chleba a potom som.ho už ani nejedla nemohla som ho ani vidieť. 🤣

michaelanova
31. máj 2023

@katenka2 ahoj,Katuska,ako sa mas?tusim si v tomto case mala mat kontrolne vysetreniea,aj vies zz nejake vysledky?moc moc moc drzim prsty❤️🙏

kruela02
2. jún 2023

Ahojte dievčatá eoaim.Vas chcem sa opýtať mali ste ako priznak rakovinu krv s bradavky kvapku ? Čakám ešte len na sono ďakujem

lussy9
3. jún 2023

@kruela02 áno, známa mala. Doktorka vôbec neriešila, ze to sa stáva. Po 3 rokoch sa už nahnevala ze to nemôže byť normálne. Vydupala si vyšetrenie - Sono od odborníka a bum.

lussy9
3. jún 2023

@kojanka276 najlepšie je používať bez chémie. V prípade záujmu môžem v správe dat viac info. Ja na ne nedám dopustiť. Totiž tie obyčajne sú neskutočne nebezpečné. Kvôli chemikáliám ktoré sa dostávajú do krvného obehu.

kruela02
4. jún 2023

@lussy9 po 3 rokoch 😱 pre boha a je v poriadku? No ja si ešte musím počkať 2 týždne

katenka2
4. jún 2023

@michaelanova
@lussy9
Ahoj dievcence 😘. Nuz, je to so mnou o kus lepsie, rozhodne mi chuti jest az prilis 😂 a zaludok sa nestazuje. Prsty a slapy stale dopraskane, ale uz som si na to akosi zvykla, natieram vzdy, ked si spomeniem, alebo netrcim v zahrade cela od hliny.
Co stale nie je OK, je ta bolest pod rebrami. Nie je stale a nie je silna, ale casto sa objavuje a dost to znervoznuje. 31.5. som bola na CT, 20.6. idem na kontrolu a tam, ze sa pozrie, co na CT popisu. A druha vec /a ta mi vadi najviac/ su stale problemy s ocami. Stale ich prizmurujem, vidim rozmazane, kvapky ani gel nepomahaju. A ked sa k tomu pridaju tie necitlive dopraskane prsty, je to na mindar kombinacia. Ani hlupe lieky si poriadne neviem vybrat z obalu, ani navliect do ihly, ani zmotat obvazy.... No, nebudem vas nudit vsetkym, co sa mi nedari, to by bol dlhy zoznam 😂
Napriek vsetkym tazkostiam mam akysi dobry pocit, ze to nie je marny boj. Uvidim este, co povie to CT, od toho vela zavisi. Lekarka zatial odmieta vsetky debaty okolo liecby, ze nebudeme spekulovat, co bude, ked bude, ale pockame az na vysledky a potom budeme rozmyslat dalej. Asi ma pravdu, lenze ja by som chcela vediet vsetko aspon 5 rokov dopredu 😅, aj kedy pride koniec sveta.
Takze vas a aj vsetky dievcata, co moje litanie precitali, srdecne pozdravujem a drzim palce! 😘

ankov
4. jún 2023

@lussy9 aké prosím Ťa používaš?

michaelanova
4. jún 2023

@katenka2 katuska,zo je super sprava,to bude dobre,aj ja bojujem s ocami,rozmazane vidim,nemam mihy,tak mi aj opuchaju, nic s tym asi nemarobime,len kvapkat a vydrzat.ale je super,ze ti chuti jest,aj náladicku mas lepsiu,pevne verim,ze 20.ta vysledky potesia,budem na Teba mysliet❤️❤️❤️

katenka2
4. jún 2023
lussy9
4. jún 2023

@kruela02 po mastektómii ktorá vôbec nemusela byť, ožiaroch, chémii a hormonálnej aktuálne prebiehajzcej

lussy9
4. jún 2023

@ankov ja aj cela rodina a známa po r.... Jedine vyrobky sanctuary a farmasi.

lussy9
4. jún 2023

@ankov písala som súkromnú správu.

kojanka276
4. jún 2023

@lussy9 aká značka to je?

lussy9
4. jún 2023

@kojanka276 značky som napísala ale ak by niekto chcel bližšie info. Tak je to turecká kozmetika ktorá nepoužíva napríklad v antiperspirant och hliník a iné ťažké kovy, formaldehyd a mnoho ďalších nebezpečných kozmetických prísad. Ak by mal niekto záujem, tak môžem skutočne len odporučiť. Používam 10 rokov.

lussy9
4. jún 2023
kruela02
4. jún 2023

@lussy9 to mi je ľúto 😏

ankov
5. jún 2023

@lussy9 dakujem som citala

lubicakalnicka
14. jún 2023

Ahojte so.3mesiace pi chemo a teraz beriem bio liečbu všetko je OK aj sa tak cítim chvalabohu len som 10kg pribrala ma niekto skúsenosti ako schudnúť?Ďakujem za každú odpoveď

michaelanova
20. jún 2023

@katenka2 ahoj,zlatko,tak ako vysledky,myslela som dnes na Teba❤️

adik2159
20. jún 2023

Ahojte 🙂 Prišla som si k Vam po rady. V auguste ma čaká mastektomia oboch prsníkov, jeden kvoli triple negatívnemu karcinómu, druhy preventívne kvoli BRCA2 génu, a sama sa mam rozhodnúť v akom rozsahu. Odporúčajú mi zobrat aj bradavky vraj je rekonštrukcia bradaviek uz v takom štádiu ze je to na nerozoznanie. Strasne sa bojim co to so mnou urobí po psychickej stranke. Mam 29 a aktuálne umele prsia ktoré som si dala urobiť prave kvoli sebavedomiu pred 5timi rokmi. Prosim je tu daka žienka s rekonštrukciou bradaviek ktorá by bola ochotná podeliť sa so mnou o dake informácie pripadne fotku? Vopred Dakujem všetkým ❤️

michaelanova
20. jún 2023

@adik2159 ahoj,ja som pol roka po 1strannej mastektomii,tiez nemam bradavku,som taka citlivka,ale vobec ma ten prsnik nepolozil,skor som chcela prec aj druhy,len nech zijem.drzim ti prsty,nech ti hlavne vsetko dobre dopadne🙏❤️asi som moc nepomohla,len som ta chcela povzbudit❤️

snowwhite81
20. jún 2023

@adik2159 bradavku vedia aj krasne dotetovat, na nerozoznanie ( na pohlad samozrejme) od skutocnej. Pripadne modelacia tiez. Ja mam zajtra rekonstrukciu prsnikov a zvazujem, ci bradavku dam vytetovat alebo neskor rekonstruovat.

adik2159
20. jún 2023

@michaelanova Dakujem ❤️

adik2159
20. jún 2023

@snowwhite81 mozem sa opytat ku komu ides na rekonštrukciu prsníkov? Ja by som prave chcela kombináciu oboch pri tych bradavkach. Aj zrekonštruovať a následne po zahojení dotetovat dvorec, len teda neviem na akej úrovni su tie rekonštrukcie na SK realne som nenasla ziadne fotky prác našich chirurgov a uz vobec nie tych štátnych :( rovnaký problem mam pri samotnej rekonštrukcii prsníkov. Neviem nikde dohľadať ziadne výsledky štátnych Dr. Kazdopadne drzim ti palce nech je výsledok co najlepší ❤️ a samozrejme rýchle zotavenie 🙂

snowwhite81
20. jún 2023

@adik2159 Dr Gajdos , je topka v rekonstrukciach.

adik2159
20. jún 2023

@snowwhite81 Dakujem 🙏

adik2159
20. jún 2023

@snowwhite81 prosim ta este otázočka. Su zákroky u neho hradené aj cez poisťovňu ?

snowwhite81
20. jún 2023

@adik2159 ano, v nemocnici v Saci ma terminy pre pacientky hradene cez poistovnu

katenka2
21. jún 2023

@michaelanova Zdravim Ta Misicka, aj ostatne dievcence, samozrejme. Dakujem za zaujem, dobre si na mna myslela, CT nie je najhorsie. Popisane tak, ze ani moja onkolozka sa v tom poriadne nevyznala, co slovo, to odborny lekarsky komplikovany vyraz, tusim este aj spojky boli latinsky 😂. No zhrnute - v plucach a kostiach sa nic nezmenilo, dalsie mety nepribudli, ani sa nezvacsili tie povodne. A v peceni sa dokonca zmenšili. Uzivam teda dalej, ale dala mi doktorka o tyzden dlhsiu pauzu od uzivania, aby sa ako-tak zahojili rany na chodidlach, aj popraskane prsty. Ver, ci nie, ked ma najviac ten hrudnik pobolieval, vzdy som si na Teba spomenula, ako ta stale brucho bolelo. A ked konecne boli negativne vysledky, konecne sa ti ulavilo. Tak som si vravela, ze mozno aj u mna je to hlavne psychika. Je tam sice posunuta a zhrubnuta ta nestastna lava strana pluc, ale hlava strasi viac, nez treba. Zatial sa citim celkom fajn a mam aj chut do prace a konickov 🙂. Vsetkym vam dievcence zelam krasne leto plne dobrych sprav a oddychu ! 😍🌞🚌⛵