Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@snowwhite81 mala si pred rekonstrukciou expandery? Ak si mala, mala si po ich zavedeni po operacii bolesti ?
@ankov ano mala, davali mi ich 15.2. Ja som mala bolesti po expanderoch velke, ked som sa zobudila, aj som si nadavala ze co som si vymyslela 😃. Dnes vymenili za implantat a nic mi nieje, uz som bola aj v kaviarni si kupit kavu 😍.
@snowwhite81 normalne sa bojim. Chcem tiez ist touto cestou ale mam strach prave z bolesti.
@snowwhite81 ahoj, to si bola u Mudr Gajdosa? mne daval expander v januari a akurat 21.6 som bola na konzultacii, tak ze v Saci konci.. ja som mala planovanu op az koncom roka, tak som z toho nestastna tak uvidim co dalej.. ked ti davali implantat tak robili aj bradavku? toto si neviem predstavit…
@cejuska ano, u Dr Gajdosa a 21.6. bol zial posledny den v Saci. Spominal ze mal rozliecene pacientky a chcel ich dokoncit ☹️. Bradavka sa robi az v dalsom kroku, este niesom rozhodnuta ci vymodelovat alebo iba tetovat alebo kombinacia oboch metod.
@cejuska preco mas mat expandery tak dlho?
@ankov no myslim ze to stoji za to. Vysledok vie byt naozaj krasny. Drzim palce nech sa rozhodnes pre Teba najlepsie
@snowwhite81 urcite na to chcem ist len sa bojim bolesti. Mala si ju len po operacii ked si sa zobudila ? Ci dlhsie
@ankov po vlozeni expanderov po prebudeni dost zle……. Najhorsie asi 3-4 dni, potom uz ok, aj doplnananie expanderov ok ( po 100ml) . Stoji to za to podla mna
@snowwhite81 co ja viem, pomaly sa mi natahuje koza a svaly .. a mozno aj od velkosti zalezi.. nevedela som ze dlho to je, tak mi vravel od zaciatku, takze som sa nas tym ani nepozastavila
Ahojte. V pondelok ma čaká mastektomia ľavého prsníka aj uzlín, v Mamacentrum Banská Bystrica a strašne sa bojím tej bolesti po.Bola niektorá z vás tu operovaná? A ešte tie kompresivne pancuchy no hrôza, však sa neviem do nich navliecť.
@ivana1000 ajoj,neboj nic,mne osobne najviac po opke bolel chrbat z tej zatiahnutej bandaze.rez nebolel vobec,skor je to mrtve necitlive.pancuchy nam natiahli rano pred opkou a tusim 3 hodky po zobudeni som ich uz mala dole.za mna podstatne horsia bola chemoska,nez opka,za mna sa neni coho bat,ale clovek ma respekt
Ahojte. Tak už aj ja mám po opke a dnes ma pustili domov. V utorok ráno po opke som mala zvýšenú teplotu ale dali mi lieky a potom už bolo všetko OK.Bolest sa dala vydržať. Teraz musím počkať na výsledky z histologie a budem mat asi oziare. Veľa príspevkov tu mi pomohlo, lebo som sa veľmi bála, ale už keď som bola na izbe úplne to opadlo. Takže ďakujem 😉 Ivana
@ivana1000 ahoj.si spokojna v mamma centre ? Kto ta operoval?
@tinadzeladin ahoj, áno veľmi spokojná, operovala ma Dr. Aneta Krajčiová
@ivana1000 tak super..prvý prsník mi operovali s narorom v bratislave..teraz kvoli genetike chcem zoperovat aj druhý prsník..ten uz chcem operovat v bb..tak preto sa informujem či si bola spokojna.mma bude operovat dr.Turčan..
Ahojte ja som po operácii prsnej žľazy zobrali mi aj bradavku nechali mi len kožu už pri operácii mi dali hneď aj inplantat nebolo to až také strašné bolest sa dala zvládnuť vybrala som aj 12xchemo a úplne v pohode nebolo mi zle vôbec, nevypadá mi vlasy len zjedli čakám do decembra na doobedie prsnika všetko mi robili v MT a som spokojná a teraz?Je mi dobre,cítim sa dobre už som aj na dovolenke bola táže žienky nebojte sa čo sa udialo už nevrátim ale musíme napredovať a dá sa to len si veriť
Pekný deň
Ahojte zienky. Tie, ktore ste boli ziadat/mate invalidny dochodok, od akeho datumu vam ho priznali?
Ja som bola dnes na posudkovej a dala mi az od marca ´23 (povodne jun ´23), pritom na onkologiu chodim od aprila ´22. Ake mate skusenosti vy? Ci sa mi oplati odvolavat, ked mi pride rozhodnutie z BA z centraly...
Dakujem Vam.
@katarina_kacenec od dátumu operácie, čiže spätne, od marca 2019 mi doplatili myslím ze niekedy v r 2021,tolko som cakala
@katarina_kacenec mne vyplatili tiež spätne od ukoncenia liečby t.j. sept.2022, a vyplatene marec 2023
@daniela232 od ukončenia? Mne od začiatku...
@katarina_kacenec ahoj, mne tiež priznali od začiatku liečby

@katenka2 to je uzasna sprava,Katka,velmi sa tesim,je to super,ze telo takto reaguje na liecbu🙏ja som uloncila liecbu a idem v juli na krv na hormony a nastavit liecbu,aktualne som zbita a unavema ako pes,boli ma cely clovek,hadam sa to teraz zacne pomalicky zbierat.Drzim prsty,nech to vsetko idem dobrym smerom🙏🙏🙏❤️❤️❤️