Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@nelaja rozmýšľam, či to mohli prehliadnuť alebo to tam zázrakom nemáš. Čo neviem, či je reálne.
Mastektómiu som mala v januári, ešte v júli všetko ok, to som bola na ultrazvuku a mamografii a teraz toto. Vraj tam vidno sýtenie. Ukľudňujem sa tým, že asi teda nebolo vidno hrču. O 3 týždne idem na biopsiu.
Akurát som ukončila po roku biologickú liečbu. Mala by som už teda chodiť len na kontroly. A vraj je nejaký nový liek, pre nas HER2+, tak o ten budeme žiadať v poisťovni.
@helga9 ahoj,helka,ty si taky znalec,ake doplnly by som si mohla kupit?som 4 mesiace po chemo,kqzdy druhy tyzden ma boli v hrdle,robia sa mi hrcky na podnebi,robim v skole,tak asi chytam jedna radost,uzivm 500 lipozomalne cecko a mala som 3 balenia 500 betaglukan,ale zrejme bez efektu.ktore becka nesmieme?lebo vo vsetkych tych stavach je minimalne b2 a b9.chcela som si kupit tieto vitaminy,ale tam rakytnik tiez obsahuje nejake becka,som z toho uplne pako,dakujem ti moc🙏❤️
@michaelanova ahoj no hlavne nesmieme b12. Hlavne užívaj D+k1 to je na imunitu to naj. Ja si dávam vápnik, horčík a omega 3 mastné kyseliny. Sem tam céčko. No hej po cheme ešte tá imunita pokulháva a teraz je chorých straaasne veľa takze ľahko sa chytí daky vírus. Skus skôr dačo prírodne ako rakytnikovu šťavu ja tú zvyknem kvôli céčku. A veľa zeleného čaju pijem vraj je dobrý ale ja aj som veľmi čajová.
@helga9 hali a ked mam decka dost nevadi ho uzivat?a ten rakytnik som citala,ze ma tiez b2 a b9,no som zufala,bola som v bio obchode a tam vsetky tie stavy obsahuju nejake to becko,takze ten rakytnik mozem?dakujeeem😘
@michaelanova počuj Miška okrem B12 môžeš všetky B. A ak máš dosť C, ako píšeš, tak zbytočne neužívaj ďalší.
@michaelanova a ako Helga vraví určite di kup D. Najlepšie v kombinacii s K1 a K2, keď budem mať viac času, pošlem foto
@michaelanova déčko si dávaj bez problémov ja kupujem z gym beam buď d+k1 alebo d+k1+k2 čo majú to zoberiem. Aj rakytnik pijem šťavu.
@michaelanova mne onkoš dal inomed, a ked je takéto uchrchlane obdobie vrátane dietata,tak to preventívne užívam
@helga9 heli,nasla som,ze rakytnik obsahuje b9 a to som nasla,ze nie je vhodne pre onko pacientov,potom som tiez pozerala tu cagu,ta tiez obsahuje b komplex,uz fakt neviem,co vybrat
@katenka2 kati,nasla som,ze sa nesmie ani b9,tak vobec neviem,co si kupit
@michaelanova Miška - my nesmieme cielené vitamínové doplnky, ale v strave a v pití máš tak isto
@michaelanova ja kupujem bio šťavu od pani čo doma súkromne pestuje rakytnik a ten užívam už roky. A ja som nenašla b9 v rakytniku
@michaelanova Miška, podľa všetkých takýchto rád a informácií by si nesmela ani dýchať. Vieš, aké je to nebezpečne? 🤦🏻♀️
Pozri, mne lekárka povedala, že s rozumom všetko. Bola to primárka, čo celý život robila ma onkologii a čo ja viem, pacientky ju iba chválili. Keď som sa pytala na B12 , ktorú teda takmer všetci nedoporučujú, povedala, ak bude vášmu telu chýbať a bude to robiť problémy, normálne vám ju predpišem. Ak sa nejedna o dlhodobé niekoľkomesačné, či ročné užívanie, zak istotne neublíži. To ten jej nedostatok poškodí viac.
Koľko ľudí, toľko názorov, ale tych doporučení a zákazov je už toľko, že mi fakt idú na nervy. Ako ten "zdravý" životný štýl. Čo mnohým ľuďom chýba, to je zdravý rozum. A nech má každý ukameňuje! 🤨
@michaelanova jo, a prosím ťa, pošli mi link na stránku, kde sa B9, teda kyselina listová , nedoporučuje. Nech si prešmirim pôvodcu/autora
@helga9 helka,ja som nasla toto,chcela som si ist zajtra co to pokupit,ale teda neviem,ci mozem ten rakytnik,pacili sa mi tie vitaminy rakytnik,caga a reishi,len neviem,co zasa obsahuju tie huby😂
@michaelanova tak moja rada je mastný chlieb s cibuľou a topeničky s cesnakom... To snáď nič zakázané neobsahuje. A nech mi nikto nesiaha na poctivú domácu masť! 😂

@helga9 Aj mne robili ešte v BB biopsiu pred operáciou aj z druhého prsníka, lebo tam som mala tiež hrčku, ale nezhubný nádor, ale že mi vyberú naraz aj ten keď mi budú robiť mastektómiu druhého prsníka, a prišiel jeden doktor, ktorý vysvetloval tam mladej medičke, ako berú tú vzorku, prvá otázka ako sa na mňa pozrel: a to odkedy máte takú zdeformovanú bradavku????