Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievcata, ako ste na tom s vahou po horm.injekciach ( Zoladex, Roseligo) ?? Isli kg rapidne hore?
@michaelanova áno postcovidovu osteoporóza...beriem aj Proliu vraj má ochráni pred mts v kostiach.
Áno v začiatkoch bráni Tamoxifenu som mala aj ja problém so žalúdkom.
No v poslednej dobe na boli vaječníky možno aj maternica,tak musím na gyndu, že čo tamox spôsobil tam dole.
Podpísal sa na pečeni,tak mám obavu či tam dole narobil.
Hliva je dobrá voľba, neuškodí, skôr pomôže si myslím.
@ira25 dakujem pekne,aj mna caka v decembri zenske prvykrat po pol roku uzivania,tiez zvyknem citit taky tlak dole,je toho…
No žienky čo Vám povi za chemo a bio 10kg hore nepomáha ani prerušované post a to neviem čo je mastné meso a klobásy ja len sladké vody bez cukru musím piť toho sa neviem zbaviť
Strašneeee hlavne že výsledky sú dobré
Ahojte, zachytili ste tu informaciu, ze ma byt registrovany novy liek Keytruda pri tripple negativnych karcinomoch. Poculi ste uz o nom?
@lenkapresov1 nie je to nový liek len poisťovňa ho nie každému preplacala a tak si ju hradili samí.... myslím, že od decembra sa rozšíri dostupnosť pre viac diagnóz ako bolo doposiaľ.
@lenkapresov1 no hurá, to je výborný liek so skvelými účinkami
@lenkapresov1 ano, ale je to tak drahy liek, ze ho urcite nebudu davat hned na zaciatku, ale az metastatickym pacientkam
@lenkapresov1 keytrudu u nás dávajú na tak kože a pľúc. Od 1.1.2024 je konečne kategorizovaná Enhertu to je pre her2.
@helga9 ale ja som tripple
@lenkapresov1 Keytruda bude tak pre metastatickych. 4 tis liek nebude kvapkat kazdej tripple, nic v zlom. V lieceni su totiz urcite postupy. Najprv ide klasicka chemo
Dievčatá natrafili ste niektora na tento článok? https://domacaliecba.sk/kombinacia-dvoch-beznyc...
Je to čosi podobné ako kombinácia Letrozolu a
Ahojte,som tu nová,som po operacii,a vo stvrtok ide prvykrat k onkologicke
Vasu diskusiu som precitala od leta 2x,aby som nabrala nejake info,co ma čaká a neminie 🙂
@eva147 Ahoj Evi po akej si operácii?
Zobrali mi iba cast prsnika,operovali mna v NOU
Pred operaciou som nemala ziadnu liecbu
Nádor som mala luminal B,hormonalne pozit,HER2 neg,G2

@ira25 a mas aj osteoporozu?alebo sa to moze preventivne?ja som na denzino dopadlo dobre,ale asi z tamoxifenu ma bolia stavce,panva,bedra a slachy na lytkach,ci by to nepomohlo?ja som si dnes kupila hlivu s laktobacilmi a so sipkami,mam casto zaludok ako na vode,neviem,ci to mama z toho tamoxi alebo z coho