Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte dievčatá v mene Maťky sa Vám všetkým chcem veľmi pekne poďakovať za peniažky čo ste poslali. Už netreba posielať jednu dávku včera uhradila a bola jej podaná a druhú jej uhradí dodávateľ lieku. Naozaj si vážim Vašu podporu že aj v týchto časoch ste neváhali a podporili jednu z nás. Zo ❤️ Vám neskutočne ďakujem. Vaša Helga
Ahojte, chcem sa spytat. Som po 3 cervenej chemo a teda bola to riadna pecka. Strasne mi bolo zle. Uz sa to pomali lepsi, ale stale divno. Mali ste aj vy nejaku chemo ktora bola najhorsia? Ako mam ist na 4 davku ked viem ze po tej 3 mi bolo uplne hrozne a sa to stale ako keby stupnuje....
@avakvetinkova ahoj áno tretia je najhoršia uvidis štvrtá bude v pohode
@avakvetinkova mna caka vo stvrtok tretia, tak uz mam strach, ze co to bude. Tie doteraz sa nejak dali zvladnut. V com bola horsia? Ako Ti bolo?
@avakvetinkova tretia bola najhorsia aj pre mna. Po nej som to chcela cele vzdat az tak na ...mi bolo. Ale stvrta uz bola OK, ziadny extrem.
@lenkapresov1 bolo mi velmi zle ako keby som bola priotravena az ma striasalo. Neda sa to presne popisat. Taky hnusny pocit. Velmi silny reflux az mam ako keby hrdlo popalene. Teraz uz len bolest hlavy a unava. Tak drzim palce nech tu tretiu zvladnes, mozno to bude ine u teba.
@heryteri presne aj mna to napadlo. Ale tak snad ta posledna 4 bude lepsia..
@avakvetinkova Urcite ano, stvrtu uz stopro das lavou zadnou🙏
Dievčatá, dnes po pol roku špinenie pri užívaní tamoxifenu, mala som to takto isto pred pol rokom odvtedy nič. Mali ste to niektorá tiež tak? Treba ísť hneď k dr ? Alebo počkať pár dní čo bude. Bola som na kontrole v septembri, bolo všetko v poriadku.
Čaute baby. Tie čo máte hormonálku- posiela Vás dr na denzitometriu? Máte po čase zhoršené výsledky? Ak Vám vyšla osteoporóza čo navrhli?
@ada2007 no pokial som mala tamox tak som mala ok aj ja. Toto len taký prieskum si robím bola som dnes na denzi výsledky nemám neviem kedy budú. A vyšetrenie mám presne po 2 rokoch čo užívam letrozol tak som zvedavá ako na tom budú kosticky. A keď niekomu vyšla osteoporóza čo im dali. Lebo na liekoch mám byt dalších 6 rokov a čo iné by som brala keď všetky inhibítory robia zle kostiam

@ivana1000 ahoj radiocare natieraj už aj teraz on sa má už mesiac pred oziarmi natierať každý deň tu stranu natri. Ja som chodila na oziare poobede tak som ráno ešte natrela ale 3-4 hodiny aby bol odstup pred oziarom koža má byť suchá. Po ožiari som hneď v kabínke dobre zasypala detským púdrom a to som až do večera tak 3-4 krát ešte presypala. Aj na noc. Cez víkend som si 2 krát denne natrela krémom linola pýtaj v lekárni to je originál po rádio. Po ukončení oziarov som linolou natierala ešte asi 2 týždne. Sprcha len vlažnou vodou. A ja som nosila len bavlnené tielko podprdu nie. Cvičiť len jemne nenamáhať zbytočne kožu na tej strane.Nemala som žiadne podráždenie ani spáleniny. Každý reaguje inak snáď ti to pomôže. Držím palce.