Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mk22 no, to ti verim. Kazdy je smutny a nestastny, ked sa takato diagnoza potvrdi. A v sucasnosti, je toho....kam sa pozriem 😢. Znami, susedia, info v spravach, na internete, ba i vo filmoch a serialoch... vsade sama rakovina. Ale!, aby som ta aspon trocha potesila, vypada to, ze sa to zachytilo vcas a moja doktorka napr. moju rakovinu kosti odsunula na posledne miesto, ze najprv pecen a pluca musime poriesit. Z toho mi pride, ze toto nie je hned zivot ohrozujuce, ze sa pri spravne zvolenej liecbe da s tym roky zit. Ja s prvou metastazou v hrudnej kosti som po nasadeli liecby uplne v pohode zila 8 rokov. Potom sa sice ochorenie vratilo, ale to zavisi od mnohych okolnosti. Tak neklesat na duchu. Podpor maminu, nebud pred nou smutna, aby ju to netrapilo este viac a pomahaj jej, kolko sa bude dat. Zivot je nevyspytatelny
@mykeila Ahoj áno máš a nezabudni že do pol roka si musíš kupele vybrať ak si na maternicu ak na cicka tak do roka a áno Lúčky fain bola som teraz v novembri a veľmi dobré aj Doktorka procedúry a strava super
@lubicakalnicka mam to schválené, uz si len vybrat
@mykeila ja byť tebou Lúčky lebo tam je dobra voda na spodok ak cicka tak Turčianske ale je to na Tebe ja som v Lučkach bola spokojná
@lubicakalnicka v čom je rozdiel,že na cicky Turčianske.
Ja som bola v Lúčkach a teda veľmi pomohla u nich tá voda na prsník
@lubicakalnicka A to sa musi na cele tri tyzdne? Neda sa kratsie? A nebolo Ti tam dlho, myslim po procedurach..vyplnit cas...A na izbe byvaju viacere ci sama? Mam 6rocnu dcerku tak neviem ci sa na to dat, ci nie ..Dakujem za radu
@ira25 Ahoj no to preto Turčianske lebo sa viac zameriavajú na prsníky a hlavne lymfo masáž ručná nerobia to všade ja som z MT a nechcela som ta. Ísť preto Lučky
@lubicakalnicka
@heryteri Áno musíš na 3tyzdne ,2na izbe ja som mala super sadli sme si a dá sa to vydržať ja som chodila na vykend domov,lebo som nemala v sobotu ani nedeľu procedúry.a som z Martina zachviľu doma ale určite by som to využila mne to pomohlo na prsik voda super a cez voľno som si išla zaplávať
@lubicakalnicka lymfodrenáž som nepotrebovala,ale prsník som mal aj po dvoch rokoch tuhý, bolestivý s stále červený po ožiaroch.
Po 21 týždňoch prsník zmäkol a prestal bolieť a aj dostal normálnu farbu aj rádiologička na sone to potvrdila..bonus pomohol mi aj na kĺby,takže za mňa Lúčky ok a preto chcem tam ísť opäť k vôli tým úžasným prameňom,ale len ubytovanie v hlavnej budove .
@ira25 Ahoj škoda že si nemala ručnú lymfo úžasná vec a do Choča Ťa ubytuje len sa musíš pýtať ja som mesac čakala ale mne to nevadilo
@lubicakalnicka neviem či je vhodná lymfodrenáž...ja bola ubytovaná v Choči,to som si zavolala.
Chystám sa tam v lete opäť aj keď je to drahé....síce strava nič moc,ale ostatné bolo super hlavne procedúry .
No nie je veľký výber kde posedieť a potraviny ďaleko ...tie malé v Hoteli nič moc,ale krásne prostredie,bol aj kultúrny program a ten vodopád v noci bol úžasný.Za mňa Lúčky odporúčam.
@ira25 Ahoj neviem čo bolo drahé ja som bola na A všetko cez poisťovňu bývalá som v Choči, dole kaviareň výborná koláče a strava u mňa top z 5jedal výber +ovocný aliček a cestovný do potravín malo som chodila lebo všetko som mala na hoteli a to som bola v novembri a dobre bolo a ručná lymfo na prsník je to najlepšie čo môže byť ak Ti.brali aj uzliny super a malo kde to majú ako procedúru
Ja úplne vo všetkom suhlasim s
@lubicakalnicka , tiež som bola nov.dec., ešte ma čaká 10 dni, nedokončila som pobyt,ale max.spokojnost,a teda zo všetkých procedúr ručná lymfo masáž je top👍
@daniela232 v Lúčkach robia ručnú lymfodrenáž len na nohy.
Tu si bola v Turčianskych?
@ira25 nie nie,v Lúčkach som bola ,a mala som na ruku aj ručnú,aj prístroj
@lubicakalnicka bola som pred dvoma rokmi na Ačko a platila som cez 170 eur Strava áno výber z 5 jedál,ale nič moc ,jedine raňajky boli ok,tam bol veľký výber a balíčky ako tak.
No okrem kaviarni v hoteli a pri procedúrach a ešte kolonáda,tak slabo nie je kde posedieť ako trebárs v turčianskych ,ale tá príroda a tie procedúry to vyvážia,ale dalo sa zbehnúť do dediny do Jednoty a večer posedieť tiež v dedine do fajky kde bolo o polovičku lacnejšie ako v hore v kúpeľoch.
Drahé myslím keď pôjdem už na B skupinu a to stojí cez 100 E....v letnej sezóne kde môžem sa ísť prejsť na chodník umelcov,na amfičko,k altánku kde krásny výhľad na Nízke Tatry a tiež k vodopádu aj k nočnému kedy hrá všetkými farbami.
@daniela232 máš vybrané uzliny,alebo odstránený prsník?
A prečo si nedokončila pobyt.
Spokojná som bola a preto chcem ísť znovu,lebo ako som už písala tá voda mi pomohla okrem kĺbov aj na prsník.
* zabudla som ešte jednu nulu ,takže cez 1000eur.*
@ira25 uzliny mi brali, operácia zachovná, odstránená časť prsníka,a covid som dostala na desiaty deň 🤦
@mykeila no neviem či sa to dá nazvať fitkom,ale je tam taká menšia posilňovňa,ja som tam chodila na bicykel,chodili tam posilňovať,neviem či si platili,ja to mala od lekára ako procedúru na posilňovanie nôh.
No ak osteoporóza,tak tie pramene si práve aj na osteoporozu nielen na gynekologické ochorenie.
@ira25 Áno je tam fotkou ale platí sa keď nie je v procedúrach.Ja som tiež platila 170eur a na B neviem koľko sa platí ale ak si na B tak si vyberas stravu sama no mne tam chutilo a ženy čo boli i de tak platili za A rste viac
@lubicakalnicka áno viem, že na B chodíš do druhej jedálne kde je strava švédskych stolov,ale môžeš do druhej jedálne podávané stravu okrem raňajkov obsluhou a tým pádom platíš menej o koľko neviem,ale u môjho stola sedeli dve ženy ktoré boli na B.
Áno už dvihli poplatky ako za A tak aj za B.
Informovala som sa práve včera a tak na B sa dopláca od apríla 52 e a k tomu omu manipulačný poplatok a poplatok obce....možno lev A skupine a B už neplatí,že je to zahrnuté v Tom doplatku.
Tak je otázne či za takú cenu nepôjdem radšej k moru 🤔
@ira25 No to Ti povie.,že je to dosť za to mam naozaj more

@katka14 ďakujem. Už som tam bola prvýkrát. Sestrička aj Dr boli milé. V čakárni som sa dozvedela, že sa tam čakáva dlho, ale však radšej počkám a vyšetrenie nech je bez náhlenia. Teraz ma čaká magnetická a potom operácia. Tak stále verím, že výsledky dopadnú dobre a nebudem musieť byť ich pacientku.