Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@juana86 to je dobre, že zasadala aj komisia a zhodli sa na protokole. Mne tiež tak povedali, že treba liečbou rýchlo zastaviť chorobu a zmenšiť nádor. Nakoniec mi ale neodobrali len nador, aj keď úplne zmizol, ale celý prsník. Dvaja chirurgovia ma presvedčili, že to bude tak lepšie.
Dáš to, o tom nepochybuj!
@juana86 https://www.facebook.com/groups/135380743801534...
Ak som to dobre skopírovala .... skús
@juana86 🙈to už si aj mala kontrolu? Ja veru za celú dobu ani raz a veru som doma nevedela, celý rok som bola PN.
Choď si to obehať, je to trošku na dlhšie, treba aj lekárske správy priniesť, čaká sa dlhšie na schválenie, ale schvália. Ja som dlho nevedela, že môžem požiadať o invalidný dôchodok, ale všetky mesice spätne mi vyplatili. Uznali mi ho od podania prvej chemoterapie. Schvaľuje sa na 2 roky, potom sa ide na posúdenie.
Ahojte dievcata. Prosim vas bolest kosti vystrelujuca do ruky, operovana ruka trpne aj celkovo operovany prsnik tuhy. Ta bolest akoby vystrelovala od lopatky do tej operovanej ruky… mavate to niektora? Co s tym?😔cakame na ct..
@masha123 Ahoj áno môže to tak byt ja som rok po OP aj chemo a bio mam za sebou a mne pomohlo lymfomasaže a chodím do teraz.Len to musí byť origynal lymfo ručná masáž
Skús
@lubicakalnicka ano nad tym som rozmyslala cize specialne rucne no idem pohladat dakujeem. Napada ma vselico uz od metastaz v kosti a podobne😏
Mam este otazku ked mam pn od gynekologa da sa potom zmenit ze mi da vseobecny, vobec sa v tom nevyznam. Ďakujem
@juana86 Áno dá sa a s tou istou diagnózou le. Ta preklenu ja som to mala opačne zo všeobecného na gyndu a môžeš kľudne na slnko ak máš po chemo ja som brala len.bio a bola som v Turecku aj v Egypte a super aj na prudkom slnku veľa som pila a kremovala
@lubicakalnicka ja este len v pondelok idem na prvu chemo tak operacia po pol roku, ďakujem
@juana86 Tak to držím palce
@lubicakalnicka cize ked mi uplynie rok PN-ky cez gynekologa, mozem ist opat na PN ale u obvodneho? Zostava mi este biologicka liecba a teda necitim sa este na to ist do prace dvihat tazke postihnute deturence a vozickarov🙄
Ahojte, je tu niekto z Martina kto by sa chcel občas stretnúť a pokecať nielen o chorobe, ale vzájomne podporiť v ťažších chvíľach ,nemám sa s kým porozprávať o veciach spojených s liečbou lebo to nikto v okolí nechápe ako sa cítime ak by si chcela napíš mi SS môžme si len písať alebo kludne ísť na kávu 🙂budem rada. Zdravim všetky a krásny večer 😘
@heryteri Nie moja PN Ti platí le rok a to je jedno či budeš u obvodného alebo gynekológa preto je dobré si vybavovať invalidný a ten sa Ti počíta od kedy si to podaš na sociálnu a stále poberať PN a keď Ti schvália invalidný tak Ti ho vyplati od podania na sociálne takže ako keby si poberala aj PN aj invalidny

@juana86 jasne, zvladnes, neboj🙏