Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@lubicakalnicka ďakujem 😀
Dievcata po akom case po chemo ste si zacali opat farbit vlasy?
@heryteri mne v juni skoncila a v auguste ma kadernicka zarovnala s masinkou a nafarbila
@michaelanova ahaa ok, lebo ja som citala ze treba pockat polroka po chemo🤷♀️tak som bola zvedava ci to treba dodrzat. Dik
@heryteri ahojky ja som brala chemo a mala som vlasy,ktoré mi nevypadali tak ma kaderníčka farbila farbou bez amoniaku taka šetrná a normálnou až po pol roku
Baby po kolkych dnoch od prvej chemo vam vypadli vlasy. Dakujem
@juana86 na desiaty deň som si vsimla že začínajú, tiež som hneď ostrihala s masinkou
@lubicakalnicka aspoň male plus😊to pri tých červených idú dole vlasy. Ja som schudla, keď som sa dozvedela diagnózu, to šlo tak nejak samo a počas červených a potom prišla práveže žravka, dva obedy mi boli malo🙈tak som začala priberať, celá zavodnená, opuchnutá. Tak potom som mala na čom pracovať. Čo som si všimla, veľmi chudučkí boli pacienti, ktorí vracali už počas podania chemo a teda, asi aj tie ďalšie dni im nebolo dobre.
Hlavne, že už to mame za sebou🙏
@lulu1217 presne tak áno pri červenej idú hneď vlásky dole no čo už a tie kilečká no nič moc nejde to tak dole ako išli hore

@lubicakalnicka to je večný problém😁ale ide jar, s pekným počasím väčšie možnosti na aktivity, pôjde to😊
@lulu1217 Možno áno ale ja som lenivec dlho mi trvá kým sa rozhybem
Dievčatá, v Bratislave sa rozbehlo cvičenie ONKOPILATES - cvičenie pilatesu s prvkami rehabilitácie zamerané pre ženy po mastektómii ako prevencia proti lymfedému a na zhodenie kilečiek nabraných počas liečby, cvičí sa v dome kultúry Ružinov utorky o 16-tej a štvrtky o 10-tej, dobrovoľný poplatok 4,- EUR, kto má záujem o bližšie info, kľudne sa pýtajte.
Dievcata , mate niektora nejake vedlajsie ucinky po uzivani Tamoxifenu? Dnes mi ho predpisali. Beriem este biologicku liecbu, tak mi velmi nie je po chuti brat aj toto. A pozitivitu mam len 15%nu. Ked citam tie vedlajsie ucinky v pribalovom letaku tak ma desi a to nemyslim len to priberanie ale tie zavaznejsie.
@heryteri ani ja žiadne, úplne v pohode...a nadváha,ak sa zdravo stravujes športujem,tak ani nadváha, tá nie je z tabletiek ale z chuti do jedla ktorú spôsobujú tabletky, čiže pevna vôľa,neprejedať sa,pohyb ,v hlave nastaviť že všetko bude fajn,a veriť že to tak bude
Ahojte dievčatá som rok po čiastočnej mastektomii prsnika ma niekto skúsenosti s rekonštrukciou?Mam 29.04.termin na plastickej v Martine a už mám silikón ale taky divný je ten prsník a idú mi zmenšiť môj a uvidíme čo ďalej
@lubicakalnicka ahoj ja mám robené oba asi 2,5 roka.Čo tým myslíš že je divný?
@helga9 No lebo ja mám robený jeden hneď po odstránený prsnen azy mi di silikón aby to bolo do podprsenky áno aj to dobre vyzeralo ale pod prsnikom jama a že tu .aju vyplniť mojim tukom.Tak teraz mi idú zmenšiť môj a potom dorobiť ten operovany a keď som sa pýtala že či bude pekný guľatý tak že určite nie .
@lubicakalnicka A bola som aj u Boháča v BA robí pekné prsia ale nechcel mi to robiť cez poistku že keď už mám implantat možno keby som si zaplatila tak to spraví
@lubicakalnicka no ja Boháča nie- my sme tri kamošky boli spolu uňho na konzultácii a každá sme povedali nie a od iných tiež nemám dobre referencie. Bol arogantný absolútne nepočúval moje požiadavky mne sa jeho návrh nepozdával a viem že som dobre urobila lebo by sa mi výsledok nepáčil a potom som bola u dalších troch na konzultácii ktorý by mi nikdy tak operáciu ako Boháč navrhol neurobili lebo nato nemám vhodný typ postavy kože atď. A keď ti povie za sumu za ktorú ti to urobí tak ťa odvalí. On robil nejaké premeny pre telku a strašne mu sláva stúpla do hlavy. A keď ti pekne spravia tým tukom tak ten prsník bude pekný okrúhly - všetko je to o operátorovi či sa mu chce s tým vyhrať. Mne ostali len rebrá po mastektomii a teraz mám po piči kozy / pardon za výraz./

@evitaa83 Ahoj kľudne si môžeš dávať na jazvu neparfumovane prírodné oleje LA Roche je veľmi dobrý aj na jazvy alebo oleje bez alkoholu mne ho jedna robí