Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievcata dnes posledná chemo 💪
@helga9 Joj krásne veľmi no uvidím čo ja šak už som stará páka ale nech to mám aj ja mam na rebrach a že málokomu sa chytia ja teda nemala žiadne problémy sem.tam ma pichne aj teraz ale to je nič.a kto Ti to robil?
@lubicakalnicka dr. Gajdoš vtedy robil Košice-Šaca
@helga9
Ahoj ďakujem videla som jeho robotu,ale už ťa. Nerobí,robí súkromne si to ešte vychytala
@standina pozerám, že moja odpoveď z 27.3. sa vôbec nezobrazila….tak sa ospravedlňujem.
Stačí prísť priamo na cvičenie - 5 min pred cvičením sa stretávame na recepcii DK Ružinov. Stačí karimatka, uterák a športové oblecenie. Cviky sú vedené rehabilitačne - okrem posilňovania stredu tela sa venujeme naťahovaniu skrátených svalov po operácii (rameno, lopatka, prsný sval). V prípade akýchkoľvek otázok ma môžeš kontaktovať aj telefonicky na č. 0905409439.
Krásne sviatky dievčatá
Veselú Veľkú noc plnú slniečka, radosti, milých priateľov a pekných chvíľ dievčence, vám všetkým i vašim rodinkám prajem zo ❤🐥☺️🐇
Pekné sviatky a veľa oddychu😀
Ahojte, pije niektorá z vás matcha čaj? Rozmýšľam nahradiť ním kávu lebo mi nerobí vždy dobre len či matcha nepôsobí nejak hormonálne nikde som nenašla o tom info ??
@mirkab79 nepila som nikdy, ale je to "len" zelený čaj, nemal by ublížiť https://www.mojalekaren.sk/matcha/?gad_source=1...
Ahojte baby máte niektorá skúsenosti s hyperplasio endometrii diagnóza N850?Že je to zhrubnuta žľaza maternice?Čo to je píšte
Ďakujem
Ahojte dievčatá, takže mi neschválili mamaprint test nakoľko som mala nízke hodnoty všetkého, že by mi aj tak ukázal že chcemo nepotrebujem. Teraz čakám na výsledky z genetiky a kto vie čo mi tam vide možno genetika ukáže že chemo potrebujem.
Som ako na ihlach , zatiaľ mi pichaju len zodalex a čo ďalej netuším
@evitaa83 genetika Ti neukaze,ci potrebujes chemo,ale ci je potrebne zlaty odstranit,ak by bola genetika pozitivna,drzim prsty
Ahojte, je tu poriadne dlhe vlakno a tak by som sa rada opytala, ci tu bola niektorej z vas zistena *r na zaklade krvaveho vytoku z bradavky a nie nalezom hrcky.. dakujem za kazdu odpoved ♥️
@michaelanova ahoj, "či je potrebné zlaty odstrániť " nerozumiem , čo je zlatý??
@evitaa83 asi mi to prepisalo,genetika ukaze,ci je potrebne preventivne odstranit obe prsne zlazy
@michaelanova
Ďakujem za info
caute zienky bojovnicky ☺️ neviem ako u vas, ale u mna to ma akysi rychly spad. mala som toho vela s detmi, mam ani nie dvojrocneho chlapceka a polrocne dievcatko. pred dvoma tyzdnami som si v podpazusi nahmatala vacsiu hrcku, sla som na gyn., tam mi moja gynekologicka vypisala vymenny na usg a spravala sa, ako leby som si mala vyberat truhlu, tiez hovorila, ze sa mam poponahlat, tak som ju pocuvla, vcera som bola na usg, mam toho viac aj v prsniku, zajtra idem na biopsiu a dalsi usg, ale uz z tohto usg je vraj evidentne, ze liecba bude nevyhnutna. vraj som si tu hrcu v podpazusi mozno nevsimla preto, ze je taka prekrvena a rychlo rastie a ani nemusela pred par tyzdnami vobec byt a zdroj je v prsniku. vzdy si podrobne studujem lekarske spravy moje aj spravy deti, ale na tuto spravu z usg som ani nepozrela. manzel je lekar s inou ako gyn. specializaciou, nekonecny optimista a rad vsetko zlahcuje, k tomuto sa ale vyjadril, ze to ozaj vyzera na onkoliecbu. intuicia mi akosi nasepkava, ze vzhladom k linii, v akej sa to nesie, ako sa citim, ako sa spravali lekarky, to cele nedopadne dobre. je tu nejaka zienka, ktora ma alebo mala relativne rychly vyvoj? pozdravujem vas vsetky a prajem vela sil 🙂
@cineva ahoj, ja som bola u gynekológa s nahmatanou hrčou, ktorá tam vyrástla “počas noci”, na mamo to bolo v duchu “nebojte sa, nemusí to byť TO”, o 5 týždňov už mi tiekla prvá červená chemoterapia. Veľmi ti držím palce, zvládneš to! Nech sa rýchlo začne s liečbou, keď sa ti to potvrdí.
@cineva Na to ani nemysli, že to nedopadne dobre. Nerozmyšľaj dopredu, počkaj na výsledky z biopsie, a ak sa to potvrdí, budeš sa liečiť tak, ako všetky v tejto diskusii. Krok za krokom. Liečebné možnosti sú, už aj inovatívnejšia liečba. Pre istotu, hlavne ak máš manžela lekára, hľadajte dobrého onkológa, dnes je tejto pliagy veľa, je to veľmi "populárna" diagnoza aj u mladších žien, sú dlhšie čakačky hlavne na operáciu, ako keď som sa začínala ja liečiť. Liečebný postup závisí od charakteru nádorov, niekto potrebuje najprv chemo, potom operáciu a ešte zabezpečovaciu liečbu, niekto najprv operáciu potom chemo, to musí posúdiť onkológ podľa výsledkov biopsie. Každý je na začiatku vydesený, zaskočený, naštvaný, frustrovaný. Dá sa s tým žiť, aj sa vyliečiť, ja som od operácie vyše päť rokov . Bála som sa, že sa nedožijem najbližších letných prázdnin (dcéra bola v čase zistenia diagnózy tretiačka) a dnes ide na prijímačky na strednú a ja sa zatiaľ (klop, klop, klop) držím. Baby tu sú nápomocné, podržia, podporia, pochopia, pretože to prežili a vedia čo to obnáša, ak potrebujes píš, píš, píš. Držím veľmi palce.

@standina ahoj, stačí prísť - vo štvrtok pred 10-tou sa stretávame na recepcii DK Ružinov, zo sebou karimatku a športové oblečenie (tričko, legíny), teším sa na teba😊