icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
23. jan 2025

@luciaone máš správu

ira25
23. jan 2025

@julcah áno už má normálnu farbu ,nie je horúci a nie je taký tuhý ako po oziaroch, prestal bolieť ale pomohla až kúpeľňa liečba ,ale na inú diagnózu som išla a bonus bol ten prsnik

julcah
23. jan 2025

@ira25 a ako dlho to trvalo? Ja som 2 mesiace po oziaroch a mam ho teply,tuhy a cervenohnedy a tusim aj vacsi,ako opuchnuty.

ppdesign
23. jan 2025

@zana1007 ahoj 🙂 aj ja ťa podporím v dobrati terapie. Ja som mala naplánované 3+3 cykly. Po štvrtej mi však bolo už veľmi zle, tak som namiesto dvoch silnejších požiadala o 6 slabších. No ani tie som nedávala že "bez problémov"...ale za každou som si povedala, že už iba 5...4...3...2...1. Veru ísť do tej poslednej bola asi najväčšia výzva! Ale s pomocou Božou a s podporou okolia aj lekárky som cez to prešla. Ak budeš mať dobré výsledky krvi, skús sa ešte raz nadýchnuť a ponoriť sa...vyplávas opäť na hladinu!

julcah
24. jan 2025

@daniela232 ja som bola na operaci v BA,som od levic,na oziare som chodila do NR a tam som si nasla aj onkologicku

ira25
25. jan 2025

@julcah ja som takto mala dlho taký prsník ako píšeš,presne ti nepoviem,ale bolo to viac ,do dvoch rokov sa prsník spravil,ale pomohli až tá kúpeľňa liečba

ira25
25. jan 2025

@luciaone z Maďarska vozí jeden pán z Košíc...kupujú
u neho a vie poslať aj balíkom,aspoň tak bolo

julcah
25. jan 2025

@ira25 dakujem,uz som kludnejsia,lebo som mala strach

lubicakalnicka
25. jan 2025

@julcah ahoj akú máš onkologicku

julcah
26. jan 2025

@lubicakalnicka ahoj,pani prednostku Michaela Miskovicova

lubicakalnicka
26. jan 2025

@julcah Ahoj a ako si spokojná?

julcah
26. jan 2025

@lubicakalnicka bola som tam v podstate1x hned po ozarovani....lebo vsetky vysetrenia na operaciu som absolvovala v OUSA a tam som bola aj u mamologa,ale je to dost daleko,tak som sa rozhodla pre NR...pani prednostka je velmi mila,dosledna ...mne ju poradila znama,ktora pracuje v nemocnici...a aj na radiologii mi povedalu,ze to bola skvela volba.Teraz vo februari pojdem na kontrolu.

lubicakalnicka
26. jan 2025

@julcah Ahoj ja sa preto pýtam,lebo a som z Martina a chodím.k nej 3rok.Lepsiwho ludskejsieho odborníka a ešte v takom postavení nepoznám ja som po mastektomii prsnika a dosť som to zle znášala a už som 2rok v remisii a tento človek má dal tak na poriadok,že neľutujem 1km čo tam chodím
Tak dúfam,že Ti sadne a budeš s ňou spokojná

sticker
julcah
26. jan 2025

@lubicakalnicka chodis az do Nitry?

lubicakalnicka
26. jan 2025

@julcah Áno moja chodím teraz každý 3.esiac a predtým každý týždeň mala som 12xchemo a potom do ko ca roka bio a nelutujem ani minútu,že som išla do Nitri

julcah
26. jan 2025

@lubicakalnicka a ako si teraz na tom? Vsetko ok?

dharmasanata
26. jan 2025

Dievčatá, ako dlho vám trvali tie návaly? Prípadne problém so spánkom?

lubicakalnicka
26. jan 2025

@julcah Áno ja som od začiatku mala dobré výsledky aj chemo som dobré znášala nič mi nebolo ani vlasy mi nevypadali skôr z bio hnačky,žalúdok,svrbenie kože a dýcha sa mi horšie ale to z toho ,že som 15kg pribrala

lubicakalnicka
26. jan 2025

@julcah Ja som mala 3karcinomi na prsnej žĺaze 1cm a jeden sa javil pozitívny preto mi zobrali prsník ale aspoň kožu mi nechali tak na inplantat,ktorý mi h ed pri opke dali keby to bolo teraz v MT majú prístroj presne na toto bohužiaľ až teraz

sticker
julcah
27. jan 2025

@lubicakalnicka videla som teraz v spravach,ze maju novy pristroj...kasli na prsnik,dolezite je ,ze zijes a si ok...

julcah
27. jan 2025

@dharmasanata ja som zle spavala pocas oziarov...po ukonceni sa mi spanok vratil...beriem tamoxifen...v auguste som mala este pred opkou menstruaciu a po opke mi nasadili tamoxifen a hned som nedostala v septembri...odvtedy nic...mam sem tam navaly,obcas nocne potenie.

lenkapresov1
28. jan 2025

Dievcata potrebujem radu, som kratko po liecbe. Boli ma akoby bol pravym rebrom. Nie rebra ako kosti, ale akoby svaly. Boli to na dotyk. Su tam nejake uzliny? Alebo ma moze boliet nejaky sval. Operovany mam pravy prsnik. V decembri som bola na kontrole, onkomarker boli ok a vlastne z krvi aj vsetko ostatne. Nemamyslam si to ako mnoho inych veci, teraz to ozaj boli. Co by to podla Vas mohlo byt.

maria579
28. jan 2025

@lenkapresov1 môžeš mať podráždenú pečeň od chemo. Skús pestrec mariansky.

michaelanova
28. jan 2025

@lenkapresov1 ja som 2 a stvrt roka od opky a pravidelne ma bolievaju rebra a svaly okolo, dokonca aj na zdravej strane, beriem tamoxifen

julcah
28. jan 2025

@lenkapresov1 ja som 2 mesiace po liecbe ozarovanim a tiez ma zacali boliet rebra aj na dotyk,ja na lavej strane...mam opuchnuty prsnik,bolavu ruku,radiologicka mi povedla,ze to moze byt,lebo pri opke nam prerusili nervove spojenia a slachy...vraj to trva roky,kym sa to napravi

julcah
28. jan 2025

@michaelanova a nemas pocit,ze odkedy beries tamoxifen,ze ta bolia klby?

michaelanova
28. jan 2025

@julcah bolia, bolia ma chrbat, ale ten bolel i pred, boli ma hlavne jeden laket, odkedy som po chemo s tamoxifenom, tak ma casto bolieva hlava a kopu inych veci,prvy rok ma enormne boleli chodidla, nemohla som na nohy poriadne, to trosku ustupilo, ale tak v podstate som sa s tym nejako naucila zit a som vdacne, ze som este tu❤️

julcah
28. jan 2025

@michaelanova aj mna zo zaciatku bolievala casto hlava...jasne,ze to zvladneme ❤️.

julcah
29. jan 2025

Este sa chcem opytat,ci Vam pichali pred operaciou pod bradavku kontrastnu latku aby vyfarbilo uzliny? Za ako dlho sa Vam vstrebali tie modre flaky?

heryteri
29. jan 2025

@dharmasanata ja nespavam este stale a to som uz viac ako rok po posl.chemo a 2mesiace po poslednej biologickej...tie noci su jedna velka katastrofa🙈esteze existuje Neurol, lebo inak neviem... Navaly take, ze na noc mam pri posteli nachystane dalsie pyzama🙂 ale na to som bola aj upozornena kedze mi pichaju Zoladex...
Predpokladam, ze aj Tebe to pichaju na zastavenie cyklu...