icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hope87
11. jún 2025
@helga9

Čaute baby. Tie čo užívate ihnibítory aromatázy anastrozol letrozol exemestane atď. máte niektorá odvtedy zvýšený cholesterol?

@helga9 ja uzivam exemestan a nemam zvyseny chol. Vsetko mam zatial v norme. Ale uzivam ho len od aprila...

helga9
12. jún 2025
@hope87

@helga9 ja uzivam exemestan a nemam zvyseny chol. Vsetko mam zatial v norme. Ale uzivam ho len od aprila...

@hope87 exemestan ako jeden z mala neovplyvňuje cholesterol. Ibaže on robí zle cievam ja mám kŕčové žily tak kvôli možnej tromboze mi ho veľmi neodporúča

mirkab79
12. jún 2025
@helga9

@mirkab79 áno ja mám to isté dobrý cholesterol aj triglyceridy ok. Celkový mám 7,14 a pred dvomi rokmi 7,5. A mám to odvtedy jak užívam letrozol. Pri tamoxifene bol OK.

@helga9 a čo tvoja dr. na to?

helga9
13. jún 2025
@mirkab79

@helga9 a čo tvoja dr. na to?

@mirkab79 obvodak že predpise statiny povedala som mu že to brat nebudem povedala som onko a ten že premyslí tak uvidim

mirkab79
13. jún 2025
@helga9

@mirkab79 obvodak že predpise statiny povedala som mu že to brat nebudem povedala som onko a ten že premyslí tak uvidim

@helga9 no ja by som ich tiež nebrala

helga9
15. jún 2025
@mirkab79

@helga9 no ja by som ich tiež nebrala

@mirkab79 nasratá som na obvodaka lebo pred dvomi rokmi keď som mala horšie výsledky mi nedal a teraz keď sú lepšie mi predpísal tak to už je podľa mňa business

mirkab79
15. jún 2025
@helga9

@mirkab79 nasratá som na obvodaka lebo pred dvomi rokmi keď som mala horšie výsledky mi nedal a teraz keď sú lepšie mi predpísal tak to už je podľa mňa business

@helga9 je to aj business a po akom čase užívania letrozolu ti začal stúpať cholesterol? Ja beriem anastrozol od januára, v decembri som mala cholesterol v norme tak neviem či to bude stále stúpať alebo čo musím sa spýtať na kontrole🤔

helga9
15. jún 2025
@mirkab79

@helga9 je to aj business a po akom čase užívania letrozolu ti začal stúpať cholesterol? Ja beriem anastrozol od januára, v decembri som mala cholesterol v norme tak neviem či to bude stále stúpať alebo čo musím sa spýtať na kontrole🤔

@mirkab79 prvý rok to bolo ok a potom. Nasadila som si režim po mesiaci pôjdem na krv

mirkab79
15. jún 2025
@helga9

@mirkab79 prvý rok to bolo ok a potom. Nasadila som si režim po mesiaci pôjdem na krv

@helga9 a máš niečo prírodné overené na zníženie cholesterolu okrem tej fermentovanej ryže lebo tam je sója tak to neviem či môžme, čo pomáha na zníženie okrem pohybu a úpravy stravy samozrejme?

helga9
16. jún 2025
@mirkab79

@helga9 a máš niečo prírodné overené na zníženie cholesterolu okrem tej fermentovanej ryže lebo tam je sója tak to neviem či môžme, čo pomáha na zníženie okrem pohybu a úpravy stravy samozrejme?

@mirkab79 omega 3 mastné kyseliny ja mám od Anny Brandejs ale je na trhu veľa toho. Každý deň avokado. Aróniu som si ešte kúpila tá je tiež na zníženie cholesterolu. Úprava stravy no u mňa moc nie je čo ja vyprážané tak 3 krát do roka.

katenka2
16. jún 2025

Dobry vecer dievcence,
o 3 tyzdne nabieham na novu dlhodobu chemoliecbu a tak snorim na webe pristupne a hlavne zurozumitelne informacie. Medzi inym som na stranke, co uz dlhsie pouzivam, nasla aj tieto info - https://onkoinfo.sk/dlhodobe-nasledky-liecby/
V podstate ma "potesili", lebo zistujem, ze problemy, s ktorymi sa stale potykam, nie su iba mojimi problemami, ale bojuje s nimi dalsich 50% pacientok po vylieceni, resp.v remisii. Tak ak aj z vas niektore trapi to, ci ono a hlavne unava a vycerpanie, precitajte. Nie ste v tom same. A inak, je tam aj vela, vela dalsich dobrych informacii.
Pekny vecer a hlavne pokojnu noc zelam 😉

mazi1
17. jún 2025
@katenka2

Dobry vecer dievcence,
o 3 tyzdne nabieham na novu dlhodobu chemoliecbu a tak snorim na webe pristupne a hlavne zurozumitelne informacie. Medzi inym som na stranke, co uz dlhsie pouzivam, nasla aj tieto info - https://onkoinfo.sk/dlhodobe-nasledky-liecby/
V podstate ma "potesili", lebo zistujem, ze problemy, s ktorymi sa stale potykam, nie su iba mojimi problemami, ale bojuje s nimi dalsich 50% pacientok po vylieceni, resp.v remisii. Tak ak aj z vas niektore trapi to, ci ono a hlavne unava a vycerpanie, precitajte. Nie ste v tom same. A inak, je tam aj vela, vela dalsich dobrych informacii.

@katenka2 Držím palce🙏🍀🍀🍀

katenka2
17. jún 2025
@mazi1

@katenka2 Držím palce🙏🍀🍀🍀

@mazi1 pekne ďakujem ☺️

nati333
17. jún 2025
@katenka2

Dobry vecer dievcence,

@katenka2 ❤ držím palce🍀🍀🍀

katenka2
17. jún 2025
@nati333

@nati333 vdaka, teraz ale drzte dievcence palce mojmu muzovi. Prave vcera mu nasli nador na mocovom mechure a o 6 tyzdnov ide na operaciu... On patri medzi chlapov, co radsej do pekla, nez do nemocnici a pri injekcii ide odpadnut a teraz takto....😖

katenka2
17. jún 2025
@nati333

@nati333 pocuj dušička a ty ako s plucami? Nedala si vediet, tak dufam, ze je to ako-tak OK ?!

nati333
17. jún 2025
@katenka2

@nati333 pocuj dušička a ty ako s plucami? Nedala si vediet, tak dufam, ze je to ako-tak OK ?!

@katenka2 je mi to ľúto z tvojim muzom, silno držím palce a posielam veľa energie ,aby všetko zvládol. Ja som mala pred mesiacom CT v poriadku....ale boli ma chrbát a mam slabost v rukách tak som sa objednala k onkologovi skôr...neviem ako to ešte skontrolovať...chcela by som ísť na PET Ct tak uvidíme ci ma pošle.

lulu1217
17. jún 2025
@katenka2

@nati333 vdaka, teraz ale drzte dievcence palce mojmu muzovi. Prave vcera mu nasli nador na mocovom mechure a o 6 tyzdnov ide na operaciu... On patri medzi chlapov, co radsej do pekla, nez do nemocnici a pri injekcii ide odpadnut a teraz takto....😖

@katenka2 ahoj Katka, silno držím palce, nech liečba pekne zaberá a zapasuje ti🩷a myslím aj na tvojho manžela, nech to zvládne🙏to už čo je toto? To akože aby ste málo toho nemali, že už sa aj on musel pridať? Držte sa! Zvládne to aj on, má pri sebe vzor, silnú ženu.

julcah
18. jún 2025
@katenka2

Dobry vecer dievcence,

@katenka2 drzim palce aj Tebe aj manzelovi ❤️

katenka2
18. jún 2025
@nati333

@katenka2 je mi to ľúto z tvojim muzom, silno držím palce a posielam veľa energie ,aby všetko zvládol. Ja som mala pred mesiacom CT v poriadku....ale boli ma chrbát a mam slabost v rukách tak som sa objednala k onkologovi skôr...neviem ako to ešte skontrolovať...chcela by som ísť na PET Ct tak uvidíme ci ma pošle.

@julcah
@lulu1217
@nati333 dievcence, bojim sa, manzel sa zacal velmi stazovat na krize, ale myslim, ze je to skor ladvina. A teraz vecer mu uz stupa aj teplota. Ten clovek nebyval chory, ale ma uz svoje roky a zrazu na neho vsetko pada... Okolo nas to umiera ako na beziacom pase, aj dnes sme boli na pohrebe susede - rakovina pankreasu, pred tyzdnom dalsiemu susedovi, toho len syn nasiel mrtveho v posteli... Opravdu sa tentokrat bojim 😖

julcah
19. jún 2025
@katenka2

@julcah
@lulu1217
@nati333 dievcence, bojim sa, manzel sa zacal velmi stazovat na krize, ale myslim, ze je to skor ladvina. A teraz vecer mu uz stupa aj teplota. Ten clovek nebyval chory, ale ma uz svoje roky a zrazu na neho vsetko pada... Okolo nas to umiera ako na beziacom pase, aj dnes sme boli na pohrebe susede - rakovina pankreasu, pred tyzdnom dalsiemu susedovi, toho len syn nasiel mrtveho v posteli... Opravdu sa tentokrat bojim 😖

@katenka2 neboj sa,vsetko bude dobre...musis mysliet pozitivne,mozno chytil nejaku virozu alebo nachladol...teraz to vnimate intenzivnejsie,ako pred tym...posielam vela pozitivnej energie a drzte sa ❤️❤️❤️.

maria579
25. jún 2025
@katenka2

@julcah
@lulu1217

@katenka2 ahoj, ako sa máte? Ty, aj manžel?

daniela232
26. jún 2025

Aj smutné správy sú,😥dnes má pohreb moja onkologička,úžasný človek,keď som sa s ňou prvý krát stretla vedela som že budem žiť,včera ako som sa to dozvedela mala.som pocit že som zomrela s ňou😢ach tak velmi mi bude chýbať😭nech odpočíva v pokoji😥

julcah
26. jún 2025
@daniela232

Aj smutné správy sú,😥dnes má pohreb moja onkologička,úžasný človek,keď som sa s ňou prvý krát stretla vedela som že budem žiť,včera ako som sa to dozvedela mala.som pocit že som zomrela s ňou😢ach tak velmi mi bude chýbať😭nech odpočíva v pokoji😥

helga9
26. jún 2025
@daniela232

@daniela232 aj v našom meste umrela nedávno onko Dr. Mladá. A na rakovinu. 😞

katenka2
26. jún 2025
@maria579

@katenka2 ahoj, ako sa máte? Ty, aj manžel?

@maria579 Ahoj dušička, dakujem za opytanie. Nuz, nic moc veru. Tie krize ho velmi bolia, ale vraj to nie su krize v pravom slova zmysle, to ten nador na prostate. A na malu beha fakt kazdych 15 minut, uz je zufaly a velmi uboleny. Dostal kvapky od bolesti. Tie mu sice zaberaju, ale prespi s nimi cele hodiny. Do operacie este 5 tyzdnov a potom ktovie ako a este aj tieto horucavy do toho...Na šlak trafenie vsetko.

maria579
26. jún 2025
@katenka2

@maria579 Ahoj dušička, dakujem za opytanie. Nuz, nic moc veru. Tie krize ho velmi bolia, ale vraj to nie su krize v pravom slova zmysle, to ten nador na prostate. A na malu beha fakt kazdych 15 minut, uz je zufaly a velmi uboleny. Dostal kvapky od bolesti. Tie mu sice zaberaju, ale prespi s nimi cele hodiny. Do operacie este 5 tyzdnov a potom ktovie ako a este aj tieto horucavy do toho...Na šlak trafenie vsetko.

@katenka2 Veru, býva to tak, že ak sa sype, tak poriadne. 5 týždňov je veru dosť, keď má človek bolesti. Prajem vám obom, aby to prebehlo čím rýchlejšie, a nech potom príde veľká úľava.

katenka2
26. jún 2025
@maria579

@katenka2 Veru, býva to tak, že ak sa sype, tak poriadne. 5 týždňov je veru dosť, keď má človek bolesti. Prajem vám obom, aby to prebehlo čím rýchlejšie, a nech potom príde veľká úľava.

helga9
3. júl 2025

Ahojte dievčatá 8.7. bude neuveriteľných 5 rokov čo Kika umrela. 😞

nori21
3. júl 2025
@helga9

Ahojte dievčatá 8.7. bude neuveriteľných 5 rokov čo Kika umrela. 😞

@helga9 och,už?