Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@lubicakalnicka a určite je to dosledkom operacie? Neviem, ale skor si myslim že by bolela celá ruka ako to predlaktie,alebo by opuchala. Tiež som mala podobny problem ale z opačnou rukou nie kde mi brali uzliny,myslela.som ze mam presilenu,v lakti ma bolela,ale problem bol v krčnej chrbtici,pomohli mi cviky na odblokovanie,krčnej chrbtice.Možno sa mýlim ale aj to je jedna z možností
@daniela232 Ďakujem pekne nie chvalabohu nepohne neviem čo už to mám dlhšie boli sme na dovolenke plávala som a tak a ruka vôbec nebolelo prišla som domov a zas
@daniela232 Ďakujem pekne nie chvalabohu nepohne neviem čo už to mám dlhšie boli sme na dovolenke plávala som a tak a ruka vôbec nebolelo prišla som domov a zas
@lubicakalnicka mna tiez bolieva laket a obcas predlaktie,ale to asi s tym nesúvisí...to bude skor presilenim
Ahojte. Viem, že sa tu už o tom pisalo, ale neviem to nejako najst. Chcem sa spýtať, či ste niečo používali na rast mihalníc, obočia a vlasov. Ďakujem
@katenka2 ahoj Katka, mám sa dobre, vďaka Bohu! Chodím do práce a jediné "čo-kto" mi občas zvýši tlak je naša riaditeľka🤭. Vždy po 3 mesiacoch v tichu srdca idem na kontrolu a nachádzam v amb. v Trnavskej nemocnici veľkú mieru podpory. Som tiež ten typ čo moc nepýta pomoc a vlastne ani neviem byť nejako zvlášť opatrná, takže sa chystám teraz aj na maľovku (ale s tou mi už naši pomôžu🙂. Pripravujem sa na púť do Ríma. Idem súkromne, tak budem prosiť a ďakovať aj za vás - tu na fóre. Nech nachádzate pokoj vo vnútri svojich hradieb!
Ahojte dievčatá, mojej mamine (63) pred mesiacom diagnostikovali zhubný nador , už dosť veľký 5cm, išla hneď na biopsia, výsledky duktalny karcinóm, grade 3 , her2pozitivny, robili jej hneď aj sono pankreasu, obliciek, pečeň, ale vyzerá to zatiaľ všetko čisté. Ešte ma ísť 17 novembra na ct. Vo štvrtok na onko začať s liečbou, a potom po pol roku operácia. Chcela by som sa opýtať, je tu toho strašne veľa, ale nemám toľko času všetko citat, či ste mala niektorá skúsenosť, alebo v rodine s takýmto už väčším nádorom, ci to dopadlo dobre. Potrebujem asi viac menej povzbudenie :( ďakujem krásne
Ahojte dievčatá, mojej mamine (63) pred mesiacom diagnostikovali zhubný nador , už dosť veľký 5cm, išla hneď na biopsia, výsledky duktalny karcinóm, grade 3 , her2pozitivny, robili jej hneď aj sono pankreasu, obliciek, pečeň, ale vyzerá to zatiaľ všetko čisté. Ešte ma ísť 17 novembra na ct. Vo štvrtok na onko začať s liečbou, a potom po pol roku operácia. Chcela by som sa opýtať, je tu toho strašne veľa, ale nemám toľko času všetko citat, či ste mala niektorá skúsenosť, alebo v rodine s takýmto už väčším nádorom, ci to dopadlo dobre. Potrebujem asi viac menej povzbudenie :( ďakujem krásne
@martina772 ahoj môj mal okolo 4 cm a bol tu aj tuším okolo 10 cm. Všetko je to o tom organizme a možno aj o šťastí. Držím mamke palce
Naša Maťka umrela. 🖤 Odpočívaj v pokoji.
Písala som s Maťkou pred mesiacom,je mi smutno, nech odpočíva v pokoji.
Naša Maťka umrela. 🖤 Odpočívaj v pokoji.
@helga9 To je mi veľmi ľúto. Ach jaj. Pred dvomi rokmi to bolo, čo si za ňu prosila kvôli lieku, takto nejako pred Vianocami. Prelistovala som spätne diskusiu, od jej začiatku odišlo už viac báb, ktoré sa začali liečiť v rovnakom čase ako ja. Ja budem mať v januári 7 rokov od operácie. Letí to. Som vdačná za každý jeden den, ktorý mozem prežiť s mojou rodinou naplno. Nežijem chorobou, pokúšam sa zabudnúť (aj keď takéto smutné správy mi pripomenú, že som nemala chrípku 😖), ale stresy pred vyšetreniami prežívam vždy, keď mám nejaký nie bežný zdravotný problém, lebo čo keď... Dievčence pomaly sa nám blíži advent, tak Vám/nám prajem jeho čo najpokojnejšie a radostné prežitie. Držte sa.
@helga9 To je mi veľmi ľúto. Ach jaj. Pred dvomi rokmi to bolo, čo si za ňu prosila kvôli lieku, takto nejako pred Vianocami. Prelistovala som spätne diskusiu, od jej začiatku odišlo už viac báb, ktoré sa začali liečiť v rovnakom čase ako ja. Ja budem mať v januári 7 rokov od operácie. Letí to. Som vdačná za každý jeden den, ktorý mozem prežiť s mojou rodinou naplno. Nežijem chorobou, pokúšam sa zabudnúť (aj keď takéto smutné správy mi pripomenú, že som nemala chrípku 😖), ale stresy pred vyšetreniami prežívam vždy, keď mám nejaký nie bežný zdravotný problém, lebo čo keď... Dievčence pomaly sa nám blíži advent, tak Vám/nám prajem jeho čo najpokojnejšie a radostné prežitie. Držte sa.
@nelaja som na tom rovnako začiatkom roka budem 7 rokov od dg. Nemyslím nato. Som to vytesnila z hlavy. Tiež príde nervozita keď ma byť kontrola. Toho sa nezbavíme.

Ahojte som 3 roky po liečbe zobrali mi prsník a 1uzlinu bola negatívna ale stále ma boli ruka hlavne v predlakti robím všetko cvičím plávam no niekedy ani panvicu neodložim mala to niektorá z Vás?
Ďakujem
@lubicakalnicka a určite je to dosledkom operacie? Neviem, ale skor si myslim že by bolela celá ruka ako to predlaktie,alebo by opuchala. Tiež som mala podobny problem ale z opačnou rukou nie kde mi brali uzliny,myslela.som ze mam presilenu,v lakti ma bolela,ale problem bol v krčnej chrbtici,pomohli mi cviky na odblokovanie,krčnej chrbtice.Možno sa mýlim ale aj to je jedna z možností