icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

Strana
z765
helga9
6. jan 2026
@heryteri

@helga9 Dakujem za info a ako casto si davas zobrat krv a tie sona? A tu krv u obvodneho lekara?

@heryteri v zdravotnom stredisku je také že ti rám za poplatok zoberú krv a niekedy som poprosila aj sestričku u obvodaka

xyz987
6. jan 2026
@julcah

@xyz987 mna sa vzdy onkologicka opyta,ci ich chcem aj pre seba a vytlaci mi ich...beru vam aj pecenove,aj mineraly aj krvny obraz aj onkomarkery,ja uz chodim tiez rok...reraz idem uz po 4.mesiacoch,doteraz som chodila kazde 3 mesiace,tiez beriem tamoxifen...ako ho znasas?

@julcah ja výsledky dostanem až pri ďalšej návšteve z predchádzajúceho odberu. Tamoxifen znášam celkom dobre, len mám sem tam návaly. Horšie to bolo, keď som brala injekcie Reseligo, tam som sa budila celá spotená, ale po vybratí vaječníkov je to celkom fajn.

mazi1
6. jan 2026

Ahojte žienky! Berie niektorá z Vás Letrozol? Mne v máji vymenila onkologička Tamoxifen za Letrozol, a asi od augusta alebo od septembra mám problémy s kolenom, Neviem či nemám náhodou zapálené tie šlachy okolo, lebo mám to aj trochu opuchnuté a strašne ma to bolí na dotyk. Čítala som, že má podobné vedľajšie účinky ten liek, tak neviem či ten môj problém s tým tiež súvisí. Budúci týždeň mám kontrolu u onkologičky, tak sa na to spýtam.

helga9
6. jan 2026
@mazi1

Ahojte žienky! Berie niektorá z Vás Letrozol? Mne v máji vymenila onkologička Tamoxifen za Letrozol, a asi od augusta alebo od septembra mám problémy s kolenom, Neviem či nemám náhodou zapálené tie šlachy okolo, lebo mám to aj trochu opuchnuté a strašne ma to bolí na dotyk. Čítala som, že má podobné vedľajšie účinky ten liek, tak neviem či ten môj problém s tým tiež súvisí. Budúci týždeň mám kontrolu u onkologičky, tak sa na to spýtam.

@mazi1 ja mám letrozol 4 roky predtým 2 tamox. Ja som s kolenami problém nemala

ada2007
6. jan 2026
@helga9

Dievčatá, podľa čoho vám lekár vymenil, dal iné lieky? Ďakujem.

mazi1
6. jan 2026
@helga9

@helga9 možno že mi onkologička povie, že to s tými liekmi ani nesúvisí, no uvidím 😒

mazi1
6. jan 2026
@ada2007

Dievčatá, podľa čoho vám lekár vymenil, dal iné lieky? Ďakujem.

@ada2007 Ja som tamoxifen brala 3 roky. Ale mne hned na začiatku ako som začala brať tamoxifen onkologička vravela,že po 3 rokoch bude tamoxifen vymenený.

ada2007
6. jan 2026
@mazi1

@ada2007 Ja som tamoxifen brala 3 roky. Ale mne hned na začiatku ako som začala brať tamoxifen onkologička vravela,že po 3 rokoch bude tamoxifen vymenený.

@mazi1 kvôli čomu sa musí meniť na iný liek? Ja beriem tamoxifen od októbra 2021 a onkológ mi nič nehovoril, že by mi menil na iný liek .

Strana
z765