Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@evilhemova áno v jeden den som dostala takéto 4 fľašky tiekli mi asi hodinu
@evilhemova oni sú malé len na foto vyzeraju veľké
@mata9522 máš deti
@mata9522 čo robievas doma nie si nervozna
@helga9 aj proti zvracanie dostávate infuziu
@evilhemova hneď v prvej flaske dávaju proti tomu aby ti bolo zle a na doma som mala lieky granegis
@helga9 taká biela
@evilhemova pyridoxin ti nekazali brat? Keď mas červenú myslim ze to treba
@evilhemova doma mám emegar
@evilhemova áno biela v Tom sú antiemetika
@helga9 nie to je co
@evilhemova moze byt viacej je tých liekov proti nevolnosti
@evilhemova pyridoxin je b vitamin aby neklesali biele krvinky rano aj večer som brala
@helga9 oyridoxin je co
@evilhemova nekazali
@helga9 to ti dala na predpis
@evilhemova aj ja mam emegar proti zvracaniu
@evilhemova opýtaj sa nato Dr ci ti netreba lebo co viem baby to brali skoro všetky to je vitamin a pôsobí aj na nervy opýtaj sa nato možno za to trochu skludni
@evilhemova to je vitamin to si kúpiš v lekárni a este céčko si daj vitamíny mozme
@helga9 spýtam idem až 22
Fuj baby to je hic
@mata9522 fajcite
@mata9522 ako si to mala z menzes on
@mata9522 koľko máš rokov
@mata9522 ak sa môžem spytat

@helga9 ja som mala také male