icon

Chioská masticha - skúsenosti

montemotherone
3. jan 2018

Ahojte, máte niekto reálne VLASTNÉ skúsenosti s mastichou pri liečbe HB pilori? Ďakujem 🙂

Strana
z4
duratlicka
22. máj 2023

@inzulin Myslím, že by som musela zmeniť viac vecí, nielen jesť antibiotiká, aby som sa vyzdravela. Jedlo do seba len nahádžem, jediná z rodiny nemám teplé obedy, stále som v strese...To je jedno s druhým.

duratlicka
22. máj 2023

@inzulin Kedysi mi celkom pomáhali Žalúdočné kvapky, také bylinné od Phyteneo. Aj som na ne zabudla, vyskúšam znovu.

slemi
9. jún 2023

Ahojte. Masticha Active môže byť nápomocná pretože obsahuje probiotikum Lact. reuteri DSM17648 , ktoré sa viaže na helicobactera a môže znížiť jeho počet. Našiel som aj nejakú štúdiu, ktorá to potvrdzuje. ale zároveň sa tam píše že úplne ho nedokáže odstrániť. Určite stojí za pozornosť liečba z inej študie, ktorá ma vysokú učinnosť teraz ˇuz presne neviem či nie až 80 percent. Určite sa to da nájsť na nete. Uživa sa bizmut (pepto bismol - da sa kupít na iherb.com), oregánový olej, masticha, vláknina a kokteil probiotík. Idem to to teraz vyskúšať aj ja keďze som po prvej liečbe ATB a znova som sa nakazil zrejme od rodinného prislušníka. BTW ak máte kmeň helicobacter heilmanni tak tento sa zatial nedá zistiť testom na helicobacter pylori, da sa zistiť biopsiou pri gastroskopii. Ak vám budú tvrdiť niečo iné tak to nie je pravda.

mattuliatko30
20. sep 2023

@ninusqa_25 ako ste prosím brala tu mastichu?

hladamematku
20. sep 2023

@montemotherone NEPOMOHLA!

Strana
z4