icon

Chodím cvičiť do čisto ženského kolektívu plného intríg

madlei
11. mar 2015

Ahojte.
celý život- o d15.tich rokov športujem, tancovala som súťažne, chodila do fitka, na aerobik. po pôrode som sa opäť aktívne začala venovať športu. už takmer rok chodím do jedného fit štúdia, kde sa zväčša stretávajú ženy. rôzne... štíhle, pekné, plnšie, neupravené, také čo sa o seba starajú aj nie... mne to je šum a fuk, ľudí nesúdim, každý nech si vyzerá ako chce. je dovolené tam chodiť s deťmi, majú tam aj detský kútik, ktorý je priamo spojený s cvičebnou miestnosťou...v poslednom čase cca 2 mesiace tam chodia ženy zhruba 40tničky a stále nás mamy ktoré tam chodíme s detičkami slovne napádajú. pritom naše deti nič zlé nerobia, sedia na karimatkách, hrajú sa, sem tam zvísknu, ako deti... a oni sa sústavne do nás navážajú, že načo tam tie deti nosíme, že oni majú svojich detí dosť, že sme netolerantné, že ich obmedzujeme atď. pritom ja chodím vždy cvičiť až úplne tesne ku kútiku, aby malá nebehala zbytočne za mnou, ak jej niečo treba. čiže nikomu nezavadziam, nikoho nerušíme, ozaj je zvyknutá chodiť so mnou všade, je disciplinovaná.
neviem o čo tím ženám ide, ale som z toho znechutená, už som aj rozmýšľala, že tam nebudem chodiť. ale nič takto blízko nemám, čo mám spraviť? ako sa obrniť?
najprv som to ignorovala. potom keď po nás vykrikovali a dovolili si aj deťom niečo povedať, tak som sa už nedala a slušne som ich poprosila nech sa so mnou nebavia takýmto štýlom. ale nepomohlo. včera znova po nás vykrikovali a nezabralo ani to, že som povedala že sa s nimi nemienim baviť. druhé mamičky sa s nimi bavia len cez zuby a tiež sú z toho nervózne, ale nechcú sa im postaviť.
čo robiť? zostať? odísť? hľadať si iné štúdio?
ďakujem

0silvia0
12. mar 2015

@radopp prečo by som mala ísť na stavbu? Fakt úžasná a duchaplná reakcia 😝 Nemáš čo povedať, tak trepeš sprostosti....

ebi88
12. mar 2015

@madlei no ale predpokladám, cvičí sa tam, hýbe sa tam, človek sa tam predpokladám uvoľní, sústredí sa na pohyb, cvičenie...už akékoľvek.

ebi88
12. mar 2015

ale nečítala som ostatnén príspevky, no čo som námatkovo, chápem, že s tými ženami je problém všeobecne v správaní? tak potom neriešime vzťah vyslovene k deťom, ale netoleranciu a slušné správanie všeobecne :D

sunshineka
12. mar 2015

@zita19 robila som aj v cisto muzskom kolektive a dnes v zenskom a hovorim,ze v zenskom nikdy viac

horana
12. mar 2015

Nahodu v niecom na radopp aj pravdu, ono sa da aj na zahradke naucit sa robit tak aby zataz nebola jednostranna, naucit sa spravne predklanat, ako si fazovat zohynanie apod. da sa tam vyuzit znalosti treningu, znalosti ake zataze na ake svalove skupiny, na chvilu si odbehnut do lesika a pod., prestriedat, ja to mam tiez radsej nez telocvicne. Da sa aj zapojit dieta, aspon sa nauci pomahat. Mozno to nie je tak stopercentne premakane, ale to ani vo fitku nie. Hlavne teraz ako ide jar, je hriechom trcat s x dalsimi vo vydychanom priestore a este za to platit, ked vsade okolo seba mame prirodu nabitu energiou. Ani zahradku mat netreba, staci vybehnut von, prebehnut sa, zacvicit si s vlastnym telom da aj v lese, v okoli BA je dokonca viac zon kde su urcite stroje na cvicenie verejne pristupne a zdarma.
Takze cez vikend minimalne bratislavcanky sup sup na zber medvedieho cesnaku 😀

0silvia0
12. mar 2015

@horana no tak pri okopávaní som rada, že sa sústredím na to, aby som nevyťala to, čo netreba. Aby som pri tom ešte fázovala a kontrolovala si pohyby, no to konkrétne pre mňa nie je určite. A ked sadím mrkvu, tak sadím mrkvu a nerobím ďalšie pohyby k tomu, veď tresknem rovno do jarku.
Vyplýva mi z toho, nech si robí každý ako mu je príjemné a nebudeme predsa druhým vnucovať svoju predstavu pohybu, nie? Keď mám rád posilovňu, tak tam pôjdem. Ak mám rád pohyb vonku, tak pôjdem cvičiť von. Ja kombinujem jedno aj druhé a tak mi to vyhovuje. Nebudem robiť to, čo vyhovuje napr. @radopp

radopp
12. mar 2015

@0silvia0 Ak si kúpiš záhradu, tak poriadne veľkú, aby si mohla postaviť dom. Pri stavbe domu môžeš nosiť tehly, hádzať do miešačky, a podobné fitnes veci. 🙂

sirinka
12. mar 2015

@madlei a preto ja nechodim do takýchto zariadeni, pocvicim si doma, zabeham, mam svaty pokoj... este sa s niekym nadrapovat... su ludia, ktori bez neustáleho ohovarania a intrigovania nedokazu dychat... co uz...

horana
12. mar 2015

@0silvia0 Ked nemas rolu kde hrdlacis, ale len mensiu zahradku vies si prace rozne prestriedat a ponapajat tak aby neboli zatazove dlhy cas na len urcite skupiny. Casom to clovek vychyta. Mysliet sa netreba bat, treba hybat nielen telo ale aj rozum, ked viem co a ako posobi, nejaky cas uz cvicim, vacsinu prac si viem upravit tak aby mi prinasali uzitok. Nejaky cas som dokonca premyslala ze o tom napisem knihu, ako sa da v uplne beznych cinnostiach najist cvicenie co pomaha, ako krasne sa napr. zaklady brusnych tancov daju zaviest k vareniu ci upratovaniu, a mnohe ine vychytavky. Ako sa da zohnut akoby kung fu stylom a trenovat nizke postoje s nezohnutym chrbtom v zahrade. Ono s telom sa daju uzasne veci vymysliet bez akychkovek umelych strojov o ktorych sa nam ich vlastnici pokusaju nahovorit ze len s nimi budeme v kondicke a fit.
Ale jasne ze ked niekomu vyhovuje posilka, treba tam ist, ja som si tym tiez presla 😉

zita19
12. mar 2015

@madlei prepac, ak som sa ta dotkla, ale asi som sa v tych komentoch stratila. Ale ja mam na to narok, vzhladom na moj uz hodne pokrocily vek 😀 😀 😀 Som rada, ze este udrzim moc, ked uz myslienku nie tak casto 😝

filipkaja
12. mar 2015

Ja nechcem byt hnusna tiez mam dve deti a este male, ale ked ked si mam ist zacvicit a maju mi tam skriekat cudzie alebo vlastne deti tak radsej nejdem. Existuje kopec detskych centier kde sa robia pre matky podobne aktivity a dieta postrazia pripadne sa cvici s detmi. Uplne tie akoze " zakomplexovane 40tnicky" chapem a to zdaleka nemam 40. Ak je moznost treba zapojit muza, babku alebo s kamoskou a ist si sama oddychnut🙂

zita19
12. mar 2015

@radopp ty mas naozaj odpoved na vsetko. 😀 😀 😀 Nemozem sa zbavit pocitu, ze ty vsetko vies, vsade si bol, a tam kde este nikto nebol, tak ty uz mas kupene letenky 😀 😀 😀
Preco by si kazdy, kto citi potrebu sa hybat musel kupovat velky pozemok a stavat dom? Niekomu staci ist do fitka, niekto si zabehne par kilakov za mestom, niekto sa len tak prejde po shoping centre 😀 😀 😀 Kazdemu len to po tuzi a co ho uspokoji. Ty si mozes mozes metat meskami cementu, ked ti len a iba po takomto pohybe srdce pisti. Len ich hlavne zdvihaj z podrepu, nos ich blizko tela aby si nepretazoval chrbticu, opatrne skladaj nie z predklonu. Samozrejme nazabudni na vsetky prostriedky osobnej ochrany pri praci. V tomto pripade: Okuliare proti prachu, respirator, pracovny odev zahalujuci cele telo, vysoke topánky s pevnou spicou, prilba, rukavice. Pred zacatim prac si vypracuj postup bezpecnej prace, sprav si bezpecnostnu patminutovku, uprav si prechodovu trasu tak, aby sa na nej nevyskytovali prekazky , o ktore by si mohol zakopnut. Alebo si kup 5 flaskovych, sadni do chladku pod ceresnu a na prenasanie meskov si najmi Ukrajincov.

0silvia0
12. mar 2015

@radopp dom si nemusím stavať, ani kupovať záhradu. Bývam v dome a mám aj záhradu. Fitnes veci typu hádzanie do miešačky mal na starosti môj manžel, zapoj do takýchto vecí radšej svoju manželku 😉

0silvia0
12. mar 2015

@horana veru nemám žiadnu rolu a ani nehrdlačím, mám celkom malú záhradku. Nie som vôbec ten typ na brušné tance, ani na kung fu, takže ak dovolíš, tieto prvky zapájať do bežných činností nebudem. Pre mňa je záhrada psychický relax, čiže pri záhradných prácach si púšťam myseľ do éteru. Sledovať jednotlivé činnosti pohybu, to je pre mňa príliš upäté, nie je to môj štýl ani to nepotrebujem, nakoľko mám pohybu dosť. Chodím pešo do práce (spolu denne 1,30 hod.), 2x týždenne posilka, denne domáce cvičenie (sm-systém). Takže ak dovolíš, svoj rozum si budem zapájať podľa mojich predstáv a som dosť stará na to, aby som napĺňala predstavy niekoho iného a nie som zvyknutá, aby mi niekto naznačoval ako malému decku, že hýbať treba nielen telo, ale aj rozum. Dávaj prosím takéto rady svojim deťom, mňa z toho vynechaj.

malabiba
12. mar 2015

@madlei no veď kľud 🙂 fúriám vadia deti a tebe fúrie - nie je to to isté? len to som chcela povedať 😀 a ešte som nevidela 3 ročné dieťa hodinku sedieť - veď mu musí byť dlho...aj my sme chodili cvičiť, len sme si to zariadili inak

malabiba
12. mar 2015

nečítala som všetky príspevky, no veď viete ten vek 🙂 .....ale čo sa to tu píše už o záhradničení? 😝

horana
12. mar 2015

@0silvia0 Este aby som sa zatazovala niekomu nieco nanucovat len to by mi uz chybalo, 😀 Niee, ten zamer tam nebol a nie je, myslim ze mas nejaky tazky den, citis ohrozenie tam, kde je iba zdielanie nazorov co kto preferuje, to je vsetko a nic ine. Cvicenie nech uz take alebo onake je krasne v tom je vycisti hlavu a dovoli sa pozriet na prispevky bez nadbytocnej vztahovacnosti. Takze ano, milostvivo ti dovolujem pouzivat vlastny rozum a chodit tam kde chces 😀 Fakt cestne prehlasujem ze nemam nic proti posilkam 😉
A super ze mas taku cestu do prace, chodit tak ja, asi by som utrpela toxicky sok vzhladom na to kade moja cesta vedie. 😠

0silvia0
12. mar 2015

@horana môj deň je dnes super a príspevok si adresovala mne a nie do pléna, takže som ho prijala ako odkaz mne 😉 skús si ho ešte raz prečítať, ako vyznieva 😉

horana
12. mar 2015

@0silvia0 ved tam pisem ze ked niekoho taha to, treba tam ist. A vyznieva to ako komu. Kebyze mam rada hrusky a napises mi aj rovno ze jablka su o 100perc.lepsie a zdravsie, tak ti predsa nebudem pisat aby si mi dovolila pouzivat vlastnu hlavu a urcovat mi co mam mat rada, ale rovno si nadalej poviem ze aj tak hrusky a hotovo. Takze tak, to ze si myslim ze na jar von a cvicit tam a ze kazda cinnost sa da premenit na cvicenie, nakolko ja s tym problem nemam a dokazem si to zaradit, je moj nazor, ale je to fakt v poho, netreba to brat ako ohrozenie integrity. Ked sa niekomu paci doma SM (system) tiez nic proti , pokus o vtip 😉

0silvia0
12. mar 2015

@horana motáme sa motáme v slovíčkach a mňa to už nebaví, celkom som z toho motania otrávená...

škoda že odtiaľto z témy utiekli veselé fúrie, chýbajú mi tu 😀

sufo
12. mar 2015

nuz...ja mam mozno aj iny pohlad na "problem" alebo ako to nazvat. mam pred 40tkou..som tak na 25 spravanim, dve deti 14 a 1, ale co sa tyka toho fitka...poviem ti pravdu, ze keby som ja isla cvicit chcela by som klud. do fitka by som chcela ist zregenerovat, odpocinut od klasiky, ktora je v rodine. starsiu dceru hadze puberta a mala vrieska cele dni. a ked by som mala vypadnut z domu, ze idem po svojich konickoch-potrebach tak to by som ja osobne chcela klud a nie aby mi opat deti vrieskali, tlapkali, pobehovali... podla mna ked chcem na seba cas, preco zas do toho tahat deti. je to o vzajomnom respektovani. ja milujem svoje deti, ale aby som ich napr.pratala na cvicenie, kadernicke, kavu, nechty atd. to nie. mam tiez svoje potreby, ako kazdy iny a teda ako aj moje deti. nie kazdy chceme 24hodin byt v bubline menom "deticky". tu podla mna ide o vzajomny respekt 🙂

ladyblcha
12. mar 2015

tiez som chodila do gymu, kde chodili maminy s detmi, ale detsky kutik tam nebol. tak to nebolo baby friendly fitko, cize ani som tam s nimi neratala.
mozno pre niektore maminky su ich deti vychovane a disciplinovane, ale ked furt pobehovali od laviciek a zineniek, co boli na konci gymu, k ich mamickam - popred nas a miesto toho aby som sa sustredila na cvicenie - som sa musela sustredit na to, aby som nejake dieta neprizabila alebo nezranila, cvicili sme s naradim, a svihadlovali, robili stojky na hlave pri stene a tie deticky predsa len nemaju odhad pokial mozu prebehnut a kedy. okrem toho, niektore matky ohluchli na hlas svojich deti. ja som ohluchla tiez napriklad aj na hlas mojho papucha 😅
prosim, nebudte vztahovacne. to sa netyka kazdej maminy. konkretne ale jednu by som vedela menovat, ale neviem ci sem chodi 😀 . ta mala dieta total v pazi a bol to maly diabol 🙄
ja len ze, niekedy je to z druhej strany aj inak videne.

maca_p
12. mar 2015

@radopp tak zo zahrady na stavbu. si ty myslis, ze nas budes komandovat ako putin v rusku? 😲 😝

daturka1
12. mar 2015

@moni244 teda zaujímavá charakteristika 40tnicok 😀 ...Dúfam,že ja som výnimka

maca_p
12. mar 2015

@0silvia0 furie uz dokvitli, haranti v posteli a je klud 😀 . ufff 😉

maca_p
12. mar 2015

@daturka1 ak chodis do fitka, zabudni na vynimku 😀

daturka1
12. mar 2015

@maca_p to je to miesto,kde sa nachádzajú spoteni svalnati chlapi?

zita19
12. mar 2015

@maca_p kamos @radopp ma velky problem s pracami v zahrade. Uz ma z nich depku. Dnes posiela ludi rylovat skoro v kazdej teme kde sa objavi https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/agresivna-protiockovacia-kampan-a-jej-dosledky-2/ Vsak pozri 😀 😀 😀 Asi sa nadeja, ze mu niekto s obrabanim manzelkinej zahradky pomoze. Lenze netrafil poltar. Takých co by poorali pole jeho, aby usetrili pluh jeho musi hladat inde 😀 😀 😀

luckameli
12. mar 2015

Ak ste z Bratislavy, tak kaslie na nich..ja pracuujem v kaviarni a u nás v objekte sa prave buduci tyzden otvara detske a mamickovske fitnescentrum. Nájdite si www.happykids.sk urcite neolutujete a budu tam cvicenia len pre deticky a osobitne pre mamicky tiez tehulky a samozrejme aj cvicenia mamicky s dietatkom 🙂 adresa je Kysucká 4 Patrónka.

maca_p
12. mar 2015

@daturka1 ak nie si v zenskom fitku, tak ano, tie napumpovane kreatury su chlapi 😉