Chodím cvičiť do čisto ženského kolektívu plného intríg
Ahojte.
celý život- o d15.tich rokov športujem, tancovala som súťažne, chodila do fitka, na aerobik. po pôrode som sa opäť aktívne začala venovať športu. už takmer rok chodím do jedného fit štúdia, kde sa zväčša stretávajú ženy. rôzne... štíhle, pekné, plnšie, neupravené, také čo sa o seba starajú aj nie... mne to je šum a fuk, ľudí nesúdim, každý nech si vyzerá ako chce. je dovolené tam chodiť s deťmi, majú tam aj detský kútik, ktorý je priamo spojený s cvičebnou miestnosťou...v poslednom čase cca 2 mesiace tam chodia ženy zhruba 40tničky a stále nás mamy ktoré tam chodíme s detičkami slovne napádajú. pritom naše deti nič zlé nerobia, sedia na karimatkách, hrajú sa, sem tam zvísknu, ako deti... a oni sa sústavne do nás navážajú, že načo tam tie deti nosíme, že oni majú svojich detí dosť, že sme netolerantné, že ich obmedzujeme atď. pritom ja chodím vždy cvičiť až úplne tesne ku kútiku, aby malá nebehala zbytočne za mnou, ak jej niečo treba. čiže nikomu nezavadziam, nikoho nerušíme, ozaj je zvyknutá chodiť so mnou všade, je disciplinovaná.
neviem o čo tím ženám ide, ale som z toho znechutená, už som aj rozmýšľala, že tam nebudem chodiť. ale nič takto blízko nemám, čo mám spraviť? ako sa obrniť?
najprv som to ignorovala. potom keď po nás vykrikovali a dovolili si aj deťom niečo povedať, tak som sa už nedala a slušne som ich poprosila nech sa so mnou nebavia takýmto štýlom. ale nepomohlo. včera znova po nás vykrikovali a nezabralo ani to, že som povedala že sa s nimi nemienim baviť. druhé mamičky sa s nimi bavia len cez zuby a tiež sú z toho nervózne, ale nechcú sa im postaviť.
čo robiť? zostať? odísť? hľadať si iné štúdio?
ďakujem
@moni244 ako zbadas na 40 tnicke ze nema male deti? alebo ako zbadas na 40 tnicke ze ma male deti????
neda sa to na zaklade uvahy o tom, ze niekomu sa motaju pod nohami male cudzie deti, ked si oni svoje vlastne male deti upracu po babkach alebo babysitterkach.
asi to ukoncim vetou, ze som v cisto zenskom fitku este nikdy nebola a neviem, co by som tam robila a na zaklade tejto temy tam ani nepojdem, lebo pozriem na motajuce sa dieta krivym ockom a uz budem v nemilosti matiek, ktore idu s detmi aj na wc. a to wc je len obrazne, lebo ja mam moje deti na wc okamzite, ako im zmiznem z dohladu 😉 staci, ze sa mi motaju pod nohami doma a out chcem byt free pre psychohygienu 🙂
p.s. preco by si nemohla byt draha, ked ostatne su furie? zvlast pre teba tie 40-50 rocne...
ked ti to vadi, upustim od toho, ze som tolerantna 😉
no myslím, že tu vy všetky "tolerantné" mladšie mamičky pekne urážate 40-tničky....cítim sa diskriminovaná 😀
Celkom ma prekvapuje, ze tu niektore posielate matku s dietatom z toho fitka prec. Je tak malo miest, ktore su usposobene pre matky s detmi a dost takych, ktore nie su vobec, takze hovorit, ze ma ist matka do ineho fitka kvoli tomu, aby mali pokoj zeny, ktore su tam bez deti, pritom fitko je evidentne detom naklonene... Ved praveze tie zeny bez deti si mozu vyberat, kde budu cvicit. Ved ked idem do kaviarne s detskym kutikom, tiez musim pocitat, ze tam tie deti budu.
To je zaujimave ... "takmer vsetky 40-tnicky su furie" ... tie mlade "nefurie" teda maju velku sancu, ze do tych furii zostarnu 😝 😀 ... ach, jo 😅
@zuzkaanicka mna radostou naplna len ten fakt, ze mlade nefurie skor ci neskor zostarnu na furie 😀 😀 😀 Dufam, ze za nejakych par rokov im toto nejaka nefuria vrati aj s urokmi 😀 😀 😀 @moni244 dockaj casu jak hus klasu 😖
@esterba nikto ju prec neposiela, len vedieme uvahy o tom, ci niekomu vadi cudzie maloletie dieta dvihajuc 100 kg naloze na legpress, alebo, ci nevrazi niekomu pod 10 kg ketllebell. ako mne je to jedno....
baby friendly fitko je podla mna take, kde su jendnoznacne stanovene pravidla pre rodicov s malymi detmi, lebo ved aj osamely kulturista nemusi mat vzdy kde upratat svoje dietky 😉
@zita19
@zuzkaanicka tam sa to potom otoci, uz nebudu stare furie, ale iba mlade standy 😀
@maca_p ved hej, kazda podla svojich schopnosti 😅
@zita19 tak aj mňa priraď k tým odpísaným. Do 40 mi chýba niečo vyše pol roka. Ale na druhej strane mám 3 malé deti, tak som vlastne nezaraditeľná...
K téme: Môjho najstaršieho som v minulosti párkrát do fitka vzala. Bol tam sám dieťa, ticho sedel na stoličke, ani nemukol. Prostredného syna by som nevzala ani omylom.
Jedno dieťa je v pohode. Akonáhle sú niekde dve a viac detí, kľud nebude. To mám overené.
no nist, idem dopiect ten kolac, nech mam co zhadzovat vo fitku 😀
@liebling98 odpisanych je nas tu viac 😀 😀 😀
chodila som cvičiť aj keď deti boli malé, 2,3 x týždne a robili sme to tak, že sme sa vždy dohodli, jedna deti strážila a striedali sme sa.....nie preto, že aby deti nerušili, ale aby sme si v pohode zacvičili, pravda vtedy ešte neboli detské kútiky
@liebling98 co ty, ale ja som po 40 a mam 2 skolkarov 😀
a nie, ani nepomyslim, ze tahat deti do fitka. 😲
@madlei no myslím že k tomuto by sa mal v prvom rade vyjadriť nejaký majiteľ,alebo nejaký človek čo je v tom čase na predajni,či tam deti byť môžu,alebo nemôžu..ak to im nevadí tak iné ženy si akurát môžu trhnúť nohou..Ale ak na to nemáš nervy sa s nimi naťahovať,ja by som asi skúsila nejaké iné fitko..napr v Avione je Golem a hned vedľa je detský kútik s dozorom..Ja by som ju určite dala na tu hodinku tam..ona sa tam vyhraje a ja si aspom v kľude zašportujem..
@zita19 tie po 50-ke sú už rovno staré ježibaby a po 60-ke už staré babizne- ochechule 😀 😀 😀
Verím, že podľa tohoto metra tu všetky mladé a príjemné 20-ničky a 30-ničky zostanú navždy príjemné, tolerantné a ústretové milé žienky a nikto ich nikdy nenazve fúriami. Aj keď podľa tejto debaty tomu veľmi neverím 😎
@0silvia0 ony mile male nefurie uz tym ako sa tu vyjadruju na adresu dam v najlepsich rokoch, ktore sa nepriviazali k sporheltu ale staraju sa o svoj exterier aj telesne zdravie pohybon vo fitku, jasne dokazuju, ze furie su v nich pevne zakorenene, uz klicia, len pockat kym vyrasia vo svojej plnej krase. Myslim si, ze kazda z tych nimi pretraktovanych furii nema hodnotu "furiuízmus" taku vysoku ako tieto stebotalky cviciace 😀 😀 😀
@zita19 co sa za mladi naucis, v obdobi furie ako keby si nasla 😝 😀
@liebling98 a vybrat si hrobove miesto. Je dolezite aku budes mat spolocnost a vyhlad 😀 😀 😀 Ale nacvik skoku do truhly by mohli vo fitkach ponukat ako dalsiu aktivitu 😝 😝
@zita19
@maca_p
@0silvia0
@liebling98
to si ja pamätám, že keď som nastúpila do práce /mala som 27/ rozmýšľali sme s mladšími kolegyňami a smiali sa - že ako môžu tie ženy po 40-tke pre boha sexovať? 🙂 teraz to už viem 😲 😀
@malabiba @maca_p @0silvia0 @liebling98 ale vsimli ste si, ze sme tu ostali len furie? Stebotalky cviciace sa nejak stratili 😀 😀 😀 Zeby mali podpaplunovu fyzkulturnu hodinku, dve 😀 😀
@zita19 no, a na mna si zabudla ... tak, aby si vedela, ja si teda idem zabehat 😀
@zuzkaanicka neberies deti na beh? 😀
@maca_p jedna spi a druha ju ostane strazit ... na takyto nocny beh beriem zasadne zakoniteho 😉
@madlei mala som podobný problém, nie sice vo fitku, ale v podstate išlo o to isté, niekomu som prekážala a aj moje deti, kým som bola slušná, vždy sa po mne vozili, kým som sa raz "nenasrala" a tak som dotyčnej vynadala, že sa ani nadýchnuť nestihla. Som absolútny pacifista, ale hold s nikým to po dobrom nejde. Od vtedy mám fakt pokoj.

Boooože baby...dnešný kult tela a krásy! Každá budeme mať 40, 50, 60 ak pán boh dá a dožijeme ako naša babka hovorí. A či má niekto 40, 30...je mi jedno...ja mam kamošky v roznych vekových kategoriách a je to o OSOBNOSTI človeka, charaktere o tom ako sa s tým človekom cítim ako mi s ním je. Ja mám kamošku po 40 čo je rozhladnená, príjemná, ideme si sadnuť na kavu a zakusok ja som od nej cca o 10 rokov mladšia. A je nám super! A mám tetu ktorá je posadnutá mladosťou, štíhlosťou - pchá sa len herbalajfom, vrásky, šediny? Keby som jej povedala, že vyzerá na svoj vek tak sa urazí lebo proti tomu robí psie kusy! Pritom je to chladný čumák a jediné čo ju zaujíma je len ona sama a jej telo. To zase nezaujíma mna v takto vyhrotenej miere.