icon

Chondróza disku L5/S1 - vaša liečba

lindass
26. okt 2021

Dobrý deň chcela by som sa spýtať najmä tých ľudí čo majú chondrózu disku L5 teda posledná platnička v segmente L5...teda stencena platnička ktorá už nedosahuje svoju pôvodnú výšku každý sme no viem každý to ináč zrejme 😕ma niekto moc niekto viac podľa rtg no závisí aj faktore ako sa cíti.. a s čím má problém mne napr blbne ľavá noha ťahanie nohy ale je to individuálne nie mam to stále no no chodím s vonk len choditkom no ale chodila bez dávnejšie no teras akosi nemá istotu bojím sa keďže raz tak raz inak poznáte to ajmi robí problém hore kopec aj miernejší keďže je to nevyspytateľné a normálne chodiť dlhšie bez opory neriskujem no je pravda ze ma to už nebaví tento stvaz začal od polovice septembra 2020 tak postupne nerovnáhou neschopt sa udržať stabilita chrbtice neskôr bolesti... Som počula ze niektorý ľudia aj keď sa snažili cvičiť aj museli operovať a odráža ma fakt ze by mi tam museli dávať umelú platničku a šroby keďže už jedna operáciia bola ale len excizia disku teda orezanie.
..
platničky

kacena4
26. okt 2021

prosim ta oprav si chyby
a zalezi ci platnicka tlaci na nerv (vtedy su bolesti noh) zisti sa to na mri a ano da sa to operovat a si bez bolesti je to neporovnatelne

lindass
autor
26. okt 2021

@kacena4 opraviť chyby sa mi nedá to musela príspevok zmazať ni v mojom pripade ide do jednej ľavej nohy no nie vždy teda nie každý deň je to individuálne keďže mi robili nedávno obstrek pod ct PRT ale to sa uvidí časom no viem že e to len dočasne no teba skúšať všetko aj rhb absolvujem no je o tom musí človek sám cvičiť je pravda že to chce aj čas.... a niektorý ľudia trpia viac ako rok no isto viem pochopiť každý sa snaží ako môže aj súkromne rhb súkromných fizio....platia ale snaha je len mi ľúto niekedy že aj tak museli niektory postúpiť operáciu

sslobodnamama777
27. okt 2021

@lindass prechadzky, vela chodit, cvicit.

kacena4
27. okt 2021

@sslobodnamama777 ak je utlak na miechu nepomozu prechadzky ☹

sslobodnamama777
27. okt 2021

@kacena4 jaj tak ja mam tieto stavce vydrate, sem tam mi to ide do noh, neviem sa ani postavit a niektore cinnosti uz bez bolesti sa nedaju ani robit, ale inak ked je dobry stav tak tie prechadzky som najviac citila ulavu. Mne povedali, ze sa to operovat neda a stavce som si vydrala v praci. A teda je to dost zle, som z toho smutna, ze ako budem fungovar starsia, plus skoliozu som tiez dostala z prace ako tieto stavce..
Ako sa Ti tonstalo? Ja som dvihala tazke, bez prestania skoro 5 rokov.

lindass
autor
28. okt 2021

@kacena4 stencenie veľmi platničky l5 väčšinou robia stabilizácia umelú a šroby je aj iná cesta človek chce sa vyhnúť operácii v mojom prepade reoperacii ževraj vraj cvičenia sú fajn alé platnička ostáva stencena aj ked tzv v,, udržaní"no keď človek nemá istotu a chodí s choditkom no dosť zaťažujuce predsa len lepšieako padnúť ale človek je odkázaní na inich a sam človek niekedy musí sa namáhať s chodeni s choditka, nie je až tak veľmi samostatní a to mňa trápi nebola som tak na tom 😟je to trápenie takto fungovať ale človek aj sa snaží a ci sa nevyhne operáci nevie lebo tiež takto fungovať večne sa nedá

lindass
autor
5. jan 2022

@sslobodnamama777 ono je dobre prechádzky ale kéd cíti človek diskomfort, pocit neistoty pri chôdzi tak dlhšie trasy nevládze neviem a človek je potom nešťastný lebo normálne samostatne chodiť je vzácne pre každého kto ma problémy s platničkou L5 samozrejme aj ďalšie nad segment l5s1 ... 😏a okrem toho začínaju obavy ci to zvláda človek samostatne hlavne vonku

maialeo
12. aug 2024

@lindass posunula si sa niekde?