Chorá po lymfodrenáži nôh

prosimopomoc
3. dec 2022

Ahojte,
chodievam na rucnu lymfomasaz dolnych koncatin. Vsimla som si, ze VZDY sa po nej citim mierno chora. Zvacsa to trvalo den, dva, len mierna bolest hlavy, nadcha, nic hrozne. Zacala som si to vsimat castejsie. Po poslednej lymfo som ochorela do dvoch dni, zapal mandli. Je mi jasne, ze je teraz chripkova sezona, vsetci sme chori, ale je mozne, ze mi viac tato masaz skodi ako prospieva? Spytam sa aj lekara ked pojdem, len pri poslednej navsteve som zabudla. Co si o tom myslite?

jaroe
3. dec 2022

@prosimopomoc niečo na tom bude. Pri chorobe sa telo vlastne tiež detoxikuje. Resp. prejavy choroby sú detoxikaciou. A lymfomasaz uvádza tieto veci do pohybu...

lindusss2016
3. dec 2022

@prosimopomoc ulohou lymfy je okrem ineho detoxikacia organizmu. Pri detoxe sa clovek bezne citi na prd, takze je to podla mna celkom prirodzeny prejav po lymfodrenazi. Mozno mas organizmus viac zneseny. Ako sa stravujes? Aky je tvoj vztah k pohybu? Fajcis? Co alkohol? Chcelo by to asi nasadit zelene potraviny (odporucam vsak zacat az na jar), spravit si nejaku komplexnejsiu ocistu.

sashka22
3. dec 2022

@prosimopomoc niečo na tom bude ale má to tak byť. Ja po takej masáži mám napríklad opuchnutú tvár 😁 a hlavne sliznicu v nose ako ma to fajne rozprúdi. Aspoň viem, že to funguje.

lenkahvh
5. dec 2022

Ja som davno pred rokmi absolvovala kuru rucnych lymfodrenazi - asi 10 ich bolo, pritom som vysadila mliecne produkty a pila namiesane bylinkove caje a naozaj som kvazi ochorela - tieklo mi z nosa, zvacsili sa mi uzliny, hlavne v krku a vyhadzala som sa. Maserka vravela, ze som ukazkovy priklad, ze takto to ma byt 🙂 Ze sa organizmus snazi zbavit neziaducich latok. Cize podla mna je to mozne, ze je to nasledok masaze. Mozno to dako bud casovo napasovat, aby to telo dostalo zaber narazovo a potom to zas nechat odpocinut. Neviem, skus sa poradit s maserkou alebo lekarkou.