Chorobné padanie vlasov a zahusťovač vlasov - skúsenosti

andrejka2424
20. máj 2016

Ahojte, trápi ma už roky androgenna alopecia, vlastne od mala som mala jemnejšie vlasy, ich stav sa zlepšil akurát počas tehotenstva, kedy mi nepadali a pekne zhustli,ale asi 3 mesiace po pôrode začali príšerne padať a padajú stále, syn má už 5 a pol roka a to je už dlhá doba odvtedy a začínam mať pocit, že za chvíľu mi neostane na hlave nič. Prípravky od kožného 0 bodov, skôr to bolo ešte horšie, prechodne som brala Diane 35, počas užívania mi menej padali vlasy,aj sa menej mastili, ale kôli tomu že to nie je bezpečné, po pol roku mi to vysadil doktor a po 2-3 mesiacoch zase katastrofa - všade len vlasy doma vidím. V umývadle,na vankúši, na zemi. Riadne mi už nielen kúty vidno,ale aj boky ,posúva sa mi línia vlasov o takých 5 cm dozadu. Otras. Teraz som si kúpila zahusťovač Toppik aj lak na zafixovanie a začínam mať obavy,že zase len vyhodené peniaze. Alebo to len neviem správne nasypať, alebo si toho sypem málo-no neviem, ale účinok žiaden ,akoby som si trocha popola nasypala na kožu. Na vlasoch neostáva nič. máte s tým niekto skúsenosti? Alebo s nejakým iným zahusťovačom?

gucciok85
20. máj 2016

@andrejka2424 nejake vitaminy uzivas? Padanie moze zapricinit aj stres, travenie ked nie je v poriadku, hormony. Treba to riesit vnutornu pricinu

bonavoxa
20. máj 2016

@andrejka2424 pokud jde o androgenní alopecii, proč léčit jen symptom, i když představuje pro mladou ženu určitý diskomfort..?
Zkusila bych tělu dodat Fytoestrogeny jinou formou než antikoncepce, například Maca a Sarapis sója,...

andrejka2424
autor
20. máj 2016

@gucciok85 vitamíny užívam, v krvi mám zvýšený testosteron mierne,poruchu štítnej ž. mi nezistili a na gastro sa už chystám nejaký ten piatok,ale stále to odkladám pri predstave tých hadíc sa tam neviem dokopať,ale budem nútená. Trávenie vôbec nemám v poriadku,zo všetkého ma zdúva.

gucciok85
20. máj 2016

@andrejka2424 ked mas problem stravit potravu -naduva ta, kamene v zaludku, dlho ostava potrava v zaludku... to je znak ze mas malo HCL v zaludku, mozno aj enzymov, vlakniny a dobra crevna mikroflora. Ked sa pokazi travenie a neriesi sa to vitaminy ti budu chybat. Telo nevie stravit stravu ked mu nieco chyba- malo zalud.kyseliny... Aj hormony sa daju upravit prirodnou cestou. Ale ja by som riesila naprv travenie

babika112
23. máj 2016

ja mám osobnú skúsenosť so sprayom / Panthenol foam. Penu si každý večer jemne vmasíruješ do kože, čo najbližšie ku korienkom. Mastí síce vlasy, ale mne to pomohlo, ale je dôležité robiť to aspoň 14 dní. Pena sa používa aj na popáleniny a liečebný efekt spočíva aj v prekrvení kože. Mne to pomohlo, ale ak je problém na hormonálnom podklade, tak neviem. A čo štítna žľaza? Aj to môže byť príčinou

atanerka77
23. máj 2016

@andrejka2424 určite by som skusila fytoestrogeny pomocou činskej mediciny

janacha
13. nov 2018

Padanie vlasov štítna zlaza

salonka22
9. máj 2021

@andrejka2424 ako hodnotis ten Toppik? Zvazujem, ze si ho kúpim.

tessa04
9. máj 2021

@andrejka2424 ahoj, moja mamina ma velmi jemne vlasy a kratke, ona pouziva tento zahustovac Mane www.hustevlasy.sk. Jeho nevyhoda je, ze farba trocha pusta, napr. na vankus. Vydrzi jej to mesiac, cize je to aj dost drahe. Ale zato celkom pekne vlasky zahusti a posobi uplne prirodzene. Ona s padanim vlasov bojuje uz davno, vyskusala snad vsetko, ci uz vitaminy, doplnky atd. .pricinu nevedia a naozaj je to trapenie. Tiez sa obavam co bude, lebo som tehotna a vlasy mam jemne po nej, tak sa bojim co ma caka po porode..

salonka22
11. máj 2021

@tessa04 ahoj, reagujem aj ja. rozhodujem sa medzi Vollumou a Toppikom, ani jedno vraj nenechava stopy na vankusi. Ak by mamina hladala alternativu. Moja tiez bojuje s padanim a hoci som do 30 mala brutal krasne huste vlasy, po 30 to vyzera, ze idem jej cestou:/ Ale veľmi mi zdvihlo sebavedomie, ked som na Instagrame nasla cez hashtag femalehairloss mega velku komunitu. Objavila som, ze existuje nieco ako hair topper, a ked budem zufala, jeden si kupim a neriesim.