Chrbát, dekolt a krk mám posiaty fľakmi
Ahojte. Prosim vas o radu stretli ste sa niekedy s takymto typom kozneho ochorenia? Chrbat Krk a aj dekolt mam obsiaty takymito fliacikmi na chrbte mi to prechadza az do map. Teraz na fotke su neni az take viditelne ale su dni ked tie fliaciky akoby vystupia zacervenaju trosku a potom sa vysusia a su tam male biele supinky a opat je par dni klud. Ked som to zpozorovala na sebe tak som si myslela ze ide o stratu pigmentu nkolko v tom kludnom stadiu ked niesu zacervenane a vystupene vyzera to ako bleda mapa na chrbte bez pigmentu.flaky su viditelne celorocne ale vystupuju a zacervenaju najme ked sa spotim pri sporte alebo v letnych mesiacoch. Poradte co to moze byt a co by mi pomohlo to zredukovat prip. Odstranit. Vdaka.

presne tak, je to pleseň, moja sestra to mala nedávno, vraj je to dosť bežné, bola ukožnej, dala jej na to nejaký sprej a už to nemá 🙂
Baby Micetal roztok som si kupila v piatok tak som zvedava pekne mi to nici a bodaj by to zmizlo celom a uz sa nevratilo. Vdaka za rady
Boze odrana ma svrbi chrbat ale neskutocne mam prestat s tym sprejom? Flaky mi miznu pekne akoby sa osupovali ale to svrbenie je neznesitelne poradte co si mam na to dat aby to prestalo ani spat nebudem asi joj
Presne ako pise @mackoromanocka je to urcite ono. Zial mrcha sa to zvykne vracat. zhorsuje sa to v lete, ked sa clovek poti, na slnku to zvykne zbeliet. Priatel si na to kupil taky krem v Taliansku, ale u nas ho vraj neni dostat, potvrdila mu to kozna.
Mne inak este pomohol salycylovy lieh
používam betafrén roztok aj krém
aj mna to ztoho svrbelo, mozno je to reakcia ako to "pracuje"...kazdopadne leze to dole
Vzniká to pri nadmernom nosení čierneho oblečenia lebo to farbivo obsahuje agresívne zložky. Mala som to raz a kožná mi povedala že spodnú vrstvu mam nosiť len bielu. Je to druh plesne ktorá nevzniká zo špiny ale z chémie v oblečení
Ja som bola na koznom a od vtedy som to nemala prešli uz 4 roky a mala som na to umývaciu emulziu a sprejik potom opálenie v soláriu. Toto bolo vysvetlenie od mojej koženej lekárky
je to plesen, 100 %. Su nna to vselijake pripavky, ale tie ucinnejsie na predpis. Navsteve kozneho sa zrejme nevyhnes.
Zdravím Vás :o) ... chcem len napísať, že ma postihlo to isté, "ČO" aj vás a teda kožná pleseň. Okrem iného bojujem už cca 3.rok s plesňou na nechte - ale to keby nebehávam a neomíňa ma bežecká botaska, mám už asi v pohode - späť ale ku kožnej plesni. Určite odporúčam v 1.rade návštevu lekára - mne na to dala lekárka "BATRAFEN" - krém a do 3 dní sa mi fľaky pekne stratili. K tomu sprej micetal - ten mi ale po cca týždni začal vadiť a robil reakciu svrbením, tak som ho vysadila. No kombinácia krému Batrafen + spreju mi pomohla účinne veľmi rýchlo.
Pekný deň prajem 🙂
Už dlhší čas má trápia takéto fľaky na chrbte. Po lete sa to pphužial už rozšírilo aj na časť krku a hrudníka. Z počiatku ak som spozorovala fľaky tak som ich prirovnala len k letnému bežnému odpáleniu. Cez obdobie zimy zmizli, takže úplne mi to na to sedelo. No fľaky sa objavili po dovolenke a opálení. Prosím poraďte mi, čo na to? Už som zúfalá.
@lachvajda toto vyzera tiez na koznu plesen a vlastne biele flaky znacia, ze koza nie je schopna sa opalit, nakolko je chora (tiez mam zopar takychto flakov) po tele. Urcite doporucujem kozne vysetrenie & tym, ze to mam ja uz 2. rok a dookola sa minto vracia - tak PROBLEM vychadza z VNUTRA! Tz., treba precistit organizmus & vycistit creva! Ja osobne mam prekysleny organizmus, zacala som tak, ze vynechavam kavu, rano na lacno pijem citronovu vodu, treba vynechat alkohol, muku a cukor (s poslednymi 2 bojujem, ale sladke ako tak zvladam). Zacnite pit caj LAPACHO = sypany, ma prijemnu jemnubzemitu chut & mam pocit po 3t., ze to pomaha… & nenoste umele veci (zial tiez na 100% nedokazem dodrzat, ale min bavknene tielka bez elastenu)! .. Drzim palce 😉
@lachvajda @tajik ano, tá posledná odpoveď a rada sú najlepšie aké môžu byť.
KOŽNÁ lekárka dá odpoveď. problém je to zvnútra, pravdepodobne z čriev/trávenie, nie preboha z nosenia čierneho oblečenia :D samozrejme umelé nekvalitné materiály na pokožke tomu nepomôžu. Kožná predpíše lieky vnútorné (tabletky, lieky), vonkajšie (sprchový olej, sprej) podľa závažnosti, toto už vyzerá dosť. pleseň môže byť biela (cez leto), alebo oranžová/ružová/červená až hnedá. nie je nákazlivá, ani infekčná, ide to zvnútra tela von.
rady na život:
vyhýbať sa sladkému, cukru, alkoholu, plesnivým a zrejúcim výrobkom.
poriadne sa sledovať
pleseň tak ľahko nezmizne, a zvykne sa vrátiť, treba dodržať liečbu od kožnej!

ahoj jedná sa pravdepodobne o mykoticke ochorenie koze - take nieco jak plesen..odporucaju nato domace recepty ako jogurt, kurkumu, cesnak s medom atd...mne sa objavil jeden dva fliacky a ptm cez zimu sa mi to tiez zacalo zvacsovat na pleciach , aj MM to mal, sme mysleli ze pigmentove skvrny od slnka, MM siel k Dr, a ta mu predpisala toto https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/mi... a fakt mu to zmizlo. teraz som to zacala pouzivat ja, len prvýkrat som si to vcera dala, takze zatial zmenu nie je vidno :D skus...neviem ci sa to da kupit aj bez predpisu .