Chrbtica - Magnetická rezonancia
Ahojte baby 🙂 náhodou nevie niejaka vysvetlenie k tomu ?? Keďže na vyšetrení mi nič nepovedali :/ fotto 🙂

Mas mierne vysunutu platnicku L4-5, ktora ti mierne stlaca duralny vak a je v kontakte s nerv.korenmi (mozna pricina trpnutia nohy).
Ziadna tragedia by to nemala byt, kedze nie je platnicka poskodena...dobry fyzioterapeut to spravi. No musis si to poctivo odcvicit. Mne mega pomohol SMsystem.
Je to vsak MRko driekovej casti chrbtice. Bolest krku moze mat aj inu pricinu.
Urcite vsak najst fyzioterapeuta😉
@iwkaa_97 ahojko degenerativne znamena ze dlhodobe opotrebovanie/nespravne pouzivanie chrbtice, t.j. do mladosti mas problemy s chrbticou nejde o to, ze ci si stara alebo kolko mas rokov, kludne to moze byt aj zanedbany stav z detstva zle drzanie chrbtice, nevhodna obuv (ortopedicne vlozky/topanky....) a nasledne zle drzanie chrbtice a uz sa ti opotrebuvavaju platnicky a mas z toho degenerativne ochorenie chrbtice ☹ nevhodne dvihanie, manipulovanie s predmetny, praca napr. na zahrade, v zamestnani, ,sedenie pri pc, pred telou na stolicke.... a staci jeden dva zle pohyby a platnicka ti "vyskoci" vyklenie sa zo svojho miesta a potom to set sakramensky boli sak to vies ako... treba sa obratit cez neurooga, ktory ti da lieky od bolesti a na uvolnenie svalstva na rehabilitaciu a nech ta naucia cvicit sm-system ktory ti pomoze "zasunut" platnicku spat na svoje povodne miesto a treba cvicit pravidelne a naucit sa "skolu chrbtice" cvicenia ako si neznicit chrbticu este viac drzim palceky nech ti je lepsie
@iwkaa_97 ak ta poslala na neurochirurgiu tak je to skor na operaciu alebo stabilizaciu nejakym sposobom neviem presne mna toto akurt caka ja mam vytecenu platnicku a niekolko vyskocenych tiez akurat riesim po 2r. ci uz pojdem k neurochirurgovy alebo este skusim riesit cvicenia chvilu, ak si este necvicila urcite by som nesla pod noz ja som sa postavila na nohy s sm systemom bola som aj v nemocke mam utlak na nerv, opichovali mi ho pod CT... vydrzala som 2r. hoci krivam sem tam pri vacsej zatazi a ano bolesti mam ale zvykla som si len to treba riesit s rehabilitovanim kukni si dr. smiska a smsystem odporucam cez google nech si v obraze
@pupiacik mam krivu chrbticu, schrom. uzly (najdi si to na googli) a vysunutu platnicku s utlakom na miechu to ta asi boli. nepisu ako velmi je vysunuta ale pytala by som sa k neurochirurgovi nech skontroluje snimky a zhodnoti ci je to na operaciu (ak tlacia na miechu cadyo sa operuje, cim dlhsie bude tlacit tym sa hsie budes liecit po operacii - ja som cakala 4r. na operáciu a dalsie 2 som sa davala po operacii dokopy, niekto je za 3 mesiace fit)

@iwkaa_97 Podla nalezu si zdrava 😉😀 Mas tam drobny nalez no fyzioterapeut by to mal urovnat. Ak popises obtiaze sirsie tak mozno poradime blizsie 🙂