Chronická bolesť chrbta a tráviace problémy
Poprosím anonymne, keďže ide o zdravotný problém a nerada o tom rozprávam verejne..
Mám dlho, už niekoľko mesiacov bolesti chrbtice, mri hrudnej chrbtice bez nalezu, stuhnuté svalstvo, niektoré skrátené, nie ochabnuté, zle držanie tela. Mám bolesti brucha, rebier. Bokov. Vraj z chrbtice.
Do toho mám tráviace problémy, pichá má v celom bruchu, často mávam kŕče v bruchu. Sono brucha robené niekoľkokrat. Hlasne prelievanie čriev, nadúvanie.
Každy deň sa cítim inak, boli ma niečo iné. Buď chrbát, alebo brucho, alebo mám hrozne kŕče. Pomaly nie je dňa, kedy by mi niečo nebolo. Trvá to už asi rok.
Na gastre zistená histaminova intolerancia, SiBO, syndróm dráždivého čreva a alergia na mlieko.
Má niekto podobnú skúsenosť a pomohlo mu niečo? Môže histaminova a ostatné spôsobovať aj bolesť chrbta alebo to spolu nesúvisí?
Neviem už niekedy ako ďalej. Chcem už konečne normálne fungovať.
Nemá niekto nejakú radu ako z tohto kolotoča von?
Ďakujem
Crevo ovplyvnuje chrbticu. Takze sup sup dieta-bez mlieka, vysokohistamin.jedal.pomoze.aj mne pomohlo.bola som bez priznakov.ked porusim, citim to na traveni aj chrbte-krku.. probiotika probiohit, kvercetin, aaimunita s cier.rascou pomahaju mne. Na zac.som pila aloe z dm-dm bio. Teraz beriem zeleny jacmen gw.
@mariynka diéty sa snažím dodržiavať. Ale stále sa to nejako nelepší.
@martinamala123 Ja mám presne to isté, čakám síce ešte výsledky na celiakiu atd. Ale strašné. Ja tak skoro rok fungujem ale posledné 4 mesiace je to horšie a horšie. Najhoršie na tom je už psychika ktorá si namýšľa len to najhoršie samozrejme. Mojím najväčším strachom je pankreas🥲 Takže sa pripnem k téme ak by niekto vedel poradiť.
@milaadka ani nehovorte. Ja už som na nervy z toho celého. Psychika v keli. Stále nejaké problémy. A možno ta psychika mi to všetko umocňuje a zhoršuje.
@martinamala123 dobrý deň, zistili vám už niečo ? Ja mám presne takéto problémy a už som z toho zúfalá
@martinamala123 dobrý deň, zistili vám už niečo ? Ja mám presne takéto problémy a už som z toho zúfalá
@monikaaaaaa4 zatiaľ som na Tom stále rovnako. Chodím na masáže, stále mám stuhnuté svalstvo.
Týždeň mi bolo super čo sa brucha aj chrbta týka. A potom zase. Buď ma bolí chrbat alebo brucho, pichá má pri pupku alebo od hrudnej kosti po pupok. Alebo má ťahajú a bolia boky. No ja už neviem.
@monikaaaaaa4 zatiaľ som na Tom stále rovnako. Chodím na masáže, stále mám stuhnuté svalstvo.
Týždeň mi bolo super čo sa brucha aj chrbta týka. A potom zase. Buď ma bolí chrbat alebo brucho, pichá má pri pupku alebo od hrudnej kosti po pupok. Alebo má ťahajú a bolia boky. No ja už neviem.
@martinamala123 Neskúšali ste nejakú diétu? Ja som stále tiež na tom rovnako a sono mám tiež v poriadku…. Mňa to dennodenne bolí celý deň a už som z toho v keli úplne..
@martinamala123 Neskúšali ste nejakú diétu? Ja som stále tiež na tom rovnako a sono mám tiež v poriadku…. Mňa to dennodenne bolí celý deň a už som z toho v keli úplne..
@milaadka ja som na diéte nonstop. Keďže mám histamin aj alergiu na mlieko aj údajne syndróm dráždivého čreva.
Niekedy už neviem čo jesť.
Nebaví ma to už takto. Ja som na sono bola už 5x za rok a pol. Na gastro chodím. K ortopédovi chodím. Rehabilitácie som mala 2x. A stále som nič nevyriešila. A nič nejako nepomáha. Mám také výnimočné dni že mi je dobre. Ale malo ich je.
Mám presne to isté. Sama som si odsledovala stravu, a okrem suchej ryže a zemiakov nejem takmer nič. Mne to vsetko spôsobil covid. Rozbil mi celú tráviacu a nervovú sustavu. Neviem si predstaviť deň bez nejakej bolesti.
@martinamala123 casto su tazkosti traviace tazkosti- nervova sustava, chronicke bolesti, ako spojene nadoby, uprava stravy, uprava spanku, znizenie stresu, preliecenie chronickeho zapalu gasto syst, B12, zistit, cu nemas anemiu, sama vies, co ti ju sposobuje, mozno ti chyba serotonin;)- vsetko so vsetkym suvisi
@martinamala123 tiež behám non stop po lekároch a stále nič …strašne mi to ide na psychiku , ja tiež neviem čo jesť a najhoršie je to , že tých dobrých dni je veľmi malo kedy sa cítim super☹️
@martinamala123 casto su tazkosti traviace tazkosti- nervova sustava, chronicke bolesti, ako spojene nadoby, uprava stravy, uprava spanku, znizenie stresu, preliecenie chronickeho zapalu gasto syst, B12, zistit, cu nemas anemiu, sama vies, co ti ju sposobuje, mozno ti chyba serotonin;)- vsetko so vsetkym suvisi
@anika v októbri mi vyšla nižšia hladina železa ale doktorka to neriešim až v lete v rámci preventivky sa dostanem na nejaké ďalšie odbery.
@martinamala123 tiež behám non stop po lekároch a stále nič …strašne mi to ide na psychiku , ja tiež neviem čo jesť a najhoršie je to , že tých dobrých dni je veľmi malo kedy sa cítim super☹️
@monikaaaaaa4 mňa už doktori ani neriešia. Mám.cvicit a držať diétu. A tým má vybavili. Tiežam.tych dobrých dni máličko.
Už mi je z toho do plaču. Nebaví ma takto fungovať.
Mám presne to isté. Sama som si odsledovala stravu, a okrem suchej ryže a zemiakov nejem takmer nič. Mne to vsetko spôsobil covid. Rozbil mi celú tráviacu a nervovú sustavu. Neviem si predstaviť deň bez nejakej bolesti.
@klara546 presne ja rovnako. Každý deň niečo. Buď brucho alebo chrbtica.
Tak by som Ti poradila, skoro presne ako Tvoja lekarka. Na chrbat cvicit- aj ked sa Ti nechce, lebo rehabky pomizu nacad a sk necvicis pravidelne, ako Ti kazali, zasa sa Ti to vrati a jest len to, co Ta nedrazdi. Uz to musis mat za ten cas odsledovane, co mozes a co nie. A ktomu, zabehni psychologicke, nauci Ta, co robit s tym stresom, co Ti to tak enormne zhorsuje hlavne tie brusne problemy a tie nasledne tie paralizuju chrbticu. Mam odskusane, funguje to
@klara546 prosím a kedy ste prekonali covid ?
Tak by som Ti poradila, skoro presne ako Tvoja lekarka. Na chrbat cvicit- aj ked sa Ti nechce, lebo rehabky pomizu nacad a sk necvicis pravidelne, ako Ti kazali, zasa sa Ti to vrati a jest len to, co Ta nedrazdi. Uz to musis mat za ten cas odsledovane, co mozes a co nie. A ktomu, zabehni psychologicke, nauci Ta, co robit s tym stresom, co Ti to tak enormne zhorsuje hlavne tie brusne problemy a tie nasledne tie paralizuju chrbticu. Mam odskusane, funguje to
@mk1111111111 cvičiť cvičím pravidelne od januára ale neviem. Nejaké zlepšenie nepociťujem. Chodím aj na masáže každý týždeň. Dookola točim pár potravín, pár dní mi je dobre a potom zase pár dní na nič a takto sa to strieda.
@klara546 prosím a kedy ste prekonali covid ?
@monikaaaaaa4 oktober 2021. Odvtedy mám samé problémy a bolesti. Vzdy niečo. Chrbát a zaludok si to odniesli najviac. Intolerancie na rôzne potraviny.. atd
@monikaaaaaa4 oktober 2021. Odvtedy mám samé problémy a bolesti. Vzdy niečo. Chrbát a zaludok si to odniesli najviac. Intolerancie na rôzne potraviny.. atd
@klara546 mohla by som vám prosím napísať súkromne ? Dakujem
@klara546 ja som mala covid asi 3x ale nikdy som si to nespajala tieto problémy s tým. Nie o ale na Tom možno bude.
@klara546 mohla by som vám prosím napísať súkromne ? Dakujem
@monikaaaaaa4 jasné, že mi smieš napísať súkromne.

fekálna transplantácia - kuk nižšie:
https://www.symptomedica.com/?gad_source=1&gcli...