Chronická bolesť hrdla, ale výsledky nič neukázali..

ve_ja_15
5. jún 2019

Ahojte. Od marca sa liečim na vraj chronický zápal hrdla. Robili mi trikrát stery, ktoré nič neukázali. Krv mi zobral až gastroenterolog ale výsledky ešte nie sú. Teraz som zistila že som tehotná tak sa bojím dať si akýkoľvek liek. Máte niekto skúsenosti s takymto zapalom? Čo vam pomohlo pripadne na ake vyšetrenia sa mam vypýtať ešte. Samozrejme s prihliadnutím na tehotenstvo.

mareka49
5. jún 2019

Salviu, cisto prirodnu doma vypestovanu, vysusenu, zaliaty caj a drzat v hrdle casto a dlho. Nepit, v tehu sa neodporuca. Mna zachranil prave salviovy caj

nikpa
5. jún 2019

@ve_ja_15 mala som toto pri probléme so žalúdkom. Zistili mi helikobaktera, z toho som mala už podráždený pankreas, zle mi trávilo, kyselina po jedle, proste celkovo problémi s trávením. Keď som si dala žalúdok do poriadku, bolo po bolesti hrdla ale je to dlhá cesta. A keď si tehotná tak to asi bude komplikovanejšie.

ve_ja_15
autor
5. jún 2019

@nikpa začala som sa liečiť ešte keď som nebola tehotná. Vybrala som troje antibiotika a až keď mi doktorka predpisala tretie antibiotika vtedy mi povedala nech idem na gastroenterológiu. Odtiaľ čakám na výsledky a už dúfam že aspoň tam sa niečo ukáže pretože si ma doktori posúvajú jeden k druhému.

takacovama
5. jún 2019

@ve_ja_15 ja som mala tiez chronicky zapal. Stery neukazovali nic, nakoniec som trvala na vybere mandli. histologia zistila nekrozu a chronicky zapal, z vonku boli krasne na reze cierne...problemy su prec 🙂

ve_ja_15
autor
5. jún 2019

@mareka49 kvoli tomu zacinajucemu tehotenstvu salviu nemozem a lutujem ze som ju skor nevyskusala

ve_ja_15
autor
5. jún 2019

@takacovama sono hrdla vám nerobili pred tym ako vybrali mandle?

takacovama
5. jún 2019

@ve_ja_15 nerobili... ale bola som na ORL vyšetrení, sluchu, krku, nosa, neurologickom atď, ja mám nejaké problémy z následkov po autonehode...to je komplikovanejsie.

janage
5. jún 2019

@ve_ja_15 pozri si tablety na cmulanie aspecton. Je to vytazok z lisajnika viaze vodu a obnovuje sliznice - opytaj sa v lekarni mozu urcire deti od 4 rokov, tehotne nepamatam. Vyborne skusenosti mam s harmancekovym cajom s citronom a lipovym alebo agatovym medom. Caj zo slezu maurskeho kvet na regeneraciu sliznic alebo cucoriedkovy ma dezinfekcne ucinky. Inhalovat vincentku, skus si pozicat inhalator omron. Caje kupujem z agrokarpaty plavnica. Slez over u bylinkara. Cucoriedku a harmancek ak nie si alergicka mozes urcite. Ja nemozem pit nic bublinkate a studene inak okamzite hrdlo schyta. Jeden rok som isla z anginy do anginy. Mozes skusit aj teply olejovy zabal na hrdlo.

janage
5. jún 2019

@ve_ja_15 a vsetko len vlazne. Ani horuce, ani studene.

dominika18muc
5. jún 2019

@ve_ja_15 podľa mňa je veľmi pravdepodobné to čo píše nikpa, že to ide zo žalúdka, tá kyselina pomaly akokeby "vyžiera" hrdlo a preto je tá bolesť, mala to aj moja babka, vybrala 5 atb kym jej prišli na to, že to vlastne bolo zbytočné a má reflux ...ja som na tom podobne, akurát že to tiež nemám doriešené, nakoľko som február mala ísť na gastroskopiu a zistila som, že som tehotná. Jeden čas mi pomáhala voda s citrónovou šťavou (paradox ale zaberá) a teraz si neviem život predstaviť bez minerálky Fatry (sranda je, že som nikdy nemohla nič bublinkové, lebo som mala vždy potom zapálené hrdlo a teraz záhadne nič) ...snáď som aspoň nejako pomohla ... prajem všetko dobré 🙂

mareka49
5. jún 2019

@ve_ja_15 rozumiem, ale myslim si, ze podrzanim v hrdle a nepolknutim sa babatku nic nestane, salvia posobi zvonka na hrdlo, par krat by som sa urcite nebala, ale.to uz je na vas..urcite treba skusit aspon teda neskor, ked to bude mozne

ve_ja_15
autor
5. jún 2019

Ďakujem vam všetkým za pomoc a názory. O dva týždne idem ku gynekologičke na potvrdenie tehotenstva určite sa jej spýtam aj na šalviu a iné bylinky. Skusim zatial vase ostatné rady. Dúfam že s z toho už dostanem 🙂🙂

lucyluv
5. jún 2019

Mama tak mala stale zapálené hrdlo z alergie

janage
6. jún 2019

K tej salvii toto som este pouzivala ako tehu a pisu ze tehotne mozu😉https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/florsa... cez adc databazu so vies skontrolovat vsetky lieky, co nebude jasne vysvetlia v lekarni.

mellisa065
22. sep 2019

@ve_ja_15 mám presne ten istý problém už zopár mesiacov má boli hrdlo , hlavne ráno , bola som aj na gastro. Výsledok vybrať mandle 😞😞😞

lalejla
20. jan 2020

@mellisa065 zdravím, a boleli vás aj mandle? Či "len" hrdlo. Mňa už tretí mesiac boli hltan, všetky výsledky mám v poriadku. Už som z toho nešťastná, nedá sa takto normálne fungovať. Ďakujem.

lalejla
20. jan 2020

@takacovama zdravím, a boleli vás priamo aj mandle? Či "len" hrdlo? Ďakujem

lalejla
20. jan 2020

@ve_ja_15 môžem sa opýtať ako ste dopadli? Ďakujem

mellisa065
1. apr 2020

@lalejla aj mandle pri prehĺtaní a ešte k tomu cítim stále nejak sucho podráždene v ústach 🙈🙈🙈

8611
11. mar 2022

@nikpa Ahoj ,prosim ta ako si vyliecila helikobaktera?nemala si aj bolesti chrbta?DAKUJEM

nikpa
11. mar 2022

@8611 po dobrati Mastichy som ho mala negatívneho, brala som ju niekoľko mesiacov. Ale mám ho zase pozitívneho, chystám sa na gastro, takže myslím, že zase dostanem konské dávky ATB. Chrbát ma bolieval medzi lopatkami.

sulkana
6. mar 2024

@mellisa065 dobrý deň. Našla som tieto staré príspevky. Chcela som len vedieť, či ste vyriešili ten Váš problém. Ja mám také niečo podobné...Ako ste prosím nakoniec skončili? Ďakujem za odpoveď.