Chronická panvová bolesť - vulvodýnia, pudendálna neuralgia

7lucia
2. máj 2024

Zdravím vás. Chcela by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s diagnostikou a liečbou chronickej panvovej bolesti v prípade diagnózy vulvodýnie prípadne neuralgie pudendálneho nervu. Pomohla vám rehabilitácia panvového dna, prípadne lieky na liečbu neuropatickej bolesti? Viete mi odporučiť niekoho kto sa na SR uvedenou problematikou zaoberá? Dopátrala som sa, že v ČR sa pudendálnou neuralgiou zaoberá MUDr. Mašata. Absolvoval niekto z vás vyšetrenie u pána doktora Mašatu? Vopred ďakujem.

katarinkacat
26. máj 2024

@7lucia mám pudendalnu neuralgiu kôli lekárke Jane M. Z Myjavy pri pôrode mi to urobila môj život je jedno peklo prajem si iba smrť nezaberá na to NIČ

vanilka_n
Včera o 21:30

@katarinkacat choďte s tym do zahraničia, tu na to žiadny špecialisti nie su.

7lucia
autor
Včera o 21:50

@katarinkacat dobrý večer, zistila som, že pudendálnou neuralgiou sa na Slovensku zaoberá MUDr. Matej Vidoman z nemocnice v Trenčíne. Skúste sa tam objednať na vyšetrenie. Odporúča sa fyzioterapia panvového dna, lieky na neuropatickú bolesť, prípadne botox do svalov panvového dna. Je aj skupina na Facebooku, kde ženy zdieľajú svoje skúsenosti. V ČR sa vykonávajú aj operácie nervu. Niečo musí pomôcť, musíme veriť.

timea301196
Včera o 21:55

Môžem sa opýtať aké sú príznaky