icon

Chronická žihľavka - máte s ňou skúsenosti?

matams
9. júl 2021

Ahojte ma niekto skúsenosť so žihlavkou? Už 4 mesiace ma trápi žihlavka, stále dookola celé telo tvár, všetky vyšetrenia ktoré som absolvovala sú v poriadku nič nezistili. Aj injekcie som brala tie mi pomohli na určitý čas lieky od alergie beriem aj teraz a stále to neprestáva. Prosím o radu kde sa na akého lekára ešte obrátiť alebo čo Vám pomohlo

jaruna123
9. júl 2021

📌

viktorka124
9. júl 2021

Ahoj. Kožná by ti mala určiť aký typ žihľavky presne máš, a čoho sa máš vyvarovať. Ja mám dermografickú chronickú žihľavku. Beriem každý deň zodac, a omarit keď sa vyhádžem. Musela som zmeniť stravu a obmedziť príjem histaminu aby som nemala také príšerné tie ekzémy. Ešte stále hľadám čo vlastne môžem jesť a tak. A samozrejme moc sa nepotiť, neumývať sa bežným mydlom, nenosiť tesné oblečenie....

matams
autor
10. júl 2021

@viktorka124 ahoj môžeš mi aspoň poradiť ake potraviny vylucit a ako si stravu upraviť? Čo môžem a čo nie

viktorka124
10. júl 2021

Na Googli keď si hodíš švajčiarska tabuľka potravín, malo by ti ju tam v pdfku vyhodiť. A každá potravina tam má svoje číselko, ja jem len zo skupiny s číslom 0. Hlavne jedz všetko čerstvé a potraviny dlho neskladuj, lebo sa v nich hromadí histamin. Ani konzervované jedlo nie je dobré lebo takisto má kopec histamínu. Hlavne sóju som musela vylúčiť a strukoviny. Ale tá tabuľka je výborná prehľadná. Keby si čokoľvek potrebovala poradiť, pokojne napíš správu. 🙂

matams
autor
12. júl 2021

@viktorka124 ďakujem za radu idem hneď pozrieť na to a skúšať či pomôže niečo konečne

viktorka124
12. júl 2021

Nie je za čo 🙂 potom daj vedieť, či sa to zlepšuje. Držím palce!

patricius06
16. jan 2025

Ahojte dievčatá. Ako ste na tom teraz s odstupom casu? Navstevujem alergo už šialenych 18 rokov, a takto dlho beriem antihistaminika. Najskor omarit, ale teraz uz asi 12 rokov každý boží deň zodac. Resp. snažím sa svoje dávky nejak oddialiť, takže niekedy beriem každý druhý deň, niekedy 2,5 dňa sa mi podarí, ale viac nie, hneď ma začne svrbieť a páliť koža, všade - ruky, nohy, chrbát, brucho, tvar, vo vlasoch, proste všade. A nos sa začne správať ako keby som bola chorá (kycham, a mám sople). Tiež mám dermografiu. No už by som sa rada zbavila zodacu. Bola som aj na odbery na vlastné náklady v Medirexe (mala som pocit, ze alergologička ma nelieči) - histaminovu intoleranciu nemám, aj na inhalačnom IgE som bola, tam vyšli iba trávy. U alergo vyšli roztoče, lepidlá a gumy. Jedlo žiadne. Idem sa už zblázniť z toho. Chodila som aj na injekcie, mala som liečbu aj na doma - Staloral (roztok 100% roztočov, dlhodobo), a nič, žiadne zlepšenie, nič. Prosím, dajte mi typy, co este skúsiť, alebo na koho sa obrátiť. Dik

viktorka124
16. jan 2025

@patricius06 Ahooj, no ja som pol roka bez liekov, zatiaľ bez prejavov. Občas mám soplík a kýcham ale zodacu som sa zbavila. Uvidíme kedy sa to vráti.. Skúšala si vodičku beloderm? Mne dosť rýchlo zaberala na tie veľké výsypy ale zbavila som sa tej žihľavky vďaka strave viac menej no .. tiež mi lekári moc nepomohli.