Chronické bolesti v nohe a neefektívna liečba
smerom od zadku po stehne
neskutocne krce,
mam to roky
lekarka neriesi
ze lumbalgia
mala som rehab a nepomohlo
co dalej?
aj som schudla a nepomohlo nic
som bezradna
tam sú rôzne príčiny.U fyzioterapeuta si bola? Na MRI chrbtice si bola?
Lumbalgia, čiže bolesť v krížoch, je ochorenie týkajúce sa oblasti driekových stavcov. Môže byť spôsobené rôznymi faktormi, ako je nadmerné používanie dolnej časti chrbta, náhle zdvíhanie ťažkého bremena, alebo nadmerné ohýbanie. Bolesť môže byť intenzívna a môže sa šíriť do dolných končatín, spôsobuje problémy s pohybom a môže byť spojená aj s tŕpnutím.
Lumbalgia sa môže rozvíjať z rôznych dôvodov, vrátane:
Mechanické problémy: Napríklad natiahnuté svaly alebo kĺbové problémy.
Pohybová neaktivita: Dlhodobé sedenie alebo nedostatok pohybu.
Nadmerná záťaž: Športové zranenia alebo zdvíhanie ťažkých predmetov.
Zranenia: Napríklad herniovaný disk alebo protrúzia.
Stres a duševné faktory: Stres môže zhoršiť bolesť v krížoch.
Degeneratívne zmeny: Opotrebovanie kĺbov pri bedrovej artróze.
Príznaky lumbalgie zahŕňajú:
Bolesť v driekovej a krížovej oblasti .
Bolesť, ktorá sa šíri do dolných končatín .
Bolesť pri dlhodobom sedení alebo státí .
Bolesť pri dlhodobej chôdzi .
Tŕpnutie dolných končatín .
Liečba: Liečba lumbalgie závisí od príčiny a závažnosti bolesti. Môže zahŕňať:
Lieky na bolesť: Analgetiká a protizápalové lieky.
Fyzioterapia: Cviky na posilnenie chrbtových svalov.
Rázová vlna: Alternatívna liečba bolesti chrbta.
Operácia: V niektorých prípadoch je operácia nevyhnutná.
tam sú rôzne príčiny.U fyzioterapeuta si bola? Na MRI chrbtice si bola?
Lumbalgia, čiže bolesť v krížoch, je ochorenie týkajúce sa oblasti driekových stavcov. Môže byť spôsobené rôznymi faktormi, ako je nadmerné používanie dolnej časti chrbta, náhle zdvíhanie ťažkého bremena, alebo nadmerné ohýbanie. Bolesť môže byť intenzívna a môže sa šíriť do dolných končatín, spôsobuje problémy s pohybom a môže byť spojená aj s tŕpnutím.
Lumbalgia sa môže rozvíjať z rôznych dôvodov, vrátane:
Mechanické problémy: Napríklad natiahnuté svaly alebo kĺbové problémy.
Pohybová neaktivita: Dlhodobé sedenie alebo nedostatok pohybu.
Nadmerná záťaž: Športové zranenia alebo zdvíhanie ťažkých predmetov.
Zranenia: Napríklad herniovaný disk alebo protrúzia.
Stres a duševné faktory: Stres môže zhoršiť bolesť v krížoch.
Degeneratívne zmeny: Opotrebovanie kĺbov pri bedrovej artróze.
Príznaky lumbalgie zahŕňajú:
Bolesť v driekovej a krížovej oblasti .
Bolesť, ktorá sa šíri do dolných končatín .
Bolesť pri dlhodobom sedení alebo státí .
Bolesť pri dlhodobej chôdzi .
Tŕpnutie dolných končatín .
Liečba: Liečba lumbalgie závisí od príčiny a závažnosti bolesti. Môže zahŕňať:
Lieky na bolesť: Analgetiká a protizápalové lieky.
Fyzioterapia: Cviky na posilnenie chrbtových svalov.
Rázová vlna: Alternatívna liečba bolesti chrbta.
Operácia: V niektorých prípadoch je operácia nevyhnutná.
@rozculena ja mam praveze az moc pohybu, takze ta neaktivita ma pobavila.
je tam kopu ďalší dôvodov.Kľudne si si to mohla spôsobiť tým nadmerným pohybom,ale šak sa bav........len nejako si neodpovedala na moje otázky
Koľko minút denne cvičíš? Máš zostavu na celý chrbát alebo len ten driek? Konzultujteš správnosť pohybov a dýchania aspoň občas s fyzioterapeutom? Lebo rehabky nepomôžu, musíš pravidelne cvičiť.
Daj si viac x spraviť dobrú masáž nôh ja som mala veľmi stiahnuté lytkove a stehenné svaly a boleli má krize.Bola si u neurológa?máš vhodnú obuv?tak znova k lekárovi mri s kolečko neurológ, ortopéd.lieky si mala na uvoľnenie svalstva, zápal?
Cvicenie pod dohladom a odborna masaz, inak nic, ak nemas zapal
Cvicenie pod dohladom a odborna masaz, inak nic, ak nemas zapal
@mk1111111111 takéto bolesti mám aj ja a ja mám poškodené planičky
@mk1111111111 takéto bolesti mám aj ja a ja mám poškodené planičky
@rozculena ja utlacany sedaci nerv - piriformis syndrom, platnicky ok
@rozculena ja utlacany sedaci nerv - piriformis syndrom, platnicky ok
@mk1111111111 fyzio nepomohol?
občas mi to pouvoľńuje
Pomohol, ale len na cas, stale sa to vracia
MRko čo povedalo? mozu to byť platničky v prdeli
Pomohol, ale len na cas, stale sa to vracia
@mk1111111111 ale toto sa vyliečiť nedá,keď som to mala prvý krát,tak obvodná mi povedala,že ak to mám raz,tak sa toho už nezbavím,potešila ma.Odvtedy ubehlo 20 rokov a nejako stále fungujem.
Ja mám strašne tvrdý zadok,povedal fyzio,preto ma to tam ťahá,aj od platničiek ma niekedy ťahá,čo ti poviem,už som si zvykla,teraz som mala veľké bolesti pod lopatkou,čo sa mi ťahali až do hlavy.......furt dačo,furt dačo 😂
Akože keď ortopéd videl moje emerko,tak len vyhlásil,že v strašnom stave mám chrbticu.Čo narobím,chodím k fyzio roky,najprv každú sobotu,teraz posledný rok už len každú druhú,lebo to stojí aj dosť peňazí,ale vždy odtiaľ idem s lepšou náladou,aj keď ma tam zmasakruje 😂
Samozrejme si musím dávať pozor na nejaké pohyby,ja ani ťažký nákup nesmiem v rukách nosiť ...
je tam kopu ďalší dôvodov.Kľudne si si to mohla spôsobiť tým nadmerným pohybom,ale šak sa bav........len nejako si neodpovedala na moje otázky
@rozculena lekarka vravela ze hybat sa praveze mam a myslela si ze budem brat lieky ako lentilky ked mam bolest
zevraj na CT ci MRI som este mlada. mam po 40tke
Koľko minút denne cvičíš? Máš zostavu na celý chrbát alebo len ten driek? Konzultujteš správnosť pohybov a dýchania aspoň občas s fyzioterapeutom? Lebo rehabky nepomôžu, musíš pravidelne cvičiť.
@martinka17 ja somm sa pytala na cviky ziadne mi nepovedali ale zajdem tam znova.
Vymeň doktorku, kľudne môžeš mať platničku total zničenú, viem o čom hovorím a v oveľa nižšom veku ako v 40tke
Vymeň doktorku, kľudne môžeš mať platničku total zničenú, viem o čom hovorím a v oveľa nižšom veku ako v 40tke
@zuzubb007 no musim sa asi popozerat po inej. ze ked mam bolesti mam brat lieky.
nemám slov,že na CT ci MRI si este mlada. Som nevedela,že vek je diagnóza a podla veku sa robia vyšetrenia😨
Mńa ORL poslal na mri hlavy nie kvôli veku,ale kvôli tomu,aby vylúčil nádor.........
vymeň lekárku
Moja mama mala s takymi bolestami nezhubny nador na mieche. Rok ju posielali na rehabilitacie, cvicila, nakoniec si vydupala MRI a tak to nasli.
Aký typ bolesti je to? Ja som takto od minulého mája, bola to ťahava bolesť ktorá prechádzala až do pichania a rezania, najskôr pri dlhšej chôdzi, neskôr aj len keď som stála az napokon príšerné nonstop bolesti bez možnosti nájsť si ulavovu polohu, nakoniec ma poslali na MR kde mi zistili vysunutu platnicku tlaciacu na miechu
bez MR sa nepohnes, kludne ak mas nieco s platnickou, zlym pohybom si mozes skodit, mozno mas len svaly stuhnute a tie ti robia utlak nervu, z toho ta bolest nohy. zmen lekarku a potom cvicenie s fyzio podla nalezu z MR. celkovo pohyb akykolvek co robis, zdvihanie, sklananie, napr k pracke, k umyvacke, vstavanie z postele atd to vsetko treba prisposobit, vola sa to zdrava skola chrbta. mojej sestre vytiekla platnicka ako 18rocnej, neobstoji vobec argument ze nemas na to vek. lieky nejedz ak nemusis, nemusia ti uz neskor zaberat a vobec neriesia pricinu
bez MR sa nepohnes, kludne ak mas nieco s platnickou, zlym pohybom si mozes skodit, mozno mas len svaly stuhnute a tie ti robia utlak nervu, z toho ta bolest nohy. zmen lekarku a potom cvicenie s fyzio podla nalezu z MR. celkovo pohyb akykolvek co robis, zdvihanie, sklananie, napr k pracke, k umyvacke, vstavanie z postele atd to vsetko treba prisposobit, vola sa to zdrava skola chrbta. mojej sestre vytiekla platnicka ako 18rocnej, neobstoji vobec argument ze nemas na to vek. lieky nejedz ak nemusis, nemusia ti uz neskor zaberat a vobec neriesia pricinu
@katusskaa no ja som premyslala ze ci to nemoze byt ischias
ischias je ludovy nazov pre utlak nervu - ten moze sposobit vyklenutie platnicky alebo aj velmi stuhnute svaly, hlavne piriformis
ischias je ludovy nazov pre utlak nervu - ten moze sposobit vyklenutie platnicky alebo aj velmi stuhnute svaly, hlavne piriformis
TJa mam piriformis, ale musi to urcit lekar. Ako pise
@katusskaa , lebo podla toho, ktore to je, podla toho sa lieci. Ak to mas z chrbtice, tak inak, ako ked je utlak sedecieho nervu
@mk1111111111 ale toto sa vyliečiť nedá,keď som to mala prvý krát,tak obvodná mi povedala,že ak to mám raz,tak sa toho už nezbavím,potešila ma.Odvtedy ubehlo 20 rokov a nejako stále fungujem.
Ja mám strašne tvrdý zadok,povedal fyzio,preto ma to tam ťahá,aj od platničiek ma niekedy ťahá,čo ti poviem,už som si zvykla,teraz som mala veľké bolesti pod lopatkou,čo sa mi ťahali až do hlavy.......furt dačo,furt dačo 😂
Akože keď ortopéd videl moje emerko,tak len vyhlásil,že v strašnom stave mám chrbticu.Čo narobím,chodím k fyzio roky,najprv každú sobotu,teraz posledný rok už len každú druhú,lebo to stojí aj dosť peňazí,ale vždy odtiaľ idem s lepšou náladou,aj keď ma tam zmasakruje 😂
Samozrejme si musím dávať pozor na nejaké pohyby,ja ani ťažký nákup nesmiem v rukách nosiť ...
@rozculena ja som tiez z toho na nervy. Chodim dlhe trate a teda otravuje ma to hodne.😬 po 30km mam clenok upne dreveny 😵💫
@rozculena ja som tiez z toho na nervy. Chodim dlhe trate a teda otravuje ma to hodne.😬 po 30km mam clenok upne dreveny 😵💫
@mk1111111111 no neviem,či je vhodné chodiť s tým 30 km
no po 40tke urcite nie si na MR a CT mlada.. vymen lekarku, vsak ako ta chce bez tohto diagnostikovat? vidi to ona vlastnymi ocami? moje nervy..
vyskusaj si sama, najst fyzio a rozne cviky a "masaze", ale naozaj chod k lekarke ktora ta posle na to MR
inak ja som nasla kedysi na nete cviky na "movementworld.com", a riesi sa tam stuhnutost, bolest "nervov" atd.. ked proste nestaci posilovat a pod (ako su to take srandovne cviky, ale funguju).. hladala som po tom co mi fyziolekarka medzi recou ukazala dva cviky (ktore som zaroven aj zabudla hned) s tym, ze to je na "nervy" a mna to proste zaujalo.. ze treba aj tieto veci natahovat a cvicit, inak je clovek stuhnuty a bolavy aj ked inak "cvici" klasicke rehabky.. .
Mimochodom, mne statne rehabky, resp tie ich cvicenia, viac uskodili ako pomohli... najma posledne, hromadne.. kde im je u prdele, co cloveka boli, co ma /nema robit ale odverklikuju si tych par cvikov dookola (a tie my, co mame problemy s chrbtami veru pozname velmi dobre a kedze sme tam opakovane, tak tie cviky nie velmi pomahaju). O technike pomlcim, velmi malo vobec sleduju co tam ludia robia (cest vinimkam). Treba si pomoct po svojej osi... ale riadny fyzio ma problem, dat ti cvicit, ak nevie co.. ak nevie co,najde len nieco take, aby vedel, ze si neublizis..
@mk1111111111 no neviem,či je vhodné chodiť s tým 30 km
@rozculena mne chodza nerobi problem, ja s tym mienim bojovat, nepoddavam sa tomu, ale teda, ja to nemam z chrbtice a to je rozdiel
Najlepšie naťahovať svaly celé svaly v zadu na nohách a chrbát na začiatok bola najlepšia fit lopta. Ľahnúť a prevesit sa snažiť sa uvoľniť .ono to bude bolieť treba vlastným tempom. A hlavne dýchať..

cvičenie SM systém po vlastnej osi