Chronické tráviace problémy
Ahojte,chcela by som sa spýtať či je tu niekto taký kto má podobný problém, už dlho mám problémy s trávením, ale cca mesiac dozadu sa to zhoršilo, mala som hnačky, ale pravdepodobne to bol asi vírus, na koľko môj muž mal tiež, ale odvtedy to ide dole vodou so mnou.Bolest brucha, kŕče, hnačky, hučanie po crevach, nechuť do jedla, schudla som.Do toho som začala užívať chlorelu a tak som si myslela,že sa to zhoršilo tým, ale už ju neberiem zatiaľ. Krv mám relatívne ok, trošku zvýšené Alt a Gmt som mala až výteru mi vyšli kvasinky. Moja dr mi dala Antimykotika, ktoré som bála či brať či nie, ale nakoniec som brala 6 dní. Pred uzivanim tých antimykotik mi bolo už trošku lepšie, stolica sa upravila, ale tento týždeň sa to zase zhoršilo.Zase hnačka, bolesť brucha, hučanie po črevách.Moj gastro mi povedal, že na kvasinky sa nedávajú antimykotika, že len probiotiká a že aj toto mi to zas mohlo zhoršiť, že tie antimykotika vraj aj pečeň poškodzujú a ja som váhala či ich brať či nie ☹️A mám pocit, že stále chudnem.Moj gastro mi povedal, že mám vraj narušenú sliznicu, či bariéru a že to aj asi 2 mesiace budeme dávať dokopy.Uzivam probiotiká čo mi odporučil, dal mi v utorok Normix na koľko ja som mala vraj SiBo a možno asi ho aj teraz mám, test mi nerobil len proste mi dal tie ATB, a takisto mi dal kreon na trávenie. Mám aj laktozovu intoleranciu.Už som z toho cela nestastna, človek sa vôbec necíti dobre, v takej pohode, práveže v strese ale to viem,že mám dlhodobý stres a viem,že aj toto to zhoršuje, ale nemali ste náhodou, resp.nemate podobný problém? Najviac ma trapi chudnutie..už nechcem chudnúť a bojím sa,žeby za tým nebolo dačo viac ☹️ ďakujem za každú radu 🙏
nechcem vvufnut a bojím sa žeby za tým nebolo dačo viac ☹️ nechce
ja mám ibs a mám ho roky pod kontrolou ako tak - ale teraz presne som v období, keď mi strašne zle urobilo nejaké jedlo, vírus či čo to bolo, 3 týždne s tým už bojujem, a teraz mi je zle aj z jedla, s ktorým som bola predtým v pohode ...
ale viem že je to dočasné, lebo fakt mám dobre nastavenú stravu - takže už len probiotiká a čakať kým sa obnoví mikroflóra ...
@majkinka87 fuj daj to preč
@lucioska absolútne zmeniť stravu.. úplne vylúčiť sladké, spracované potraviny, sladené nápoje, atď. .. čo najviac vecí kupovať v bio kvalite, určite žiadne salámy, párky, tresky v majonéze, atď. .. ja som musela absolútne zmeniť stravu a je to beh na dlhé trate.. prvé výsledky cca po 3 mesiacoch začalo byť kúsok vidieť. Ak si to chces udržať v poriadku k pôvodnej strave kde sú vyššie napísané jedlá/pitia sa už nevracaj. Držím palce 🍀
@majkinka87 hlien.. pokazené trávenie, zápal, zápcha, čokoľvek..
@majkinka87 hlien
@thirstymonk a ako ti nakoniec zistili to ibs?
@lucioska IBS sa zistí vlastne tým, že sa vylučia všetky možné iné chroby, ktoré by mohli spôsobovať tieto stavy. Takže rakoviny, crohn, infekcie, napr. helikobakter a pod...
Za seba poviem, ja mám IBS s hnačkou, nepoznám, čo to je zápcha, nikdy som ju nemal. Za deň chodím 1-5 krát na trón. A strava na to nemá fakt že absolútne žiaden vplyv. Hlava áno.
To znamená, že som mal také dni, kedy som žral len uhlie, chleba a pil vodu, ale prsaklo to zo mňa na všetky strany. A zas som mal také dni, že som pomiešal kapustnicu s jahodami so šľahačkou, zapil pivom a za tým ešte nanuk, z čoho by sa zesral aj zdravý človek, ale mne nič nebolo...
Takže daj si porobiť testy na alergie, celiakiu - aj to sa môže prejavovať takto... A ak máš IBS, môžeš vylučovať zo stravy čo chceš, aj tak ti to nebude nič osožiť.
Ahoj ,ja som tiež malá také problémy,nikto mi nevedel zistiť,čo mi je,sama som sa pýtala k alergologičke a tá mi zistila z krvi histamínovú a laktózovú intoleranciu,tak už aspoň viem ,ako si pomôcť.takže doporučujem akergológa
Dobry den skusili ste Cestu od Brandon Bays?
@lucioska dobrý deň, mam podobný problém, ktorý začal cca 3 mesiace dozadu. Tiež obyčajná hnačka ktorú mali viacerí členovia rodiny. Po cca 2 týždňoch zas. A takto sa nám to opakuje už pár mesiacov. Krúti mi čreva, výsledky sú v norme. Na chvíľu som v poriadku a po čase zase. Prišli vám na niečo?
@lucioska dobrý deň, mam podobný problém, ktorý začal cca 3 mesiace dozadu. Tiež obyčajná hnačka ktorú mali viacerí členovia rodiny. Po cca 2 týždňoch zas. A takto sa nám to opakuje už pár mesiacov. Krúti mi čreva, výsledky sú v norme. Na chvíľu som v poriadku a po čase zase. Prišli vám na niečo?
@for_smile nie, tiež som výsledky mala ok, bola som aj na alergo,lebo som mala podozrenie na histaminova intoleranciu, ale vďaka Bohu sa nepotvrdila, trošku mi jeden ukazovatel čo sa týka lepku vyšiel zvýšený, ale ostatné ok, môj gastro mi povedal že to nie je podstatný údaj, ale kupujem si bezlepkové veci, ale nie je to 100percentne, zjem niečo keď nemám na výber aj normálne..ale pokiaľ som doma a viem si to ustrážiť tak zjem bezlepkovy chlieb napr...alebo aj sladké si kupujem bezlepkové...ja mám laktozovu intoleranciu takže mliečne už veľmi výnimočne zjem, syr tvrdý trošku, ale prešla som na vegánske produkty, maslo, keď nejaký jogurt....ale takisto ak nemám na výber tak si zoberiem tabletky na laktózu....a ja mám takisto podľa gastro SIBO, takže mala som vylúčiť veci, ktoré sú nevhodné pri SiBo, ale tiež to nedrzim na 100percent, čiže ako kedy je to u mňa, záleží fakt čo človek zje...ale ja som začala užívať už asi druhý mesiac čo pijem zelený jačmeň ráno od firmy GW ale neberiem ešte plnú dávku, som v Tom opatrná mne sa vtedy zdalo,že mi to pomohlo..ja som užívala lieky na pálenie záhy, ale nechcela som ich brať lebo to tiež nerobí dobre na tráviaci trakt a odvtedy vďaka Bohu som ich nebrala...nevravím,že som niekedy nepocítila pálenie, ale je to lepšie. A takisto môj gastro mi odporučil Bulharské probiotiká. na koľko ja som skôr za prírodnú cestu a nechcem do seba trepať kadejaké lieky tak on mi toto odporúčal, sú o Tom aj štúdie, dokonca aj film vraj že sú dobre....tak toto užívam....Nemyslim si,že som už úplne ok, ale to čo bolo je oveľa lepšie....Už aj chcem pomaly prechádzať na normálne pečivo...Resp. kombinovať..dnes som skúsila bezlepkové s raznou kockou..Minule bezlepkové s kvaskovym chlebom...ale tiež sa toho bojím, lebo nechcem sa vrátiť tam kde som bola vtedy...Ak by ste chceli vedieť ešte viac tak mi kľudne napíšte správu 😊
@for_smile nie, tiež som výsledky mala ok, bola som aj na alergo,lebo som mala podozrenie na histaminova intoleranciu, ale vďaka Bohu sa nepotvrdila, trošku mi jeden ukazovatel čo sa týka lepku vyšiel zvýšený, ale ostatné ok, môj gastro mi povedal že to nie je podstatný údaj, ale kupujem si bezlepkové veci, ale nie je to 100percentne, zjem niečo keď nemám na výber aj normálne..ale pokiaľ som doma a viem si to ustrážiť tak zjem bezlepkovy chlieb napr...alebo aj sladké si kupujem bezlepkové...ja mám laktozovu intoleranciu takže mliečne už veľmi výnimočne zjem, syr tvrdý trošku, ale prešla som na vegánske produkty, maslo, keď nejaký jogurt....ale takisto ak nemám na výber tak si zoberiem tabletky na laktózu....a ja mám takisto podľa gastro SIBO, takže mala som vylúčiť veci, ktoré sú nevhodné pri SiBo, ale tiež to nedrzim na 100percent, čiže ako kedy je to u mňa, záleží fakt čo človek zje...ale ja som začala užívať už asi druhý mesiac čo pijem zelený jačmeň ráno od firmy GW ale neberiem ešte plnú dávku, som v Tom opatrná mne sa vtedy zdalo,že mi to pomohlo..ja som užívala lieky na pálenie záhy, ale nechcela som ich brať lebo to tiež nerobí dobre na tráviaci trakt a odvtedy vďaka Bohu som ich nebrala...nevravím,že som niekedy nepocítila pálenie, ale je to lepšie. A takisto môj gastro mi odporučil Bulharské probiotiká. na koľko ja som skôr za prírodnú cestu a nechcem do seba trepať kadejaké lieky tak on mi toto odporúčal, sú o Tom aj štúdie, dokonca aj film vraj že sú dobre....tak toto užívam....Nemyslim si,že som už úplne ok, ale to čo bolo je oveľa lepšie....Už aj chcem pomaly prechádzať na normálne pečivo...Resp. kombinovať..dnes som skúsila bezlepkové s raznou kockou..Minule bezlepkové s kvaskovym chlebom...ale tiež sa toho bojím, lebo nechcem sa vrátiť tam kde som bola vtedy...Ak by ste chceli vedieť ešte viac tak mi kľudne napíšte správu 😊
@lucioska kolonoskopia, gastroskopia nic?
@lucioska kolonoskopia, gastroskopia nic?
@bielykral kolonoskopiu som mala robenu pred niekoľkými rokmi, vtedy bola ok..
Teraz mi to ani nenavrhol..bral mi vzorku stolice na kalprotektin a ten bol ok. A gastroskopiu som mala myslím,že minulý rok robenu a tiež bolo ok, akurat som pochopila, tak, že na sliznici asi vidno,že užívala som lieky na pálenie záhy, ale inak ok.

@lucioska Čau, možno máš IBS, tak ako ja. Začalo to v 17. Až keď moja hipochondrická hlava prijala fakt, že je to IBS, tak sa to zlepšilo. Samozrejme, absolvoval som das sto výterov z riti, sto odberov krvi, moču a všetkého, všetky výsledky učebnicové. Bol som aj na hadičku, rektoskopiu, tiež som sa bál rakoviny... Napokon je to proste IBS, možno je to aj tvoj prípad. Poštuduj, googli.