Chvenie celého tela
Ahojte, samozrejme pojdem aj k lekarovi,ale cakam dlho na termin a google nix extra o mojom probleme nenajde.
V skratke od zaciatku,po porode 4 dcery som sa citila hrozne zle(fyzicky) zavrate,vecerne busenie srdca atd-uzkosti.. po 2 x v zivote nasadene Ad,vsetky priznaky vymizli a ja som sa konecne zacala citit ovela lepsie,az na par ciernych dni..teraz ku mojmu problem,lieky beriem dalej ,ale asi 3 posledne mesiace mavam vnutorne chvenie celeho tela,ked sedim dokonca sa mi pohupava hrudnik a hlava zo strany na stranu a v celom tele si stale citim pulz,nikdy som ho tak nevnimala,je to hrozne,to mikanie tela je zarovno pulzom,co uder,to hrudnik a hlava jemny tik zo strany na stanu.. ked rano vstanem chvenie nemam,ako nahle zacnem upratovat, varit,prichadza to chvenie,akoby ma tie bezne zenske domace prace stresovali,akoby som chcela danu cinnost mat rychlo za sebou,aj ked kupam deti napriklad,chveje sa mi cele telo az ledva stojim,ked dokupam alebo dokoncim kazdu pracu,trocha oddychnem chvenie prejde,psychicky ja tu cinnost ale beriem v strese,robim ju bezne a kludne automaticky,len to telo mi tak akoby reaguje ☹vzdy poobede a navecer,ked mam vsetky prace porobene,moje chvenie tiez odchadza… pulz ale v celom tele a to mykanie tela ostava to mam stale cele dni.
S pulzom som bola aj u dr,ale kedze 90 je v norme nedostala som nic, tlak mam 100/70 cely zivot.
Na Mr mi boli zistene nespecificke lezie v mozgu,odbery z miechy negativne,SM nepotvrdena ani nevyvratena.
Prosim o vyjadrenie na moj stav,som fakt zufala,neda sa takto fungovat,velmi ma to nici .je ten tras psychickeho razu,mam neurologicky problem,pulz -problem so srdcom? Alebo vsetko naraz☹(moj zivot je totalny stereotyp a kazda necakana neplanova zmena,ze zrazu musim napr niekam ist,ma totalne rozklepe,az si musim dat tabletku..moje lieky mi na niektore priznaky pomohli ale ine prisli a ostavaju ☹
Poradte.
Dakujem
Ahojte zdravím vás. Čítala som si vaše niektoré príspevky a môžem napísať len toľko chvenie celého tela, búšenie vysoký tep , atď to je všetko nervozita stres. Prešla som si tým všetkým pár krát som bola aj kvôli tomu vzatá do nemocnice . Tiež som nevedela čo to je . Poberala som všelijaké vyšetrenia a nakoniec mi mama povedala aby som išla k psychiatrovi lebo to je psychika a veru aj mala pravdu . Bola som chodím na kontrolu a odkedy beriem lieky je to v poriadku . Takže odporúčam ak máte takéto problémy vyskúšajte aj psychiatra mne teda dosť pomohol . Aj keď neviem ako dlho budem tie lieky brat ale cítim sa dobre odkedy ich beriem. Beriem ich už rok . Držím palce .a veľa zdravia .
@fidolena len v dnešnej dobe je pomerme náročné nájsť lekára, ktorý by sa o pacienta zaujímal a netestoval na ňom iba kvantum liekov, že čo z toho zaberie...
ja už mám skúsenosti z neurológie, našťastie, že som skončila v nemocnici v inom meste, tiež by som už brala lieky, ktoré sú pre mňa absolútne vylúčené.
@zuzka10175 aj ja by som sa rada informovala
ak chceš, pošlem Ti do mailu jednu brožúrku, mám od jednej žienky tu z MK, ohľadom magnézia - jeho vstrebávanie v tele atď, ona to mala od svojho neurológa práve pri takýchto problémoch, jej pomohlo, ja som veľmi pozitívne prekvapená z magnéziového oleja, ktorý aplikujem na telo každý deň, dovtedy som brala len orálne rôzne druhy magnézia...
Ahojte ja som mala niečo podobne zažívala som hrozne stavy úzkosti a depresie neskôr potvrdená tetania a prejavovalo sa mi to všetko tak že som mávala búšenie srdca tlak na hrudi sťažené dýchanie niekedy pocit že sa nemôžem nadychnut trpnutie končatín slabosť únava zla nálada pozdrazdenost hrozný vnútorný nepokoj a strach pocit na odpadnutie nizky tlak a hrozne vysoký tep a trás celého tela pri aktivite atd .. začala som užívať magnezium a antidepresiva a stav sa zlepšil až na ten vysoký tep na ktorý som musela začať brat tabletky od kardiológa.
Ahojte, zapojím sa aj ja. Mam stavy trasúceho tela vždy ak k nám má prísť návšteva. Nie som schopná odniesť kávu, nie som schopná vziať pohár do ruky, pretože sa celá rozklepem. Akoby som mala trému či čo. Na ľudí sa teším ale zároveň bojujem aj s tým, že čo sa to so mnou robí. Narodeniny ak sa oslavujú, je to pre mňa strašné. Neviem to ovládať. Potom to prejde a som v pohode. Resp. sa hanbím. V poslednom čase sa mi pridal vnútorný nepokoj. Snažím sa spať dlhšie, začala som včera brať magnézium a z ničoho nič som sa rozplakala. Mám pocit že sa neviem nadýchnuť. Neviem či mám začať cvičiť alebo čo. Manžel mi asi nerozumie. Podľa mňa si myslí, že za niečo môže on.
@katuch ako keby som to.písala ja. Ja ked mam íst niečo vybaviť napr.po úradoch tak sa cela rozklepem. A tie návštevy to je hrozné. Niekedy sa neviem s nimi ani rozpravat lebo sa mi začnú chvieť pery. Bola si s tym u lekára? Ja sa chystám psychologovi alebo psychiatrovi ale stale si myslím že to prejde. Aj dnes nad ránom mi bolo strašne divne nevedela som dychať a začali sa mi triasť nohy. Trvalo to asi 20min. Bolo to hrozné. Toto sa mi stali už viac krát. Napíš ako ti je a čo ti pomáha
@katuch Ak sa vám tie ruky trasú stále, tak by mohol byť problém naozaj aj s tou štítnou ž. - Môj manžel to mal a zistili mu náhlu zmenu z hypofunkcie na hyperfunkciu. Nemávate aj palpitácie srdca ? Alebo mierne zvýšený cukor? To všetko môže spôsobiť ŠŽ.
@zuzka10175 môžem vediet prosim viac o tom ?
Ahoj, preslo ti to?
@janetta03 dobrý deň, prepáčte,že ruším,ale našla som že ste mali rovnaký problém ako ja? Máte stále tie príznaky alebo vám niečo pomohlo na to?
Podľa mňa tetania...mam to rovnako
Dobrý deň,dostala som sa k tejto diskusii,zvadzam boj sama so sebou celé roky raz je tak potom onak,večný nepokoj nervozita pridružil sa vysoký tlak.zila som aktívny život potom prišli nevyriesitelne problémy a začalo sa to kopiť,na to vážnejšie zdrav.problemy a tam sa to všetko spustilo skolabovala som psychicky nevedela som ani sústo prehltnúť odpadávala som,triasky nemožnosť dýchať trasenie samé viete o čom hovorím ,psychiatri nepomohli,potom mi jedna lekárka poradila biofudback terapie tam som sa učila znova dýchať,z týchto hrozných stavov som von dufam že sa nevrátia no opakovane mávam zle obdobia,teraz má aj maličkosti rozladia skáče mi tlak bolí hlava neviem stráviť väčšie emócie je jedno či sú negat.alebo pozitív.vsetkym vám prajem veľa zdravia a pokoj na duši

Ja by som skusila vymenit AD