icon

Chýbajúca stolička u 6-ročnej.

11. feb 2020

Prosím vás dcéra si dnes vytrhla zub ktorí sa knísal a bol deravý .a však problém je ten že jej ostal jeden koreň tam 😞 riešiť to budeme keď príde manžel domov lebo zlé znášam takéto situácie .Prosím vás myslíte ze sa podarí vytiahnuť alebo skôr potrebujem vedieť aký asi postup býva keďže má 6 rokov či jej dajú injekciu alebo ako ...vôbec som netušila že stolička má taký koren a bojim sa či jej to vytiahnu či nás nepošlu pod narkózu

syslik81
11. feb 2020

zrejme ide o mliecny zub nie? tam by nemal vadit koren kedze ani ked same vypadavaju nevypadavaku s korenom ale tie "odhniju" same a vypadne len cast zuba a za nim ide trvaly... co si sa nespytala zubara akos a to bude riesit a ci vobec?

autor
11. feb 2020

@syslik81 stálo sa to len dnes o 17:00 cca .
Zajtra sa pôjdem opýtať len sa potrebujem troška uskladniť som momentálne tehotná a citlivá a bojím sa už teraz co a ako . Tiež ma to napadlo že potom trvali zub tlači zvyšok ak by

marcelatje
11. feb 2020

@syslik81 aj mliečne zuby majú korene a ešte aké ☝️ najmä keď ešte nemajú vypadnúť ako v tomto prípade

Na narkozu to nie je, spôsob vytrhnutia závisí od lekára. Bud jej tam koreň nechajú aby "držal miesto" mat však hnijuci koreň v ústach nie je vyhra, existuje medzerník, ktorý miesto podrzi.
Môžu jej ho trhať zažíva - aj takí zubári sú....
Môžu jej dat injekciu.
Môžeš vyhľadať ošetrenie v sedácii, alebo s rajskym plynom.

autor
11. feb 2020

@marcelatje však ja som ostala v šoku co vytiahla takže prosté jeden koreň tam ostal. Nechcem az sa bojí potom k zubárovi chodiť verím ze nájde riesenie až ju to čo najmenej boli a až nemá traumu .dosť co já sa bojím 😞

syslik81
11. feb 2020

@marcelatje ja ale nepisem ze koren nemaju..ale koren odhniva a vypadava uz len zvysok zubu .. - hovorime o beznom vypadnuti mliecneho zuba .. takze ak tam koren ostane nemusi to znamenat ze musi von ..

syslik81
11. feb 2020

ten koren tam uz ani nemusel byt ..zub uz mohol byt v procese na vypadnutie kedze sa jedna o rocne dieta .. takze nestresuj .. vybrali co zo zuba ostalo a uz sa len pocka na trvaly zub

marcelatje
11. feb 2020

Tam bol asi nejaký problém keď si to takto dokázala vybrať aj s koreňom. Ten zub mal držať ešte aspoň 4 roky, aj viac.
Chápem tvoje obavy, ale sú aj zubári ktorí vedia deti ošetriť bez traumy, ale musíš hľadať a zainvestovať.

marcelatje
11. feb 2020

@syslik81 6 ročným deťom stoličky nevypadávaju, mliečne stoličky vypadávajú vo veku 10-12 aj viac rokov

syslik81
11. feb 2020

@marcelatje ale su mliecne .. a vypadnu a nevypadnu s korenom .. ten koren tam moze byt ..zuby sa posuvaju a zatlacaju ich cim odhniju a postupne sa chystaju i ked ma len 6 na vypadnutie .. ten proces trva ... .. rozoberat vyvoj zuba je na dlhsie ale keby tam ten koren vadil zubarka isto na to upozorni objedna ju na operaciu ale kedze nic nevravela zrejme ho spravne vytrhla a zbytocne tu zakladatelkla stresuje

autor
11. feb 2020

@marcelatje bol problém že deravý on uz mal aj iný tieň a hýbal sa dlhšie a dnes ani neviem prečo doňho pošparala a fakt za 2 min vonku .. vedľa toho čo dnes vytrhala už má dospelú stoličku a povedané ona bude mať len teraz v marci 6 rokov viem že stoličky majú byť v ústach čo najdlhšie preto pri staršej som riešila deravý zub zablombovanim. Ale mladšia odmietla otvoriť predtým ústa zubárovi teraz máme nového Ešte sme u neho neboli , toto ma dosť prekvapilo ale aj znepokojilo keďže si neviem predstaviť ako jej ten koreň vyberie, nejako pripraviť na to že musí ústa otvoriť a musí tam ísť s ňou manžel Ja by som sa asi zosypala ak by tam plakala😞😭