Chýbajúce polmesiačky na nechtoch
Ahojte. Co si tak vsimam, kazdy ma na nechtoch polomesiaciky a potom som tu ja, kto ich nikdy nemal. Pocula som ze ked ich clovek nema tak mu nieco chyba. No ja ich nemam cely zivot. Mala by som ich mat? Ako dosiahnem aby som ich mala?
ja to tak tiez mam. Ale my ich v podstate mame, len su pod tou kozou. Minule som o tom citala. KEd to mas vrodene, tak ti nic nechyba, len to priroda takto zariadila.
Zaujimave... Musela som pozriet na svoje nechty aby som vedela ako to mam. Vzdy som myslela ze ich mam.
Na palcoch mam obrovske asi 5mm. Siahaju do 1/4 nechtu.
Na ukazovakoch miniamalne
Prostredniky - klasicke 2mm
Prsteniky a malicky - ziadne
Myslim ze mam zdrave nechty. Ruzove leskle, pruzne s bielymi koncami (prirodzena francuska manikura).
Ja ich nemám tiež vôbec a nikdy som nemala, nič to neznamená, niekto to tak má 💁🏻♀️
Ahoj, vraj je to mozny priznak hypofunkcie sritnej zlazy. Ale nemusi to tak byt. Ja to mam a nemam polmesiaciky.
Ani ja nemam a rozmyslam ci som mala 🤔 tiez mam ochorenie stitnej...
A dá sa s tým vôbec žiť?
Mam iba na palcoch. Na prostrednikoch taky polmilimetrovy naznak a na ostatnych nic.
ja mam len na palcoch na rukach a na ostatnych nikdy mi nechybali
A moja babka to zas hovorila opacne ze ked ich mas viditelne tak ti kvitnu nechty a volaco ti chyba.. vacsinu casu mam nechty nalakovane tak nejake mesiaciky vobec neriesim.
Ja ich nemám a štítnu žľazu, aj príštitné telieska mám v poriadku (nedávna kontrola na endokrinológii).
Ja ich nemám a štítnu žľazu, aj príštitné telieska mám v poriadku (nedávna kontrola na endokrinológii).
@nikaeli A co zelezo? Nie si anemicka.
Vygooglila som to a spomenuli anemiu.
@andreatytler Nemyslim si ze to bude tym. Ja som sa cele detstvo od pediatricky napocuvala ze "si nejaka bleda, nie si chudokrvna?" no nikdy sa to nepotvrdilo. ja som bleda stale
Ja zas na maličkoch na nohe nemám úplný necht iba také zakrpatene čosi...🙂))
@andreatytler nie.. som ok 😉
Ak mas zelezo merane a je v norme, tak neries,
Este google vravel nieco o zlej funkcii oblyciek ci pecene, ale to by si asi mala aj ine priznaky,
Tie polmesiaciky si pred tym mala a teraz su prec? Lebo toto by bola podla mna indikacia ze sa nieco deje... ked sa nieco zmeni na nechtoch. Ale zase citam ze sa vekom zmensuju a blednu ale to podla mna tak uz vo vyzsom veku.

Ja ich mam len na troch prstoch 😄