Čím môžu byť spôsobené bolesti pod rebrom v strede hrduníka?
Ahojte🙃 idem si k vám po radu.Uz asi vyše roka ma pod lavym rebrom bližšie k strede hrudnika pobolieva.Bolest je taka skôr ostra a trvá pár sekund. Ta bolest je asi 2krat do tyzdna.Okrem toho nemám žiadne ťažkosti.Stolicu mam pravidelnú, jesť mi chutí, takže žiadne iné komplikacie.Myslite,ze to moze byt alergia na istý druh jedlá? Je pravda,že sa nestravujem až veľmi zdravo,ale keďže to trvá už tak dlhšie či to nie je len stravou 🤔 Je pravda,ze som skúsila 2 týždne ľahšie sa stravovať a vtedy som bolesť nepocítila.
@deti95060810 mala si to aj ty?
exmm...len len že ho zachránili...
@deti95060810 a co mu bolo?
pankreatická bolesť býva v strede a vyžaruje aj do zadu, akoby do chrbtice, veľa ľudí si najskôr lieči chrbticu a potom zistia, že to je pankreas. Tiež zvykne vtedy dosť nafukovať. Určite minimálne začni držať pankreatickú dietu, to je znížiť hlavne príjem tukov a nafukovacích jedál, pečivo staršie nie čerstvé jesť, žiadny alkohol! atď. nájdeš na nete. Ak ti pomohlo ľahšie stravovanie tak je možné, že vtedy sa odľahčilo tomu podráždenému pankreasu. Ale najlepšie zájsť na vyšetrenie pre istotu, pankreas vie byť nebezpečný.
@halienka ale nemalo by to byť nič zle keď to už tak dlhšie pretrváva a cítim sa v pohode? Dokonca mam stále chuť na jedenie
@zuzanabella no len ak je ten pankreas podráždený, tak by si si mala dávať pozor na stravu, lebo nejakou dietnou chybou može z toho byť z hodiny na hodinu akútny zápal pankreasu a to môže byť až život ohrozujúci stav. Dávaj si teda pozor na to čo by si teraz jesť nemala aby si si to nedráždila a preventívne by nebolo odveci skočiť k obvodnej aby ťa prezrela.
@zuzanabella chorý pankreas...
@zuzanabella dobrý deň čo to bolo nakoniec ?

áno môže to byť aj to čo píšeš...len to by lepšie vedel povedať lekár po istých vyšetreniach...