Čo by ste urobili so zubami na mojom mieste?
Ahojte, dlho som moje zuby nejako neriesila. Bola som spokojna, ze su silne a zdrave a nejako ma esteticky netrapili. Po strednej skole som si ale zacala uvedomovat, ako velmi sa mi nepacia. Nemala som vsak financie na ziadny strojcek, ci upravy, takze som to ani nejako neriesila, zmierila som sa s tym, na fotkach som sa nikdy velmi neusmievala a tak podvedome ich skryvam stale. Posledne roky ma to vsak zacalo trapit viacej, tak som bola na konzultacii u celustneho ortopeda. Samozrejme moj problem by riesil strojcek a ine mensie upravy...ale ta suma co mi vycislili 😬. Netvrdim, ze by som to nevedela zaplatit, mam svoje uspory, ale neviem, ci mi to uplne stoji za to. Fakt uz neviem, ci som iba voci nim velmi zaujata alebo vyzeraju vazne tak hrozne. Co by ste spravili na mojom mieste? Ja viem, kazdi mame ine priority, ale aj tak by ma zaujimal nazor nestrannych ludi. Dakujem!

Akú sumu Ti vycislili? Ak do 5000e, tak mne by to za to stalo.
Prvá z veci čo si všimnem na ľuďoch sú zuby. Určite by mi to stálo za tie peniaze. A tebe by zasa stúplo sebavedomie.
Podľa mňa sú krásne, zdravé, vyzerajú biele a "čisté". Z estetického hľadiska by som skúsila aspoň nočný strojček. Ale určite by som si nič zlé nepomyslela.
Nie je to také hrozné. No ak si dáš zuby upraviť, budeš kočka, lebo zuby máš zdravé a pekné biele.
Trochu by som možno dala zbrúsiť z jednej jedničky, aby boli "rovnako dlhé".
Inak máš pekné zuby, žiadny strojček by som na toto nedávala.
No ja by som šla do strojčeka. Mala som slabý predkus a akurát som skončila úpravu invisalignom. Stálo to za všetky peniaze, čas a aj sebazaprenie. Chod do toho
Vy, čo máte skúsenosti. Ako je to so strojčekom? Je pravda, že treba aj po úprave nosiť v noci korekčný strojček? A čo sa so zubami stane časom, vekom sa mení svalstvo, ochabuje, ustupujú ďasná, počas korekcie sa niektoré zuby trhajú, napriek tomu, že sú zdravé. Neviem, mám obavy, že sa časom vrátia niektoré zuby na svoje miesto a nebudú tak pevne "ukotvené" v kosti. Poprosím neútočiť, len ma to zaujíma, nakoľko o tomto sa nehovorí a viem, že veľa ľudí investuje do zubov len čisto z estetického hľadiska, tak ma to zaujíma. Vďaka.
Máš to dobré, len si to neskrab. Mne strojček zničil zuby, ten ktorý mi vyrovnaval ostal krehký už mi ho lepili asi 6 krát a tie okolo ani nehovorim
@merlinja ja som v júli ukoncila liečbu invisalign a je potrebné nosiť nočný strojček,,,nie je to nic hrozné, človek si na to zvykne,ale ja som si dala namontovať zozadu na horné/dolne zuby drôtik, čiže mam väčší kľud a nebojím sa, že sa zuby poposuvaju naspäť,,, nočný strojček vdaka drôtiku na noc uz nemusím nosiť tak často resp.kazdu druhú, tretiu noc a nič sa nestane ak aj zabudnem...
Nemas to zle, ale ak si to mozes dovolit, tak chod do toho. Do zubov je rozumne investovat. Kamoska si dokonca brala uver. Sama som nosila strojcek po 20tke.
Kazdy ako sa citi. Mne sa napriklad take jedinecne zuby pacia.
Mozno by bolo na zvazeni navstivit stomatolog.kliniku, odkonzultovat mozne riesenia s labakom, bez ucasti celust.ortopeda.
Napr.laicky navrh: vytrhnut lavu dvojku a spravit mostik 6 zubov prednych, aby boli pekne v okluzii.
@merlinja ano je to pravda, inak sa ti posunu naspat... dcera bude mat strojcek riadny cca 2,5-3roky a potom dalsie tri rozne ine veci.. (ja neviem ako sa tie srandy volaju... nieco bude chvilu fix sa mi zda, potom dostane len vkladaci na noc a tak) - neviem ako je to u dospelych
Inak vobec nie je nutne vzdy trhat zuby, to ti vsetko lekarka vysvetli.
A rokmi myslim, ze sa mozu posuvat, lebo mne napr. poslednych 5rokov viditelne zrotoval jeden zub viac a niektore sa posunuli a to som strojcek ani nenosila a zuby mam viac menej zdrave :D ziadna paradentoza a pod problemy.
@merlinja mala som strojcek uz ako dospela, potom cez 10 rokov len na noc a ked som sa na to vykaslala, trochu sa mi poposuvali :(. Teraz uz to riesit nechcem po 50tke, ale mrzi ma to. Urcite uz su ine moznosti za tie roky.
Kamoška mala veľmi podobné ako ty. Po 30 sa rozhodla ísť na strojček, dala si ten neviditeľný. Mala ho tuším 1.5 roka, teraz má už len na noc.
Úplne iná žena, sebavedomie, úsmev, oveľa viac sa usmieva ako predtým.
Vraví, že neľutuje ani cent, aj keď to stálo dosť, 3 alebo 4 tisícky.
Ak na to máš a chceš, ja by som do toho šla.
Tak vyzerá, že sa o ne dobre staráš. Málokto má také krásne biele perličky. Pokiaľ je to v tvojich finančných možnostiach tak skús. Ale inak ich máš veľmi pekné. Držím ti palce.
@simca06022011 veď to, že ak sa to poposúva späť a pod., a ja dám vytrhnúť zdravý, plnohodnotný zub, ...
@la_dolce_vita veď práve, že to zjavne nie je trvalé.
Keď máš financie, choď do toho strojčeka.
Ja by som isla do toho strojčeka. Podľa mňa potom to budú top zuby
Ja mam zuby podobne ,ako ty no strojcek z finančnych dôvodoch som si nedala,no sk ti to vadi a maš peniaze kludne di daj
Mas tvarovo pekne, zdrave, biele zuby, si ideálny kandidát na strojček. Po ortodontickej liečbe budu uplne krasne a som si ista, ze neolutujes. Jednoznacne chod do toho!!!! 💞🦷
Nočný by nestačil?ty máš asi aj malu čeľusť a väčšie a veľa zubov.Ta 3 vpravo je dosť zlá, ale záleží od teba, ak máš z toho zlý pocit dopraj si
Asi to bude nejaké aj trhať?
@autorka nemáš to zďaleka najhoršie, neboj sa. A čo chce v prvom rade na tebe co naj zarobiť, na to pamätaj 😉
Pokial nemáš zbytočných 5k, tak by som to na tvojom mieste ani neriesila a radšej si za to užila peknú dovcu. Pripadne keď už chceš fixný strojček, tak ten lacnejší, kovový. Ten invisgin ci ako sa to vola 🙈 ani nie je pre všetkých vhodný, ale natlacaju ho kvôli 💶💶💶
@lienka.7 mam podobny nazor na to.. a toto invisalginom zarovnavat.. moja dcera na trosku menej poposuvane (este nemala vsetky vyrastene), dostala rovno kovovy, lekarka povedala, ze absolutne neodporuca invisalgin, ked treba vela posuvat, presuvat, otacat.. ani by sme sa nedoplatili. Ved takto menime obluky kazde cca 4mesiace, a dotahujeme kazdy mesiac... okrem toho mi bolo povedane = ze by to o mnoho dlhsie trvalo... ale tak, zalezi uz na preferenciach a co ktory lekar odporuci, lebo aj ten pohlad z boku je dolezity a ine veci.
Ja som mala celkom krive zuby a nikdy som z toho nemala mindraky, jedine som sa nesmiala na fotke lebo to vyzeralo divne, inak som to neriesila vobec
Pred troma rokmi kamoska co mala trosku krive si dala neviditelny a vtedy z nicoho nic si hovorim mam jeden zivot a chcem mat rovne zuby, tak mam strojcek 🙂 uprimne keby nemam peniaze nazvys nesla by som toho, ako som pisala bola som ok aj s tymi povod zubami.
Potom treba nosit nocne dlahy kvazi uz furt aby sa to nevratilo
Za mna mas zuby pekne prirodzene, keby si ich vsimnem nezlaknem sa. Riadila by som sa financiami a ako mi velmi vadia tie zuby
Bola som v podobnej situácii, mam krivé spodné zuby, je to oveľa menej viditeľné, ale vadilo mi to. Po konzultácii som si to ale rozmyslela. Museli by mi vytiahnuť dva zdravé zuby a už tento fakt ma odradil. Aj doktor skonštatoval, že by do toho nešiel na mojom mieste, lebo zuby mám inak zdravé a biele, tá malá estetická chyba je nič. A na tvojom mieste do toho tiež nejdem, predpokladám, že tiež by ti museli dať nejaké zuby von. A vôbec to nemáš také hrozné, že by to bolo treba nutne riešiť. Isteže by to po korekcii vyzeralo lepšie, ale nie je to podľa mňa nutné.