Čo je normálne cítiť po nasadení zirkónového mostíka?
Ahojte,
nedávno mi nasadili zirkónovú korunku ( mostíkceleny na 3 kusy, spolu 11 zubov, 2 z nich mrzve, 4 plombovane), zatiaľ je len na dočasnom cemente. Chcem sa opýtať:
• Čo je normálne cítiť po nasadení – mám vnímať tlak, mierne nepohodlie alebo už absolútne nič?
• Je bežné, že ešte necítim úplne komfortne hryzenie zo všetkých strán?
• Za ako dlho si má zub „sadnúť“?
• A keďže je to zatiaľ len na dočasnom cemente – je možné urobiť drobné úpravy, napríklad zbrúsiť ostrú hranu alebo doladiť skus, ak by to bolo potrebné?
Budem rada za skúsenosti, nech viem, čo je v norme a kedy radšej ísť k zubke.
Môžeš cítiť akoby ti tam niečo zavadzalo, ale možno len preto, ze tam predtým nič nebolo a spraví sa to samo. Ak budeš cítiť, ze stále zavadzia, môže to dr. ešte doladiť, zbrusiť.
@lukbe citim tlak pri jedeni, ked zujem, jeden zub akoby netesnil a ked pujem vodu, je citlivy, dost śintam a medzi zubami mi tie sliny prechadzaju dopredu, akoby dasno netesnilo, mrtvy zub trochu sem-tam omina a cela som z toho nejaka nespokojna, lebo neviem, co je ok
a šušlem…. treba to upravit, ci sa naucit rozpravat? uz som mala 2 tyzdne provizorny mostik, tak som dufala, ze finalny bude ok
@lukbe citim tlak pri jedeni, ked zujem, jeden zub akoby netesnil a ked pujem vodu, je citlivy, dost śintam a medzi zubami mi tie sliny prechadzaju dopredu, akoby dasno netesnilo, mrtvy zub trochu sem-tam omina a cela som z toho nejaka nespokojna, lebo neviem, co je ok
@anonym_autor hmm, no ešte pozoruj a asi to tak povedz lekárovi. Ja som to mala v poriadku. Nešušlala som.

Môžeš cítiť akoby ti tam niečo zavadzalo, ale možno len preto, ze tam predtým nič nebolo a spraví sa to samo. Ak budeš cítiť, ze stále zavadzia, môže to dr. ešte doladiť, zbrusiť.