icon

Čo je príčinou návalov tepla?

24. sep 2022

Prosím čo môžme byť príčinou? Hlavne v noci. V spálni mám tak 16C, cez zimu ešte menej. Spím takmer nahá, prikryta tenkou perinou. Je to des. Štítna žľaza, hormonálny profil v poriadku. Mám 42, môže.ist o dajaku predmenopauzu? Či sa to vylučuje keď horm.profil.je ok?

tykat
24. sep 2022

Len v noci? Ak ano tak povedat lekarovi a dat sa komplet preklepnut (zakladne odbery).

daja0760
24. sep 2022

Môže ísť aj o začiatok menopauzy. Poznám ženy, ktorým "to" začalo v 40tke

autor
24. sep 2022

@tykat všetko mám negatívne a 90% v noci

@daja0760 gynekologicka povedala, že ešte nie. Aj keď je hormonálny profil ok?

martinka13
24. sep 2022

Mam rovnaký vek a rovnaké stavy. Mne bola z krvi potvrdená predčasná menopauza. Inak žiadne problémy alebo príznaky (teda okrem vynechavania MS) nemám.

autor
24. sep 2022

@martinka13 asi zas obnovim kolobeh vyšetrení

martinka13
24. sep 2022

Mne len vzali krv tretí deň cyklu

renata1405
24. sep 2022

Priznaky menopauzy mozes mat aj 10 rokov pred.Na vysetrenie ani nechod ja mam tiez HP v poriadku a mam to tak isto ako ty mozno aj horsie lebo ja este aj v mrazoch musim mat otvorene okno a nie som obezna mam 60kg.

tykat
24. sep 2022

Na tie vysetrenia by som sla ak je to len v noci.
Ja to mam tiez, MS ako hodinky, mam 49r ale ja som spotena hocikedy. Kludne aj v zime. Nosim vzdy len kratky rukav a na to kabat aby som mohla dat cim skor dolu. Teraz mam par mesiacov pokoj a naval pride len sem tam. Ale to zo mna tecie pot prudom od vlasov az po kotniky 😕 pred par rokmi som to mala denne. Nosim 99% len cierne bluzky rychloschnuce aby to nebolo vidno.

luccija
24. sep 2022

Asi ano, mam to tiez a mam 44 r.Minulu zimu som sa budila na mokre vlasy a studene tielko na hrudi.Menzes, ovulaciu potvrdenu sonom este mam.Este som citala, ze to moze byt aj zo stresu