icon

Čo je syndróm lepivých doštičiek?

10. jún 2024
spanielka44
10. jún 2024

Prečo si to neprecitate na internete? 🤦🏽‍♀️ stačí že toto napíšete do google a dá vám to odpoved… zisťuje sa na hemstologii a pokial ho máte a neviete o tom tak dieta potratite, treba si pichat alebo brat lieky na zrážanlivosti krvi

autor
10. jún 2024

@spanielka44 citala ale nerozumiem tomu. Ake su priznaky okrem potratu

sisa_s
10. jún 2024

https://en.wikipedia.org/wiki/Sticky_platelet_s...
Vsetky priznaky suvisia so zvysenou zrazanlivostou krvi, potrat je uz len komplikacia

domka222
10. jún 2024

Ja mám ll typu. Čiže po vyplavení adrenalínu do krvi sa začne viac zrážať a tým hrozí trombóza

nataliik
10. jún 2024

Ja mam tiež typ 2, a hlavný problém je tvorba krvných zrazenin. Potrat môže byť, ale u mňa zatiaľ nebol, zato embolia v pľúcach a trombóza v nohe áno.
Budeš brat lieky na zmazanie krvi, pi dostatok vody, denne 2,5l, vyhybaj sa veľkej konzumácii vitamínu K, alkoholu a malo by byť všetko v poriadku.

fizbo
10. jún 2024

Aj ja to mam, vobec to nemusi zapricinit potrat, v inych krajinach to vobec netestuju lebo to pomaly kazdemu vyjde pozitivne. Ale teda beriem pocas tehotenstva lieky na zrazanlivost, viac menej vraj pre istotu, aby sa nestalo ze krv bude prilis husta a tak sa nebude k dietatu dostavat dost zivin. Tak mi to povedala hematologicka.

domka222
10. jún 2024

@fizbo nemusí, ale mne 2x áno, kým sa na to prišlo

xsuzannex
10. jún 2024

Moja mama to ma a prisli jej na to teraz na stare kolena.. ma tri deti, ziaden potrat.. zial ale za sebou uz kopec zapalov zil a dve embolie..

fizbo
10. jún 2024

@domka222 jj, ani mne sa nedarilo pokial to nezistili a nedostala som lieky