icon

Čo je to azbest v pľúcach?

macinkova
Včera o 21:17

sobry den prepacte ze davam tu taku otazku a discusiu ale mozem sa opitat co znamena a co je to azbest v pluchac

viestta
Včera o 21:19

ze niekto pocas zivota vdychol azbestove vlakna

anonym_ed3914
Včera o 21:20

Azbest je nebezpecna karcinogenna latka.. mat ju v plucach je dost neprijemne.. vid. napriklad maligny mezoteliom.

done
Včera o 21:29

v minulosti bolo brzdové obloženie áut z azbestu, takže v malom množstve ho dýchali všetci, vo vačšom tí, ktorí z azbestom pracovali, pílenie, vŕtanie...je to nebezpečná látka. Inak aj sklená vata a minerálna vlna sú zdraviu nebezpečné ak sa vlákna dostanú do plúc podobne ako azbestové vlákna.

martinmmartin
Včera o 21:41

Kedysi bolo z Azbestu uplne kde co, hlavne stavebne materialy, tepelne izolacie a dodnes vidno stresne krytiny. Vlakna co sa pri manipulacii s azbestom vdychli ostavaju v plucach dozivotne dekady a su karcinogenne (stale nanovo rozrusuju plucny epitel donekonecna )

macinkova
autor
Včera o 21:59
@martinmmartin

Kedysi bolo z Azbestu uplne kde co, hlavne stavebne materialy, tepelne izolacie a dodnes vidno stresne krytiny. Vlakna co sa pri manipulacii s azbestom vdychli ostavaju v plucach dozivotne dekady a su karcinogenne (stale nanovo rozrusuju plucny epitel donekonecna )

@martinmmartin mozem sa opitat je to rakovina alebo nie lebo mojemu ockovy zistili ze ma azbest na plucach a hoci nikdi nepracoval z azbestom len ze nasi susedia mali dos dlho azbestovu strechu s moj otec prestal pri robotnikov co menali a rozbijali azbest zos strechi tomu nasěu susedovy teraz pred troma dnami zistili mojemu otcovy azbest na plucach

anonym_5efc14
Včera o 22:02
@macinkova

@martinmmartin mozem sa opitat je to rakovina alebo nie lebo mojemu ockovy zistili ze ma azbest na plucach a hoci nikdi nepracoval z azbestom len ze nasi susedia mali dos dlho azbestovu strechu s moj otec prestal pri robotnikov co menali a rozbijali azbest zos strechi tomu nasěu susedovy teraz pred troma dnami zistili mojemu otcovy azbest na plucach

@macinkova moj ocino tiez robil s azbestom, pilenie - bez ochrannych pomocok. Ma emfyzem na plucach, ale neviem o tom, ako by ten azbest tam "videli". Rakovinu pluc nema. Ale mal nador na oblicke, chodi teraz na kontroly.
Rakovina nevznikne zo dna na den. To su roky a desatrocia.