Čo je toto po extrakcii zuba?

13. nov 2021

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, či mi neviete poradiť, čo je toto biele na fotke po extrakcii zuba. Včera mi vybrali dolne osmicky, na ľavej som si našla toto biele čudo a na pravej strane zatiaľ nemam nič. Budemv pondelok volať zubarke. Je to normalne hojenie alebo nie? Ďakujem

mmoonna
13. nov 2021

Ahoj, ja som tiež po extrakcii osmičky a mám toto isté. Bola som aj na kontrole a zubárka mi povedala,že sa mi to pekne hojí. Tak asi je to normálne.

luci_ba
13. nov 2021

mala somn presne to isté po vyberaní osmicky. Po par dnoch biely povlak, volala som s doktorom, povedal ze to je normálne, nemam to odstraňovat, leb vyplachovat. Ono to zmizne.

autor
13. nov 2021

@mmoonna
@luci_ba dakujem, dufam, ze sa to hoji

luci_ba
13. nov 2021

daj si aj do google : biely povlak po extrakciii zuba a je to prvý odkaz. Nejde mi to skopírovat v mobile

autor
13. nov 2021

@luci_ba vdaka

patus_2
13. nov 2021

Biely povlak v rane je väčšinou fibrin. Čiže akokeby chrasta. Len v ústach je stále vlhko tak sa chrasta urobiť nevie. Je to dôležité pre dobre a rýchle zapojenie. Hlavne do toho nerypaj, ani to nevyplachuj. Postupne sa môže stať, že sa ten biely povlak dostane z rany preč. Z fotky ťažko vidieť, ale ak je ten biely kúsok tvrdý, tak to môže byť aj kúsok ukončenej kostičky, ktorý sa vyplavil na povrch. Ale to by si zistila hneď, lebo by bol tvrdý a ostrý 🙂

autor
17. nov 2021

@mmoonna a kedy mozem uz normalne jest ? az ked sa mi tie diery stiahnu? uz by som najradsej jedla tuhu stravu a nie len tekutu. uz je to 5ty den.

mmoonna
17. nov 2021

Ja som prešla na normálnu stravu asi na tretí deň. Ja to mám vytrhnuté asi 3 týždne a stále tam ešte mám dieru. Zubárka mi hovorila, že to trvá minimálne mesiac, kým sa diera zahojí a kosť sa hojí dlhšie. Len si daj pozor, aby sa ti tam niečo nedostalo, po jedle si to radšej vypláchni repíkom.

jankasamulko
7. máj 2022

Dobry den. Viem ze ste to sem pridávali davnejsie. Ale som tri tyzdne po vybrati tiez dolnej osmicky. Na mieste kde mate na fotke to zacervenane mam ja dieru do dasna a stale sa mi tam kopi bordel. Asi mam zas z toho zapalene hrdlo. Zacala som si uz samozrejme bordel odtial vyberat tenuckou medzizubnou kefkou. Aj vy ste to tak mali? To uz tak ostane?

jahodka11
7. feb 2024

@jankasamulko nie, mne to zarástlo na všetkých 4 miestach, kde som mala zuby múdrosti… chce to len čas 🙂