Čo je účinné na bolesť hrdla?

4. nov 2022

Poraďte niečo účinné na bolesť hrdla?Od včera ma hrdlo boli kašlem,hlava mi ide vybuchnúť.Vcera som mala aj teplotu.Bohuzial pri deťoch si nemôžem ľahnúť a vylezat to.Cumlem Strepsils pastelky,robím cibuľový čaj,na kašeľ mám Stoptusin.Co ešte brat aby som bola čím skôr fit?Malý zo škôlky a ja od neho chytím všetky choroby.Este otázka ako posilniť imunitu v dospelackom veku? Ďakujem

ariannazara
4. nov 2022

Ja už som takto 2 týždne , antibiotika dvoje v sebe a nič nepomáha. Už sa idem odstrelit...malého mam síce v škôlke ale tiež si celý deň nemám čas sadnúť.

nikaeli
4. nov 2022

možno budeš potrebovať ATB.. bojujem s tým už tretí týždeň.. vysoká teplota (39,5), bolesť hrdla, že som ani piť nemohla, po troch dňoch trápenia samoliečbou som skončila na pohotovosti a ATB. Už som ich vybrala a stále mám hlieny, ktoré neviem vyfúkať, bolesť na hrudi, kašeľ. Vyhrievam sa, inhalujem vincentku, natieram hrudník, pijem majoránkový čaj. C19 negat.

kikulienkadd
4. nov 2022

Ahoj, na hrdlo by som skúsila Doritricin, je to lokálne antibiotikum. Na kašeľ je to rôzne podľa toho,či je vlhký (Solmucol, Stoptussin) alebo suchý (Sinecod). Paralen 2-3× denne, čaje a posteľ. Skoré uzdravenie prajem 🍀

janulababula
4. nov 2022

Calciovy sirup, panthenol na cmulanie, šalviovy čaj.... brohmexim

autor
4. nov 2022

@kikulienkadd Posteľ nehrozí,až večer keď deti zaspia.

autor
4. nov 2022

A ešte otázka mám ísť k dr?Ja mám takú staršiu pani dr a vždy ma pokarha že so soplikom a kašľom nemám čo k nej chodiť,len keď to je niečo vážne.

kikulienkadd
4. nov 2022

Keď sa to pár dní nebude zlepšovať, išla by som k lekárke. Na posilnenie imunity môžeš skúsiť imunoglukan. Deťom dávam sirup,pre dospelých sú myslím tablety.

autor
4. nov 2022

@kikulienkadd Imunoglukan dávam deťom,no nepomáha.Nevedela som že aj pre dospelých je

3009
4. nov 2022

Na cumľanie antibiotikum Doritricin -voľnopredajné a kloktanie Tantum verde alebo slaná voda. Na imunitu Imunoglukan aktiv je to na 5 dní.

tanyan
4. nov 2022

Mne pomáha sprej Glimbax.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/glimba...
Glimbax obsahuje liečivo diklofenak, ktorý patrí do skupiny nesteroidových protizápalových liekov (NSAID).
Pri vnútornom podaní vykazuje diklofenak analgetický (bolesť tlmiaci), protizápalový a antipyretický (znižujúci horúčku) účinok. Pri miestnom použití, ako v prípade orálnej aerodisperzie, vykazuje diklofenak analgetický a protizápalový účinok.

yoxinka
4. nov 2022

Mala som bolesť hrdla, strašný kašeľ, užila som Stoptussin, Tussin, Solmucol, ešte nejaký sirup, nepamätám názov, na hrdlo Tantum Verde, Strepfen, Doritricin. Nepomáhalo nič, akurát sa mi stav zhoršoval. Teplotu som nemala vôbec, ale skoro som sa po nociach zadusila. Covid testy všetky negatívne. Po vyše dvoch týždňoch skúšania som šla k lekárovi. Výsledok. Zápal priedušiek. Po druhej tebletke antibiotík, ktoté mi v momente predpísal sa mi stav zlepšil o 80%. Ja mám deti tri a každé v inom kolektíve. Tie vírusy sú úplní mutanti. Rada … buď choď k doktorovi alebo skúšaj donemoty všetko, čo lekárne v tvojom okolí odporučia s neistým výsledkom 🤷‍♀️

tanyan
4. nov 2022

@yoxinka Keď som videla teraz tvoj nick, tak som myslela, že poradíš Jox. 😉

yoxinka
4. nov 2022

@tanyan
Jox je fajn. To je jód. Odporné je to neskutočne, ale dezinfikuje 😂. Ale ak máš niečo na prieduškách, ani jox nepomože, myslím si.

janinamojka
4. nov 2022

Majoránkovy čaj jednoznacne🙂trosku masla do neho..

tanyan
4. nov 2022

@yoxinka To máš veru pravdu. Doma milujeme sirup Bronchicum sirup - sladučký...
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/bronch...
Bronchicum sa používa na liečbu príznakov akútneho (náhle vzniknutého) zápalu priedušiek a pri chorobách dýchacích ciest spôsobených prechladnutím spojených s tvorbou hlienov.

verosika
4. nov 2022

Ja nedam dopustit na octanovu mast. Davam sebe, aj deckam a odporucam na pockanie. Povedala mi to detska pediatricka a este aj v rodine iny pediater odporucal. Proste ponatierat hrdlo s octanovou mastou. Mne a aj deckam zarucene pomaha!

lubinkap
4. nov 2022

tak toto som mala ja tento tyzden od podnelka, hlava mi isla prasknut, bolesti take ktore som nezazila ani nepamatam, a hrdlo palilo....pomohol mi ibalgin na hlavu a doritricin a strepsils na hrdlo dnes je piatok a hlava prestala az dnes boliet a hrdlo uz je ok, este vcera rano som mala bolesti...podarilo sa bez atb 🙂
skore uzdravenie, odporucit mozem doritricin 🙂

alenamihal
4. nov 2022

Daj si sol s vodou=kolkaj 3x denne.kup si JOX sprej v lekarni=hnusny,ale super na bacile a virusy v hrdle,zazvorovy caj je super...ak to nezaberie ,tak asi smer doktor...ja sa nahrievam nad cervenou lampou...

olivierko229
4. nov 2022

My sme tiez poskusali kadeco, septilete, strepsils, dorithricin, salviovy sprej, ale mne vzdy zaberie kloktat slanu vodu. Ale riadne slanu, a az tak hlboko, ze ma z toho napina. Neznasam to, ale vzdy pomoze na bolest hrdla. Mna potom z toho roztoku aj bolia/svrbia prefne zuby, tak uz len tak jemne vyplachnem cistou vodou.