icon

Čo jedávať z bežných domácich jedál, keď chcem znížiť cholesterol v krvi?

bennn
20. okt 2021

Jediné čo mi pripadá také reálne z tých zoznamov po googlení, keďže nie som príliš zelenino a ovocno žrút, je kura bez kože s ryžou, prípadne ryba na prírodno.

Rád by som počul nejaké nápady, aké jedlá sú vhodné, prípadne štýl prípravy. 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
tncka
20. okt 2021

@bennn zas to az tak vazne neber lebo o 3dni budes piect slaninu🤣🤭kuracie na prirodno mozes tiez,parny hrniec vyuzi,tam sa daju dobre veci urobit a domaci gril je super vec,tam ugrilujes kur.prsia,prihodis nejaky zemiak,zeleninu a obed paradny a rychly

kiwi3
20. okt 2021

ak nejes zeleninu a ovocie, tak sa netreba cudovat, ze mas zvyseny cholesterol. a zachvilu pridu dalsie choroby. snad uz nemas 5 rokov, aby si sa tomu musel vyhybat

mogaa
20. okt 2021

@bennn otázka mala byť nie čo jesť, ale naopak čo nejesť.....vylúčiť mastné, vysmážané, plnotučné výrobky a hlavne pozor na skryté margaríny v kupovaných keksoch, koláčoch.....nám super pomohol drvený pestrec - je na regenráciu pečene(až 75% cholesterolu si vytvára pečeň sama a len 25% je zo stravy) + je to hrubozrnná vláknina...do jedál môžeš pridať vločky, otruby...

ciernysokol
20. okt 2021

Vysoky cholesterol niekedy poukazuje aj na metabolicky problem, napr.byva zvyseny pri nedostatku B6, ked sa v creve nevstrebava.

kittykat22
20. okt 2021

A nebola by pre teba vhodna ta mala truba ktora pecie v pare? Teraz je to nejaky hit. Baby ti poradia. Moja mama si to kupila. Pecie tam kura aj hranolky ale bez tuku.

Baby co to je za vec? Ako sa to vola?

cacianka
20. okt 2021

@kittykat22 friteza