icon

Čo jesť pred operáciou?

janejohanna268
13. nov 2017

Baby idem na operáciu krč. žíl. Môžem jesť hocičo deň pred operáciou, nemám nič písané od doktora.... ale poradte niečo čo nebude spôsobovať plynatosť a nebude moc odvodňovať. Sucháre celý deň? díky

stastenka42
13. nov 2017

@janejohanna268 presné poučenie si predsa mala dostať od lekára či? Pokiaľ môžeš jesť hocičo tak v čom je problém? Čo sa týka plynatosti snád vieš ty sama čo ťa nafukuje...nie sme klonovaní aby sme mali všetci všetko rovnaké a okrem toho je každá operácia špecifická....treba sa pridržiavať toho čo ti povie lekár a nie modrý koník...

deti95060810
13. nov 2017

ideš na laserom? Lebo ja som bola na laserom a deň predtým som jedla všetko...V deň zákroku nič - jednak mi to nerobí problém a potom aj od strachu....Ale môžem ti povedať, že to vôbec nič nie je .....

deti95060810
13. nov 2017

@stastenka42 slušne sa opýtala. mohla si len napísať čo vieš a nie blbé reči...🙄

stastenka42
13. nov 2017

@deti95060810 akože a čo blbé som napísala???? Môžeš mi to konkretizovať???

sissy27
13. nov 2017

@janejohanna268 tak sama najlepšie vieš, z čoho ťa nafukuje, to vylúč... rovnako tak zdravý rozum hovorí, že vynechaj mastné, ťažké jedlá, príliš veľa sladkého alebo mliečnych výrobkov... Sprav si nejaké mäso na prírodno s ryžou napríklad, zeleninovú polievku...

deti95060810
13. nov 2017

@stastenka42 všetko a najmä poslednú vetu.... autorka sa slušne opýtala, má asi strach - tiež som mala, tak zháňa info....Bola som ,dala som....

stastenka42
13. nov 2017

@deti95060810 poslená veta bola aby sa riadila lekárom a nie modrým koníkom...čo je na tom blbé??? Nepíše či ide do anestézy celkovej,spinálnej či laserom jej budú robiť zákrok...ako jej može niekto radiť ? Ved snád na to je lekár,on vie čo jej budú robiť a ako ..alebo sa mýlim? Ty si možno jedna z tých čo ovláda všetko a babské rady najlepšie...potom môj príspevok sa ti môže zdať blbý ,ale ja vychádzam z reality a zahrávať sa pred zákrokom odpovedami typu-mne pomáhalo toto,mne zase toto mi nepríde vhodné pred zákrokom...Preto moja odpoved bola riad sa pokynmi lekárom a nie modrým koníkom!

deti95060810
13. nov 2017

@stastenka42 chcela počuť od tých čo na tom boli ako to prežívali, čo jedli - predtým...... na MK sa ženy radia a píšu otázky čo chcú vedieť....
A neovládam všetko....😉😀
Ale zrovna túto operáciu som absol., tak viem poradiť....

stastenka42
13. nov 2017

@deti95060810 no neviem ako ty ale o prežívaní tam nič nepíše ani o strachu....Ešte raz si prosím ťa prečítaj otázku...píše o strave,plynatosti a odvodnovaní .....nedomýšlaj si otázku za ňu a nerieš ČO SI MOŽNO MYSLÍ a nepíš na margo toho nezmysli a nepíš že ja píšem blbosti....na rozdiel od teba píšem k veci a konkrétne k tomu čo sa pýta ....

pininka
13. nov 2017

Na tvojom mieste by som okrem fazule,kapusty a kukurice jedla normalne, urcite nie len suchare,ktovie ako ti bude potom,tak radsej nech niesi oslabena. Nieje to tak narocna operacia,aby bolo treba nejako dietovat.

janejohanna268
autor
13. nov 2017

idem laserom a lekár mi nič o tom nehovoril. Ako hovorí
@deti95060810 chcela som sa informovať od osoby ktorá má skúsenosti kedže ja na to idem prvý krát.... Je mi jasné že ťažké jedlá a pod. nebudem jesť ale s tých diétnych som bola zvedavá čo môžem zjesť lebo nemám vobec fantáziu.... napadli ma len sucháre... tak preto som sa sem prišla po radu od tých čo už niečo pod. zažili.... Takže ďakujem krásne za radu 😉
@deti95060810 a za podporu 😉

deti95060810
13. nov 2017

@stastenka42 prečítaj čo napísala autorka 09:50

myskahryzka
13. nov 2017

@stastenka42 A ty si odpovedala na jej otazku? Len si ju sprdla jak male decko, ale dozvediet sa nedozvedela nic. Takze uplne zbytocny prispevok

myskahryzka
13. nov 2017

@janejohanna268 Pred operaciou staci byt rano nalacno... tj aj nepit. Nemusis riesit nejaku pripravu z hladiska stravy. A preco sa bojis odvodnenia?

janejohanna268
autor
13. nov 2017

@myskahryzka že asi by som nemala jesť celý deň sucháre lebo to mi nedá vitam. tak sa najem vrámci možností teda 🙂

stastenka42
13. nov 2017

@myskahryzka odpovedala som aby sa riadila tým čo jej povedal lekár!

janejohanna268
autor
13. nov 2017

a ten mi nič na tuto temu nehovoril tak preto som si prišla po radu sem 😉 keby mi to povedal čo mám jesť tak sa tu nepýtam neskúsených..... :D

myskahryzka
13. nov 2017

@janejohanna268 Nie. Netrap sa este aj tymto. Jedz co ti chuti, len uz vecer neskoro nejedz nic pre istotu.

janejohanna268
autor
13. nov 2017

ďakujem krásne za rady! 🙂

gabona1
13. nov 2017

Ja by som určite pred operáciou aspoň 18 hodín nejedla. Aj pitie už večer obmedziť.

myskahryzka
13. nov 2017

Pacienti pred operáciou nemôžu piť, jesť a fajčiť. Prečo?
Pri celkovej anestézii sa navodzuje určitý druh bezvedomia, v ktorom vymiznú obranné reflexy organizmu, teda aj „kašľavý“ reflex. Súčasťou narkózy je totiž aj látka, ktorá vyradí z činnosti svalstvo.

Keby mal pacient plný žalúdok, jeho obsah by sa mohol dostať do dýchacích ciest, a spôsobiť život ohrozujúce dusenie. Nie je však vhodné, hladovať dlhodobo. Optimálne je – nejesť šesť a nepiť tri hodiny pred operáciou.

Ak pacient ide na operáciu ráno, môže si dať ešte ľahkú večeru. Dlhodobý, viac ako trojhodinový výpadok tekutín, môže spôsobiť dehydratáciu.